Greek Reports (Ελληνικά)

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας

“Η αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας εντοπίσθηκε ως η πιο σημαντική τάση που επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις, ακολουθούμενη από την κοινωνική αλλαγή και την κοινωνική πόλωση.”

Dimitris Papadakis 6f LLLL
Ερώτηση για αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα της αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας και της κοινωνικής πόλωσης, προβλήματα τα οποία αναμένεται να διαμορφώσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις την επόμενη δεκαετία.

Η ασθενής οικονομική ανάκαμψη μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έχει διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, προκαλώντας ένα αίσθημα «οικονομικής δυσφορίας».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαδάκης, η αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας εντοπίσθηκε ως η πιο σημαντική τάση που επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις, ακολουθούμενη από την κοινωνική αλλαγή και την κοινωνική πόλωση.

Σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum (WEF), η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, με την οποία οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε μεγάλης κλίμακας αγορές κρατικών ομολόγων, έχει διευρύνει την ανισότητα, κάνοντας πλουσιότερους τους κατόχους περιουσιακών στοιχείων.

Ο Ευρωβουλευτής κατέθεσε σχετική γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας να μάθει τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισοδηματικής ανισότητας και της κοινωνικής πόλωσης, καθώς επίσης πως μπορεί η Ε.Ε να διαχειριστεί παγκόσμιες τάσεις όπως η γήρανση του πληθυσμού, η κλιματική αλλαγή, η συνεχιζόμενη χαμηλή ανάπτυξη και οι δημογραφικές αλλαγές, οι οποίες μεγεθύνουν τα εν λόγω προβλήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button