Greek Reports (Ελληνικά)

Μαζί τα φάγατε, χώρια πεινάμε

Προσγειώθηκαν ανώμαλα οι ονειροπαρμένοι της Πενταμερούς που πωλούν Κυπριακό για να αποκοιμίζουν τον φτωχοποιημένο λαό

Οι κάθε λογής ονειροπαρμένοι που  έταζαν τις προάλλες στους πρόσφυγες και όχι μόνο, πακτωλό δισσεκατομμυρίων ευρώ  για ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου, αν συναινέσουμε σε λύση του Κυπριακού, κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά το ιλαροτραγικό φινάλε της Πενταμερούς.

Κάποιοι άλλοι της ίδιας σχολής σκέψης, αλλά λαλίστατοι χάριν του αντιπολιτευτικού λόγου, θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι στη Γενεύη έχει διατηρηθεί ζωντανή η διαδικασία του διαλόγου, ξεχνώντας πως η κοροιδία αυτή συνεχίζεται για 47 χρόνια χωρίς σταματημό. Θέλουν να αγνοούν ότι, κάθε φορά που ακολουθούμε  την τακτική του καλού παιδιού και της ανύπαρκτης διαπαραγματευτικής ισχύος, επιστρέφουμε από τις συνομιλίες με ήττες, μικρές ή μεγάλες, στις αποσκευές μας.

Φυσικά, ποσώς τους ενδιαφέρει καθώς ταίζοντας τον κοσμάκη Κυπριακό με τη σέσουλα, τους δίδεται η ευκαιρία να επιδίδονται εδώ και δεκαετίες με ξεχωριστή μαεστρία στο προσφιλές άθλημα της μίζας, της διαπλοκής και της πελατειακής σχέσης, κτίζοντας ανενόχλητοι τα μικρά ή μεγάλα φέουδα τους σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών. Έτσι φθάσαμε το 2000 στην χρηματιστηριακή έκρηξη που μετέτρεψε χιλιάδες νοικοκυριά σε οικονομικά ερείπια. Τη διετία 2009-11, την ώρα που αναδύονταν από τα μπατζάκια ολονών μας  οι αδηφάγες φλόγες της οικονομικής  καταστροφής, μας διαβεβαίωναν πως η Κυπριακή οικονομία είναι αλώβητη. Στο μεσοδιάστημα, η πολιτική των γκαστρωμένων εμπορευματοκιβωτίων τίναζε στον αέρα τις ηλεκτροπαραγωγικές υποδομές με υλικό κόστος  δύο και πλέον δις ευρώ που φορτώθηκαν στις τσέπες των φορολογουμένων, πέραν από τις απώλειες 13 ζωών.

Το 2012 το οικονομικό βατερλώ επήλθε με τη σφραγίδα της συμμορίας ασύδοτων τραπεζιτών, αδίστακτων κεντροτραπεζιτών και πολιτικών νάνων, που οδήγησαν τον τόπο στον βρόγχο της τρόικας. Το κακό όμως δεν είχε τελειωμό. Το 2013 οι νεοφανείς σωτήρες, αντί να παραιτηθούν  γιατί δεν αντιστάθηκαν στις  ετσιθελικές ντιρεκτίβες των Βρυξελλών, κούρεψαν και εξαφάνισαν ”με το πιστόλι στον κρόταφο” τις τραπεζικές  εξοικονομήσεις στέλλοντας στην άβυσσο χιλιάδες νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, σώζοντας όμως τις δικές τους καταθέσεις με παμπέσσικο τρόπο. Το έγκλημα, δυστυχώς, συνεχίσθηκε με την επιβολή της θανατικής ποινής στον Συνεργατισμό το 2018 παραδίδοντας αμαχητί τον κόπο και τον μόχθο 110 ετών, στα όρνεα της τραπεζικής αδηφαγίας. Το κερασάκι στην τούρτα τέθηκε μέσω  του κατάπτυστου Επενδυτικού Προγράμματος Πολιτογραφήσεων, γνωστό ως ”χρυσά διαβατήρια”,  που πλούτισε τους επιτήδειους και της συνoπαρτζιάς τους, αφήνοντας τους πολίτες εν μέσω πανδημίας να ζούν με ψίχουλα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα καλούμαστε τώρα να ανατρέψουμε μέσω της ψήφου μας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Τώρα είναι η ώρα να απαλλαγούμε από τους ανεύθυνους κομματάρχες που έσυραν το Κυπριακό σε βαθύ τέλμα και την κοινωνία στην εξαθλίωση, στέλλοντας τους ηχηρό το μήνυμα, μαζί τα φάγατε αλλά χώρια πεινάμε.

Ως εδώ. Δεν σας αντέχουμε άλλο.

  • Δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων

05/5/2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button