Greek Reports (Ελληνικά)

Σκίτσα και αναμνήσεις από τον «κόσμο της Θέκλας»

  • H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2019

Σκίτσα και αναμνήσεις εισάγουν το κοινό στον «κόσμο της Θέκλας» Χριστοδούλου Ιερείδη, στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνει η οικογένειά της: ο αρχιτέκτονας Βασίλης Ιερείδης και τα παιδιά του.

Στα τελευταία τρία χρόνια της ζωής της, η Θέκλα Χριστοδούλου Ιερείδη -επηρεασμένη από την ασθένεια encephalitis lethargica- άρχισε απρόσμενα να σχεδιάζει απλά και όμορφα σχέδια από το υποσυνείδητό της.

Ακόμη κι όταν δεν μιλούσε πλέον, μπορούσε να εκφραστεί μέσω της ζωγραφικής.

Σημειώνεται ότι η ασθένεια encephalitis lethargica, είναι μια ασυνήθιστη μορφή εγκεφαλίτιδας, επίσης γνωστή ως «ασθένεια υπνηλίας».

Η κατάσταση αυτή ορίστηκε για πρώτη φορά το 1917 από τον Κωνσταντίνο Φον Οικονόμο, νευρολόγο ο οποίος περιγράφει ως κλασικά συμπτώματα της ασθένειας την ατονία και την απώλεια κίνησης.

Η ασθένεια επιτίθεται στον εγκέφαλο, αφήνοντας μερικά θύματα σε μια κατάσταση που μοιάζουν με άγαλμα, χωρίς φωνή και κίνηση.

Τα σχέδια αυτά, θα παρουσιαστούν στο κοινό από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, μέχρι και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης που επιμελήθηκε ο Jean Blanchaert.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στις 18:30, στο υπόγειο της πολυκατοικίας Αλεξάνδρου Δημητρίου (Λεωφόρος Στασίνου-Σαλαμίνος 4).

  • Διάρκεια έκθεσης: 7-20 Ιανουαρίου 2019 (10:00-20:00)
  • Πληροφορίες: 99663246

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button