Greek Reports (Ελληνικά)

Καταδικαστέα η πρόθεση ένταξης του Αεροδρομίου της Τύμπου στις εσωτερικές πτήσεις της Τουρκίας

Δήλωση κ. Έφης Ξάνθου Αναπληρώτριας Προέδρου Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Η προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την δήλωση του λεγόμενου «πρωθυπουργού» Φαΐζ Σουτζούογλου, που αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρόθεση της Τουρκίας να συμπεριλάβει τις πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις εσωτερικές πτήσεις της Τουρκίας, με πρόσχημα τη μείωση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας για την προκλητική στάση τόσο της Τουρκίας όσο και του κατοχικού καθεστώτος.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτό το πρόσχημα που επικαλείται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για να σφίξει ακόμη περισσότερο την θηλειά γύρω από τον λαιμό των Τουρκοκυπρίων και να δημιουργεί τετελεσμένα που οδηγούν σε διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Η εν λόγω εξέλιξη πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς διαφαίνεται πως για ακόμη μια φορά οι ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθούν στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ το κλίμα για το Κυπριακό δυναμιτίζεται ολοένα και περισσότερο.

Επιπλέον οι νέες εξελίξεις πρέπει να καταγγελθούν σε όλα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή σώματα ως νέα απειλή για την ασφάλεια πτήσεων στην περιοχή μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button