Greek Reports (Ελληνικά)

Είκοσι έξι χρόνια από τις βάναυσες δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που έχασαν τη ζωή τους με βίαιο τρόπο από Τούρκους και Τουρκοκύπριους σωβινιστές τον Αύγουστο του 1996.

Ο Τάσος Ισαάκ ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στην κατάληξη της αντικατοχικής πορείας των μοτοσικλετιστών που ξεκίνησε από το Βερολίνο μια εβδομάδα νωρίτερα.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Αυγούστου, μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, ο Σολωμός Σολωμού, σε ηλικία μόλις 26 ετών δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με πυροβολισμούς, από στελέχη του κατοχικού καθεστώτος, στην προσπάθεια του να κατεβάσει την κατοχική σημαία.

Δυστυχώς και για τις δύο δολοφονίες, οι δράστες έχουν μείνει ατιμώρητοι παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2008 που κρίνει ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ.

Οι εικόνες των δολοφονιών μένουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας.

Οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός δολοφονήθηκαν υπερασπίζοντας την ελευθερία.

Η Τουρκία για μία ακόμη φορά ανέδειξε τη βαρβαότητά της.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να απαιτεί διαρκώς σε όλα τα διεθνή όργανα την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων και την παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button