Greek Reports (Ελληνικά)

Στον πηγαιμό για την Ιθάκη

Στο σημερινό του διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος μία ψευδή αντίληψη περί οικονομίας την οποία είχαν δημιουργήσει οι προκάτοχοι του εκφώνησε έναν κατά τα άλλα πολιτικά εμπνευσμένο και ελληνοπρεπή λόγο προς ευνουχισμένους πολίτες που ενώ διαμαρτύρονται για την καχεξία που βιώνουν φαίνεται να μην καταλαβαίνουν τα αίτια που την δημιουργούν.

Πέραν από την αναφορά του στην ελληνική μυθολογία και την παρομοίωση σημερινών καταστάσεων με δημοφιλείς όσο και διδακτικές ιστορίες αναφορές, μερικές των οποίων ίσως και να έχουν αφαιρεθεί από τη  διδακτέα ύλη του Υπ. Παιδείας, αναφέρθηκε σε δύο τάχα οικονομικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης του.

Etha 1aΤο πρώτο αφορά το κατόρθωμα, όπως το θεωρεί,  του να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ πράγμα για το οποίο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα του έκρουε το κώδωνα του κινδύνου ότι δεν θα τα καταφέρει με τις πολιτικές  που ακλουθούσε και είχε εξαγγείλει όταν ήταν στην αντιπολίτευση πριν από την κωλοτούμπα ως κυβέρνηση. Και όμως είχε την μοναδική ευκαιρία αλλά και την λαϊκή εντολή  με το δημοψήφισμα του 2015 να βγάλει την θηλιά του ευρώ από τον λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας που αποδεδειγμένα οδηγεί στην αφαίμαξη της οικονομίας με σύγχρονη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τότε η αντιπολίτευση κατηγορούσε τον Υπ. Οικονομικών κ. Λαφαζάνη διότι, ως όφειλε, είχε plan b για την ετοιμότητα της χώρας προς επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Ακόμη και ο κ. Βαρουφάκης ομολόγησε την αναγκαιότητα  της ετοιμότητας για έξοδο από μια των χειροτέρων παγίδων εξάρτησης της Ελληνικής οικονομίας στην οποία την είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το δεύτερο θανατηφόρο κατόρθωμα για το οποίο είναι υπερήφανος ο Πρωθυπουργός είναι η επίτευξη πλεονασμάτων έναντι των ελλειμμάτων των προηγουμένων κυβερνήσεων. Όλο το πολιτικό σύστημα με την διαστροφή της σημασίας των λέξεων παραπλανούσε τότε τον λαό και απέκρυπτε ότι το πλεόνασμα αφορούσε τον προϋπολογισμό της  κυβέρνησης και όχι των πολιτών. Ως γνωστό το πλεόνασμα της κυβέρνησης σημαίνει ότι εισπράττει από τον λαό  περισσότερα από ότι του επιστρέφει για μισθούς και συντάξεις, υγεία, παιδεία και ασφάλεια.

Σε μία ελεύθερη χώρα με σοφούς άρχοντες ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης πρέπει να είναι αρνητικός ώστε οι πολίτες να παίρνουν περισσότερα από την κυβέρνηση η οποία καλύπτει το έλλειμμα εκδίδοντας νέο χρήμα που πηγαίνει σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι σε ψηφοθηρικά ρουσφέτια. Δυστυχώς τέτοιοι ήταν και είναι οι άρχοντες της άμοιρης Ελλάδος και σήμερα μάλιστα που δεν έχουν την δυνατότητα έκδοσης χρήματος όχι μόνο δανείζονται χρήματα αλλά δημιουργούν και πλεονάσματα εις βάρος του λαού για να καλύψουν δανειακές ανάγκες χωρίς να έχουν δυνατότητα για αναπτυξιακά έργα.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να επαινέσω τον Πρωθυπουργό για τον χαρισματικό του λόγο και την ικανότητα του να κρύβει την αλήθεια και να παραπλανά τον λαό εκτός και εάν ίδιος δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας.

Όσον αφορά τις δήθεν αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης δεν αξίζει να διαθέσω άλλο χρόνο.

  • Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, Μεταλλουργός, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button