Greek Reports (Ελληνικά)

Κ. Μαυρίδης: “Το καθεστώς Ερντογάν συνεργός της τρομοκρατίας”

Στις Βρυξέλλες διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Ισραήλ συζήτηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και θέματα ασφάλειας  με βάση και σχετικό βιβλίο από τις εμπειρίες του Ισραήλ.

PaU 2bΑνάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Gilles De Kerchove, Συντονιστής της ΕΕ για θέματα Αντιτρομοκρατίας ο οποίος εξήγησε ότι η τρομοκρατία θα παραμείνει για πολλά χρόνια, ίσως γενιές, επειδή αρκετοί τζιχατιστές επιστρέφουν στις χώρες τους αλλά και επειδή υπάρχουν έφηβοι εντός ΕΕ που έχουν δηλητηριαστεί με ακραία προπαγάνδα για να μισούν και να σκοτώνουν κάθε διαφορετικό.

Σημείωσε ότι, απαιτούνται πολύ περισσότερα ποσά από την ΕΕ που λόγω λιτότητας θα πρέπει να εξαιρούνται από τις συνήθεις διαδικασίες και ποσοστώσεις των προϋπολογισμών, αν επιθυμούμε να  περιοριστούν δραστικά οι κίνδυνοι και να συντομεύσει χρονικά η απειλή από την ακραία ισλαμιστική τρομοκρατία.

Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης  (ΔΗΚΟ – Σ & Δ) αναφέρθηκε στην στήριξη και χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων από κράτη που χρησιμοποιούν εγκληματικές οργανώσεις, όπως το λεγόμενο  Ισλαμικό Κράτος και την Χαμάς, για δικές τους επιδιώξεις.

Costas Mavrides 9i LLLLΤόνισε επίσης ότι η ανοχή και τα συμφέροντα επέτρεψαν στους εγκληματίες να οργανώνονται για χρόνια και να δρουν από την Μέση Ανατολή μέχρι τις πόλεις μας εντός ΕΕ.

Για την επόμενη του δημοψηφίσματος στο Κουρδιστάν ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα μέρα στην Ιστορία της περιοχής που δεν μπορούμε να αγνοούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε ένα τέτοιο σύμμαχο στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και ενάντια σε κράτη όπως το καθεστώς Ερντογάν που αποτελεί συνεργό της τρομοκρατίας.

Ο κ. Μαυρίδης παρατήρησε ότι πολλοί από όσους διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν μεγαλώσει στην ΕΕ και κατέχουν νόμιμα ευρωπαϊκά διαβατήρια και για αυτό “αφού εντοπίσουμε ποιο σοβαρό λάθος κάνουμε, να περάσουμε από την διάγνωση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας της τρομοκρατίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button