Greek Reports (Ελληνικά)

Quo vandis Grecia, Που πας Ελλάδα;

Αυτήν την εβδομάδα διανύουμε μία περίοδο πρωτοφανούς καύσωνα που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή που διέρχεται ο πλανήτης μας λόγω της δραστηριότητας του ήλιου, την οποία το σύστημα, ως άλλος Αντίνοος*, διέστρεψε ότι τάχα οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα από την χρήση ορυκτών στερεών καυσίμων, ενώ συγχρόνως κάνει πολέμους για να αποκτήσει και διακινήσει κοιτάσματα υγρών και αερίων καυσίμων.

Με αφορμή τον καύσωνα  άναψαν πυρκαγιές από ανθρώπινο λάθος και κυρίως από σχεδιασμένους εμπρησμούς εχθρών της πατρίδος μας με αποτέλεσμα να χαθούν σπίτια , παραγωγικές μονάδες, αγροτικές καλλιέργειες και να καταστραφεί η χλωρίδα και πανίδα σε μεγάλες εκτάσεις. Αυτήν την φορά δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα αλλά η ζημιά έγινε.

Αυτό που προκαλεί αγανάκτηση  στον Έλληνα πολίτη είναι η στάση των κομμάτων. Από την μία έχουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να εισπράξει εύσημα από τις ενέργειες που κατέβαλε ο κυβερνητικός μηχανισμός , οι πυροσβέστες και οι εθελοντές και από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποτιμούν τις προσπάθειες που έγιναν και το καθένα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θλιβερό αποτέλεσμα, που πάντα αφήνει  κάθε φυσική καταστροφή, για δικούς του λόγους.

Τα τελευταία χρόνια όλες οι κύριες πολιτικές ιδεολογίες με την μία ή την άλλη κομματική μορφή έχουν αναδειχθεί στην κυβέρνηση και έχουν αποδείξει περίτρανα ότι όλες δρουν υπό την επήρεια ξένων συμφερόντων και ότι οι πολιτικές τάχα διαφορές τους δεν είναι παρά διαφοροποιήσεις του προσωπείου κάτω από το οποίο κρύβεται η λαγνία και η λυμική της εξουσίας που τους δίνει την δυνατότητα να εξαγοράζουν ή να υποκλέπτουν την ψήφο εξαρτημένων πολιτών εις βάρος του συνόλου του λαού.

Η εκάστοτε αντιπολίτευση κατηγορεί την εκάστοτε κυβέρνηση για λανθασμένη στρατηγική στην κατάσβεση των πυρκαγιών και την έλλειψη των απαιτούμενων μέσων την στιγμή που η οργανωτική υποδομή και τα απαιτούμενα μέσα που χρησιμοποιεί κάποιος την ώρα ανάγκης είναι αυτά που παρέλαβε από τον προηγούμενο που τώρα παριστάνει τον κατήγορο.

Όσον αφορά την στρατηγική στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών βλέπουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό να πηγαίνει στο κέντρο ελέγχου για να επιστατήσει επί των υπευθύνων που το κόμμα του έχει εκλέξει  ενώ στην ουσία παρακωλύει το έργο τους με την παρουσία του και την απόσπαση της προσοχής τους. Ο έλεγχος και ο συντονισμός απαιτεί ειδικές γνώσεις που δεν τις έχει ο πρωθυπουργός και που οι υπεύθυνοι πρέπει να έχουν εκλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια, να προέρχονται από συναφείς ειδικότητες να μπορούν να συνεργαστούν, να έχουν δικαιοδοσία χρήσης επί των απαιτούμενων μέσων και να  έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Όσον αφορά τα διαθέσιμα μέσα αυτά δεν δημιουργούνται από την μία στιγμή στην άλλη αλλά είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού και οικονομικής ευχέρειας που δυστυχώς όλες οι μέχρι τώρα κατοχικές κυβερνήσεις έχουν στερήσει την χώρα με την υπογραφή των μνημονίων που είναι αποτέλεσμα  της πολιτικής υποτέλειας που ακολουθούν και η οποία  δεν αντανακλάται μόνο στα μέσα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αλλά και στην ίδια τη στρατιωτική ισχύ της χώρας που έχει ενθαρρύνει την Τουρκία στις επεκτατικές της δράσεις και μας υποχρεώνει στην εξάρτηση από ανεφάρμοστα ψηφίσματα διεθνών τάχα οργανισμών και συμμάχων.

Αποτελεί εθνική ντροπή και κατάντια του έθνους μας το ότι τα κόμματα δεν μπορούν να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και τις εκμεταλλεύονται για την αποκομιδή πολιτικών συμφερόντων. Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτήν την διχόνοια την επιδεικνύουν και ενώπιον εθνικών κινδύνων όπως έκαναν και το 1922 με αποτέλεσμα να χάσουμε την Μικρά Ασία και ένα εκατομμύριο ψυχές και το 1974 που χάσαμε την Βόρεια Κύπρο και σήμερα κινδυνεύει ολόκληρο το νησί.

Σε ένα πράγμα φαίνεται να συμφωνούν, στον εθνομηδενισμό που εκδηλώνεται με την οικονομική υποτέλεια στα μνημόνια,  την παραχώρηση της εθνικής ταυτότητας της Μακεδονίας, την αλλοίωση του πληθυσμού με την λαθρομετανάστευση και την αποκοπή από την γλώσσα, την ιστορία και την ορθοδοξία μέσω της  εκπαίδευσης.

Είναι καθήκον των Ελλήνων, όσοι και αν απέμεινα σε αυτή την χώρα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους  την  ύστατη στιγμή πριν από τον ιστορικό θάνατο του Ελληνισμού ότι και αν αυτό σημαίνει.

  • Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός

Μέλος του ΙΗΑ

5/8/2021 παραμονή του Σωτήρος

  • Σύμφωνα με την Οδύσσεια ο Αντίνοος (Αντί Νούς, αυτός που διαστρέφει τις έννοιες των πραγμάτων) είναι συμβολικά ο πρώτος των μνηστήρων που σκότωσε ο Οδυσσέας όταν γύρισε στην Ιθάκη και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για το πώς πρέπει να δράσουν οι σημερινοί Έλληνες που θέλουν να πάρουν  πίσω την πατρίδα τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button