Greek Reports (Ελληνικά)

Αναμέτρηση με την Ιστορία

Υποψηφιότητα Γιώργου Κολοκασίδη

Κωνσταντίνος Α. Κουδουνάς

Χωρίς κομματικά βαρίδια, χωρίς δεσμεύσεις προς επιχορηγητες, χωρίς πιέσεις από ομάδες ειδικών συμφερόντων, χωρίς θέσεις διαμορφωμένες από εξωτερικά κέντρα αποφάσεων, χωρίς ψεύτικους λογαριασμούς στα ΜΚΔ  και χωρίς ερμαφρόδιτες προσεγγίσεις αναφορικά με το μεγάλο εθνικό θέμα και τα εσωτερικά θέματα διακυβέρνησης ο Γιώργος Κολοκασίδης ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί η εκ βάθρων αλλαγή την οποία οι περισσότεροι μας επιθυμούμε.

Αποτελεί τιμή για όσους από εμάς επιλέξαμε να ενταχθούμε στις τάξεις αυτής της προσπάθειας και αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις γνωρίσει, συζητήσει και συμπορευθεί με τον άνθρωπο και πολιτικό Γιώργο Κολοκασιδη.

Δεν βρεθήκαμε ποτέ σε δύσκολη θέση να εξηγήσουμε τις θέσεις του κινήματος αυτού διότι ακριβώς οι θέσεις είναι ξεκάθαρες, σταθερές και διαχρονικές και δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ αυτών που λέγονται τώρα και αυτών που ειπωνονταν παλαιότερα.

Δεν χρειάστηκε, όπως συμβαίνει με τα επιτελεία άλλων υποψηφίων, να μιλάμε διαφορετικά κάθε φορά ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε διότι οι θέσεις του Γιώργου Κολοκασιδη είναι ανόθευτες και χωρίς ναι μεν αλλά.

Στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο το οποίο όλοι αναφέρουν στην Κύπρο αλλά ουδείς στην πράξη και ουδείς μέσα από τις θέσεις που εκφράζει το διεκδικεί.

Δεν πάτησε ποτέ ο ίδιος σε δυο ή περισσότερες βάρκες, δεν σιώπησε όταν έβλεπε την διαπλοκή, δεν επωφελήθηκε από ελιγμούς και διευθετήσεις. Περπάτησε ή μάλλον ανηφόρησε σε μονοπάτια δύσκολα ακριβώς γιατί παρέμεινε άμεμπτος και χωρίς παρεκκλίσεις έναντι των αρχών του.

Τόσο για τον ίδιο όσο και για εμάς οι προεδρικές εκλογές δεν είναι ένα ιπποδρομιακό στοίχημα στο οποίο θα λάβουμε μέρος μόνο αν τα προγνωστικά είναι θετικά.

Η συμμετοχή στις εκλογές αυτές λαμβάνει χώραν διότι υπάρχει απόλυτη και ιστορική αναγκαιότητα για νέα πορεία και αυτό όλος ο λαός το γνωρίζει. Γι’αυτό οι προεδρικές εκλογές του 2023 αποτελούν την απαρχή της ειρηνικής, νόμιμης  και αποφασιστικής κινητοποίησης μας ώστε να προσφέρουμε στον τόπο αυτή την νέα πορεία.

Η Κύπρος, το μέλλον της και η επιβίωση της απαιτούν σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα. Απαιτούν επαναφορές σε θέσεις αρχών και απεγκλωβισμούς από καταστροφικές υποχωρήσεις. Απαιτούν σκληρή δουλειά και απόλυτη συγκέντρωση σε ιερούς σκοπούς. Απαιτούν κινητοποιήσεις και συμμαχίες και μια επιμονή και σταθερότητα από πλευράς μας η οποία θα ενθαρρύνει και άλλα μέρη, χώρες και οργανισμούς ώστε να ταχθούν στο πλευρό μας αποδεχόμενοι ότι το κυπριακό είναι θέμα εισβολής, κατοχής, παράνομου εποικισμού και ότι τυχόν λύση ΔΔΟ με παραγραφές όλων των πιο πάνω εγκλημάτων πολέμου, νομιμοποίηση της Τουρκικής κατοχής και ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην σφαίρα της πλήρους επιρροής της Τουρκίας θα αποτελέσει καταστροφή τόσο για την ίδια την χώρα μας, όσο και για τα συμφέροντα της Ευρώπης αλλά και της Δύσης γενικότερα.

Οι ετεροχρονικές, χρεωκοπημένες και θανάσιμες για την Κύπρο κατευναστικές πολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν στα φοβερά αδιέξοδα και τους αυτοεγκλωβισμους τους οποίους αντιμετωπίζουμε σήμερα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα και με έντονο τρόπο από μια διπλωματία αποτροπής με κύριους πυλώνες την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την ενίσχυση των πολιτικών και στρατιωτικών συμμαχιών μας, την  κεφαλαιοποίηση με όλους τους τρόπους της γεωπολιτικής και ενεργειακής μας σημασίας καθώς και την δημιουργία κράτους εθνικής ασφάλειας.

Η περιθωριοποίηση της ηττοπάθειας, του φόβου, του εθνομηδενισμού και της ανεύθυνης απάθειας καθώς και η ανάδειξη ξανά της πραγματικής φύσης του Κυπριακού προβλήματος ως διεθνούς προβλήματος εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού καθώς και η επαναφορά στο προσκήνιο όλων των εγκλημάτων της Τουρκίας τα οποία καταγράφηκαν μεν αλλά θάφτηκαν από τις ελλειμματικές πολιτικές μας ηγεσίες βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Γιώργου Κολοκασίδη.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται επίσης η ανάσυρση από τα ντουλάπια όπου έχουν καταχωνιαστεί από τους ηττοπαθείς ‘’ηγέτες’’ μας αλλά και από ολόκληρο το σάπιο πολιτικό μας σύστημα της τεράστιας επιτυχίας της τέταρτης διακρατικής μας προσφυγής και των αποφάσεων για την Τιτίνα Λοϊζίδου, την Μυρούλα Ξενίδη-Αρέστη, τους Όραμς και τόσων άλλων νομικών επιτυχιών και ερεισμάτων τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε.

