Greek Reports (Ελληνικά)

Η προεκλογική της αποδόμησης

Άγχος που το έχουν μερικοί να προσπαθούν να ταυτίσουν τον Γιώργο Κολοκασίδη με το ΕΛΑΜ επειδή προτάσσει άποψη που συγκρούεται με το κυρίαρχο αφήγημα της ΔΔΟ!

Ανησυχούν ότι τους χαλάει τη σούπα;

Ένας είναι ο άνθρωπος, ένας υποψήφιος που έχει άλλη γνώμη από αυτήν που προβάλλουν όλοι οι άλλοι, τουλάχιστον οι βασικοί υποψήφιοι, τι είναι αυτό που ενοχλεί;

Ότι θα ανατρέψει την πορεία μας και θα χάσουμε τη λύση μέσα από τα χέρια;

Καταθέτει ο άνθρωπος τα επιχειρήματά του κι έχει τους υποστηρικτές του. Όσοι διαφωνούν μαζί του, δικαίωμά τους, αλλά αυτό με το ΕΛΑΜ είναι πέρα από κάθε λογική. Και αποκαλύπτει απλώς ότι μόνο και μόνο επειδή δεν ασπάζεται το κυρίαρχο αφήγημα, αναστατώνονται και πρέπει να του βρουν κάτι να μολύνουν τις θέσεις του.

Χτες, τον ρωτούσαν σοβαρά – σοβαρά σε ραδιόφωνο: Το ΕΛΑΜ λέει τα ίδια μαζί σας για τη ΔΔΟ, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας συνεργασίας; Από πού ως πού, δεν κατάλαβα. «Που τα μ… στα π…», όπως είπε κι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κι έδωσε πολιτική υπόσταση σε αυτή την άσχημη φράση της κυπριακής λαϊκής σκηνής.

Απλώς, δείχνει κι αυτό πόσο τραγικός έγινε ο πολιτικός λόγος σε αυτή την προεκλογική. Στόχος δεν είναι να ακουστούν οι θέσεις και τα επιχειρήματα του υποψήφιου αλλά η αποδόμησή του. Να τον εκθέσεις στα μάτια της κοινής γνώμης. Και ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, να εκθέσεις και όποιον επιχειρεί να αμφισβητήσει τη ΔΔΟ.

Διερωτώμαι, λοιπόν, γιατί επιχειρούν να ταυτίσουν τον Κολοκασίδη και όποιον μιλά ενάντια στη ΔΔΟ με το εθνικιστικό ΕΛΑΜ και δεν ασχολούνται, για παράδειγμα, με το γεγονός -που είναι γεγονός κι όχι αμπελοφιλοσοφίες- ότι στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από όσους ψήφισαν ΕΛΑΜ το 2021, σήμερα δείχνουν να ψηφίζουν άλλους υποψήφιους και όχι τον Κολοκασίδη.

Για παράδειγμα, στην τελευταία δημοσκόπηση του Σίγμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης παίρνει 16% από το ποσοστό του ΕΛΑΜ (βουλευτικές 2021), ο Αβέρωφ Νεοφύτου παίρνει 15%, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παίρνει 5% και ο Γιώργος Κολοκασίδης ακόμα πιο κάτω, παίρνει 4%. Στη δημοσκόπηση της Καθημερινής (22/1), ο Αβέρωφ παίρνει 18,4% από το ΕΛΑΜ και ο Χριστοδουλίδης 15,8%. Τον Κολοκασίδη δεν τον δείχνουν καν! Όμως, δεν αγχώνονται για τους υποψήφιους που εισπράττουν και ψήφους ελαμιτών, αγχώνονται μόνο για τον Κολοκασίδη. Μην και τολμήσει ένας πολιτικός να βγει από το καλούπι, να του πετάξουν τη ρετσινιά να μάθει να προσαρμόζεται!

Όπως έλεγε κι ο εκλογολόγος Νάσιος Ορεινός, στο Σίγμα, κάνοντας απολογισμό της προεκλογικής: «Ήταν εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας προεκλογική, ήταν προεκλογική της αποδόμησης, υπερβολικά ντιμπέιτ, υπερβολικά πρωτοσέλιδα και υπερβολικά fake news. Οι θέσεις έχουν βγει αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί».

Ακριβώς έτσι. Και μπήκαν και δημοσιογράφοι σε αυτό το πνεύμα. Έγραφε, ας πούμε, η στήλη τις προάλλες ότι κάποιες εφημερίδες «θέλουν να κάνουν τους δημοσκόπους να σκίσουν τα πτυχία τους», επαναλαμβάνοντας φράση που είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και πριν από αυτόν ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Κουρδίστηκαν, λοιπόν και γράφουν ότι τόλμησα εγώ να αμφισβητήσω κοτζάμ εταιρείες και να γράψω πως «κάποιοι δημοσκόποι θα σκίσουν τα πτυχία τους». Ανάποδα πράματα. Είναι τη δημοσιογραφία τους που αμφισβητώ, πάντως.

Όπως το άλλο. Έγραψα σε δύο άρθρα πως το πρόβλημα το έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα, διότι αγνόησαν τη δουλειά που έκανε ο Χριστοδουλίδης, όταν τους προηγούμενους μήνες κινήθηκε μόνος του χωρίς τους πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς κι έπιασε τους πάντες στον ύπνο. Γράφει η άλλη εφημερίδα: «Κλαψουρίζει ο διευθυντής σύνταξης του Φιλελεύθερου για τον Νίκο Χριστοδουλίδη που ξεκίνησε μόνος του την πορεία για τη σωτηρία της Κύπρου»…

Έχασε και η ντροπή την ντροπή της.

Δεν τους κόφτει αν διαστρεβλώνουν τα πάντα ως να εργάζονται σε επιτελεία προπαγάνδας και όχι στη δημοσιογραφία.

Και μετά έχουν παράπονο που λέω ότι δεν είμαστε σοβαροί σ’ αυτόν τον τόπο.

Είμαστε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button