Greek Reports (Ελληνικά)

Κράτος κοτζαμπάσηδων *

Η επιστροφή από τις θερινές διακοπές (ποιες διακοπές δηλαδή, μέχρι το χωριό μας πήγαμε), σχεδόν πάντα, κουβαλά μαζί της ευχάριστες αναμνήσεις που κρατάνε μέχρι η καθημερινότητα μας προσγειώσει στη σκληρή πραγματικότητα.

Η πληρωμή των καθυστερημένων ανεξόφλητων λογαριασμών για ηλεκτρικό, τηλέφωνο, νερό και άλλες πιθανές υποχρεώσεις, η επιστροφή στην χώρο εργασίας και άλλα πολλά γίνονται και πάλιν μέρος μιας επαναλαμβανόμενης, μηχανικής και τυποποιημένης επανάληψης.

Coj 2bΣυνηθισμένα πράγματα θα πείτε, γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούμε τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, εκτός όλων των παραπάνω, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια άνευ προηγουμένου ληστρική συμπεριφορά από μέρους της πολιτείας, με την εφορία να έχει κατοικήσει μόνιμα μέσα στα άδεια πορτοφόλια μας! Το ελληνικό κράτος δεν ήταν δυστυχώς ποτέ φιλικό απέναντι στους έντιμους πολίτες του. Τώρα, όμως, έχει μετατραπεί σε κανονικό ληστή! Αφού κυριολεκτικά μας έχει τσακίσει με την υπερφορολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας μας και των πετσοκομμένων μισθών μας. Φόροι, φόροι, φόροι, πληρώστε αδιαμαρτύρητα και σκάστε ηλίθιοι, έχετε δεν έχετε!

Τα φορολογικά βάρη εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερο ποσοστό αναλογικά με το ΑΕΠ που έχει καταγραφεί ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με την Ελλάδα να είναι πλέον η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη σε αναλογία φόρων ως προς το ΑΕΠ! Όσα έκλεβαν για χρόνια, εντελώς ανενόχλητα, τα σαΐνια της διαφθοράς (κομματόσκυλα, τεμπελόσκυλα, μαντρόσκυλα και χαφιέδες μαζί) καλούνται να τα πληρώσουν οι έντιμοι πολίτες, που ήταν πάντα οι φύλακες άγγελοι του κράτους, πληρώνοντας και με το παραπάνω όλες τις υποχρεώσεις τους.

Κι ύστερα, κάτσε στον καναπέ σου να παρακολουθείς με τις ώρες την ΕΡΤ -ειδικά την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Δεύτερη Ματιά»- που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης, φωτίζει τα γεγονότα με διεισδυτικότητα, αξιοπιστία και πλουραλισμό! Μαύρη προπαγάνδα, στον υπερθετικό βαθμό, υπέρ της κυβέρνησης είναι η εκπομπή, κάτι σαν τα επίκαιρα της χούντας, με τον Στυλιανό Πατακό να κρατά το μυστρί και να ρίχνει αβέρτα λάσπη παντού!

Σαν σαδιστής τις προάλλες έκατσα μπροστά στην τηλεόραση, μασώντας κι εγώ το σανό που μου δώρισε ο Αλέξης με τον Πάνο, έβλεπα και άκουγα, να μιλούν για ανάπτυξη και συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αύξηση μισθών και προς στιγμή διερωτήθηκα μήπως τελικά είμαι αχάριστος που τα βάζω με την κυβέρνηση (Κυριάκο μη τρελαίνεσαι, έχεις κι εσύ μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το χάλι)! Ύστερα, όμως, ηρέμησα, και έψαξα να βρω την ανάπτυξη! Και είπα δεν θα δω ξανά τηλεόραση!

Βρε αθεόφοβοι, που είδατε αλήθεια την ανάπτυξη σε μια χώρα που το Εθνικό Προϊόν της έχει κατολισθήσει ανεπανόρθωτα, σε μια χώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν μεταναστεύει (μέχρι και στο Πακιστάν έφτασε η χάρη τους)! Σε μια χώρα που η ανεργία κτυπά κόκκινο! Σε μια χώρα που η γραφειοκρατία και η κακοδιαχείριση απαγορεύουν σε έντιμους επιχειρηματίες να επενδύσουν. Δεν αναφέρομαι ασφαλώς σε εταιρίες μαϊμού και επιχειρηματίες αφερέγγυους και λήσταρχους, ούτε σε επιχειρήσεις που βλέπουν τους εργαζόμενους τους σαν φυλακισμένους στα κάτεργα του Αλκατράζ!

Θέλετε και  παραδείγματα. Μέχρι τέλους του χρόνου πρέπει να πληρωθούν: Δόσεις εφορίας (ακόμη και από χαμηλόμισθους), δόσεις ΕΝΦΙΑ (ακόμη και από τους άνεργους), τέλη κυκλοφορίας (αλήθεια γιατί πληρώνουμε και διόδια και τέλη κυκλοφορίας και φόρους καυσίμων, αλλά είπαμε το αυτοκίνητο είναι η εύκολη λύση να μαζέψουν οι λήσταρχοι τους κράτους σίγουρα χρήματα), δόση δανείου για το διαμέρισμα που δεν ξοφλήσαμε ακόμη, υποχρεωτικό ασφάλιστρο για το υποθηκευμένο διαμέρισμα μας (οι τράπεζες και οι τραπεζίτες ξάφρισαν τα ομόλογα των καταθετών, αλλά τα δάνεια από τους ανθρώπους που εξαφάνισαν τις καταθέσεις τους, πληρώνονται κανονικότατα)!

Είναι κι αυτές οι τράπεζες, που για να εξυπηρετηθείς πρέπει να διανυκτερεύσεις έξω από το κατάστημα. Διαφορετικά θα σου χρειαστούν δύο μεροκάματα στην ουρά… και στην ΔΕΗ τα ίδια και χειρότερα! Η αναμονή βρόχος στο λαιμό, που ενίοτε πληρώνεται με την ίδια τη ζωή σου!!! Όπως τις προάλλες στη Λάρισα!!

Υστερόγραφο: Η κυβέρνηση λέει τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια (εδώ γελάμε με τη ψυχή μας) θα ασχοληθεί με τη διαφθορά! Τέτοιο δούλεμα, δηλαδή! Εκλογές έρχονται, κυρίες και κύριοι, το παραμύθι της δίωξης της διαφθοράς και πάλιν στο προσκήνιο…

Και το άλλο: Ο Φλώρος κρίθηκε ανάπηρος και αποφυλακίσθηκε!! Και δεν είναι ο μοναδικός! Η Ελλάδα είναι γεμάτη με τέτοιους απατεώνες! Απλώς τώρα το σύστημα βολεύεται να μας πρήξει με ειδήσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα! Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης ήταν ανέκαθεν βούτυρο στο ψωμί όλων των κυβερνήσεων! Και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελούν δυστυχώς εξαίρεση!

Βρε μήπως στ’ αλήθεια μας ψεκάζουνε!

( Κοτζαμπάσηδες ήταν οι Έλληνες που διόριζε η υψηλή πύλη για να εισπράττουν τους φόρους από τους ραγιάδες Έλληνες! Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κοτζαμπάσηδες φέρονταν σκληρότερα και από τους Οθωμανούς τύραννους! )

  • Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού – a.avgoustis@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button