Επίσης η επαναφορά στο προσκήνιο των εκθέσεων Γκλάξο και Κουκό αναφορικά με το έγκλημα του εποικισμού οι οποίες και πάλι ‘’ξεχάστηκαν’’ καθώς και η έναρξη νομικής μάχης ώστε να αναδειχθεί η δεδομένη και επι σκοπού ανεπάρκεια της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων η οποία προέκυψε από πολιτική και όχι νομική απόφαση του ΕΔΑΔ και που έχει θέσει σαν στόχο τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των περιουσιών μας στα κατεχόμενα έναντι πινακίου φακής εκμεταλλευόμενη τις οικονομικές δυσπραγίες κάποιων πολιτών.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούσαν και αποτελούν μεγάλης ισχύος νομικά όπλα με τα οποία θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε και να υπερκεράσουμε  τις τουρκικές (και όχι μόνον) ενέργειες και μεθοδεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι τώρα και για πολλά χρόνια η πολιτική βούληση να τα χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα απουσίαζε προκλητικά δημιουργώντας απορίες αναφορικά με την στάση των ηγεσιών μας. Η Τουρκία παρα τη μεγάλη σημασία και το ειδικό βάρος των αποφάσεων αυτών  παρέμεινε στο απυρόβλητο και με δική μας υπαιτιότητα και για αυτό το λόγο η ανάγκη για αλλαγή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Έχει επανειλημμένα αποδεικτει ότι όποιος λαός διεκδικήσει με επιμονή τα δίκαια του σίγουρα βρίσκει συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους. Υπάρχει αριθμός ισχυρών χωρών όπως η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος οι οποίες έχουν συμφέροντα ταυτισμένα με αυτά της Κύπρου και που δεν θα δέχονταν μετατροπή της χώρας μας σε χώρο υποτελή προς την Τουρκία. Υπάρχουν οι ομογένειες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία οι οποίες συνδέονται με ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες και ομάδες και οι οποίες είναι παρεμβατικές και αποτελεσματικές ως προς τα δικά μας συμφέροντα.

Χρειάζεται μόνο η πολιτική βούληση να χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα τα όπλα που διαθέτουμε όπως η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ενεργειακός μας πλούτος, η γεωγραφική μας θέση, η σταθερότητα και η συνέπεια μας ως Δυτικοί σύμμαχοι και τα οποία δυστυχώς παραμένουν μέχρι τώρα πολύ ανελλιπώς χρησιμοποιημένα.

Το μεγάλο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών του 2023 επεκτείνεται επίσης και στο αν αυτές θα αποτελέσουν την απαρχή μιας ζητούμενης τεράστιας μεταμόρφωσης στο εσωτερικό πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Κύπρου μας και η οποία, αν επιτευχθεί, θα ανακουφίσει τον λαό και το κράτος μας από την διαχρονική αδικία και το τεράστιο κόστος το οποίο προέρχεται από την ασυδοσία και την ανευθυνότητα των ενεργειών των κομμάτων, από τις προσλήψεις και διορισμούς των πελατών τους καθώς και από τις απαράδεκτες επιχορηγήσεις  τις οποίες αυτά τα κόμματα απολαμβάνουν.

Νέα ήθη και έθιμα θα πρέπει να εισαχθούν στην χώρα μας καθώς και στον χώρο της πολιτικής. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αλλά και η αναγκαιότητα προόδου και αναβάθμισης μας ως κοινωνία αυτό απαιτεί αλλά δεν θα μπορέσει  ποτέ να γίνει εφικτό ενόσω τα άτομα τα οποία αποτελούν μέλη του διεφθαρμένου συστήματος εξακολουθούν να εκλέγονται στα ύπατα αξιώματα.

Η υποψηφιότητα Γιώργου Κολοκασιδη ακριβώς πρεσβεύει αυτή την εισαγωγή νέων ηθών.

Αποτελεί την μόνη ορθή επιλογή που τίθεται ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού και μέσω της επιλογής αυτής οι σιωπηρές και αδικημένες πλειοψηφίες θα έχουν φωνή και αντιπροσώπευση γιατί ακριβώς θα υλοποιήσει την ρήξη με όλα τα σαθρά κατεστημένα και τις μειοδοτικές πολιτικές οι οποίες μας ταλαιπώρησαν αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια στην καθημερινή μας ζωή αλλά και συνέτειναν στον εξευτελισμό και την απαξίωση μας από τους εχθρούς της Κύπρου καθώς η εικόνα που παρουσιάζαμε ήταν η εικόνα ενός αδύνατου και γονυπετούς λαού.

Ο λαός, μέσω της υποψηφιότητας αυτής,  έχει την ευκαιρία να αλλάξει πορεία και τρόπο ζωής καθώς το παράδειγμα των ηγετών είναι αυτό που πάντα δίδει το στίγμα και τα μηνύματα στην κοινωνία.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης είναι ο άνθρωπος ο οποίος θέλει και μπορεί να αναμετρηθεί με την ιστορία ώστε να μας οδηγήσει μακριά από τα αδιέξοδα και σε ένα πολύ καλύτερο αύριο για εμάς και τις επερχόμενες γενιές.

  • Πολιτικός Μηχανικός, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μόρφου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button