Greek Reports (Ελληνικά)

Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μπορεί να γίνει χωρίς να γίνουμε ρατσιστές και απάνθρωποι

Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι πρόσφατα η Κυβέρνηση – η οποία ευθύνεται τα μάλα για την ανεξέλεγκτη αύξηση των αιτητών πολιτικού ασύλου (την είχαμε προειδοποιήσει πριν ένα χρόνο αλλά αδιαφορούσε) – διολισθαίνει προς μια ρατσιστική ρητορική και ενίοτε και πρακτική, που μας ανησυχεί.

Αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων, να καταπολεμήσει το φαινόμενο των εικονικών γάμων και να πατάξει το φαινόμενο των πλαστών φοιτητών από τρίτες χώρες που τροφοδοτούν το «ρεύμα» των αιτητών, ακολουθεί μια τακτική «τρομοκρατίας».

Εφαρμόζει απάνθρωπα τιμωρητικά μέτρα όπως τη βίαιη απώθηση σκαφών γεμάτα με παιδιά και γυναίκες με κίνδυνο να πνίγουν στη θάλασσα ή κλείνει στη φυλακή του στρατοπέδου Πουρνάρα εκατοντάδες ανθρώπους με τη δικαιολογία της επιδημίας της ψώρας.

Δεν έχουμε καμιά ένσταση να γεμίζουν αεροπλάνα από Γεωργιανούς (και άλλους) που παράνομα διαμένουν στη Κύπρο και να αποστέλλονται πίσω στην πατρίδα τους, νοουμένου ότι δεν θα κινδυνεύουν εκεί.

Η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει άσυλο στους κατατρεγμένους από τον πόλεμο ή τα καταπιεστικά καθεστώτα.

Αν υπάρχουν τζιχαντιστές το ορθό είναι να εντοπίζονται και να συλλαμβάνονται κι όχι να χρησιμοποιείται αυτή η πληροφορία (ποιός γνωρίζει αν είναι αλήθεια) από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ενεργοποιούνται τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά του κοινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button