Greek Reports (Ελληνικά)

Η Βουλή δεν χρειάζεται νέο μέγαρο

Τα εκατομμύρια να διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες και βιώσιμη ανάπτυξη

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την ξεκάθαρη διαφωνία μας σε οποιαδήποτε υπερβολική δαπάνη για  ανέγερση Μεγάρου για την Βουλή των Αντιπρόσωπων.

Η άποψη μας αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη μετά τις προσφορές που υποβλήθηκαν και που όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» προκάλεσαν «σοκ» και στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και στο υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με το ύψος τους.

Το γεγονός ότι η χαμηλότερη εκ των δύο – μόνο – προσφορών που υποβλήθηκαν είναι κατά 30 εκατ. ευρώ πιο ψηλή από την εκτιμημένη αξία του έργου, καταδεικνύει έναν από τους λόγους της διαφωνίας μας.

Βεβαίως για μας είναι σημαντικότερο όπως το κράτος επικεντρωθεί στην επίλυση σειράς κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν καθημερινά και που είναι πολύ πιο επιτακτική ως ανάγκη η αντιμετώπισή τους, παρά η διασφάλιση όποιας “άνεσης” και πολυτέλειας για τους βουλευτές!

Όλα αυτά τα εκατομμύρια που θα ξοδεύονταν για το νέο κτήριο της Βουλής, είναι η εισήγηση μας να διατεθούν προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και για  οικολογικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η συνέχιση στην υλοποίηση των σχεδιασμών για ανέγερση του Μεγάρου της Βουλής στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ αποτελεί προσβολή στο λαό και τον πολιτισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το κτίριο θα κτιστεί πάνω στα αρχαία.

Καλούμε τους αρμόδιους να ακυρώσουν τον διαγωνισμό, να εγκαταλείψουν τον αρχικό σχεδιασμό και να αξιοποιούσουν τα εκατομμύρια που εξοικονομούνται για τον απλό λαό, την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button