Greek Reports (Ελληνικά)

Διαφαίνεται ότι ο αριθμός των εποίκων για τους οποίους έχουμε συναινέσει να νομιμοποιηθούν είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων

EDEK 1a logo on the wal LLLLLL
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΒΑΣΙΛEΙΑΔΟΥ

Συνεχίζεται το προκλητικό παραλήρημα Τούρκων αξιωματούχων το οποίο ελπίζουμε ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη τόσο από τον ΠτΔ και τους συνεργάτες του όσο και από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, αλλά και από όλους αυτούς που πρέπει να ενδιαφέρονται για μία δημοκρατική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τις δηλώσεις του κ. Τουρκές διαφαίνεται ότι ο αριθμός των εποίκων για τους οποίους έχουμε συναινέσει να νομιμοποιηθούν, δεν είναι 50-55 χιλιάδες, όπως ο ΠτΔ ανέφερε στη τελευταία του συνέντευξη, αλλά σαφώς ξεπερνά τις 100 χιλιάδες, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων.

Είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση της ΕΔΕΚ για απογραφή πληθυσμού από έγκριτο ανεξάρτητο οίκο υπό την εποπτεία του ΟΗΕ επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.

Εξάλλου η πρόταση αυτή εμπεριέχεται και στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009.

Ο κ. Τουρκές εκβιάζοντας για μια ακόμα φορά την ΕΕ και τους εταίρους της να αποδεχτούν τα απαράδεκτα αιτήματα της Τουρκίας, χρησιμοποιεί την Κύπρο ως όμηρο.

Επίσης, οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν ακόμα και σήμερα τον Α. Νταβούτογλου λέγοντας «Κατ’αρχήν ακόμη και αν στην Κύπρο δεν ζούσε ούτε ένας Τούρκος για την Τουρκία υπάρχει Κυπριακό και δεν είναι δυνατόν να
παραιτηθεί από αυτό”.

Οι στιγμές που διέρχεται η διαδικασία για την επίλυση του κυπριακού είναι κρίσιμες, είναι δύσκολες και εγκυμονούν κίνδυνους.

Για αυτό όλοι οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο λαό.  Εάν όντως κάποιοι επιθυμούν να σφυρηλατηθεί πραγματικά η ενότητα στο μεγαλύτερο βαθμό πρέπει να εγκαταλείψουν την τακτική της σύγχυσης και της παραπληροφόρησης για τις βασικές πτυχές που συνθέτουν την επίλυση του προβλήματός μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button