Greek Reports (Ελληνικά)

Έκπτωτος

Nikos Ioannou 1a drΣε κάθε χώρα υπάρχουν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που θεωρούνται «αιώνιοι αντίπαλοι».

Στον Ελλαδικό χώρο είναι τοις πάσι γνωστές και δυστυχώς αναμετρούνται στα γήπεδα, με το αναχρονιστικό καθεστώς της παρουσίας οπαδών μόνο της μιάς ομάδας κάθε φορά.

Παρά ταύτα έχει παγιωθεί μία κατάσταση κοινής συμφωνίας, αγωνίζονται κατ’ επανάληψιν εναντίον αλλήλων και αποδέχονται τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων.

Εκείνο που δεν θα ήτο ποτέ δυνατόν να γίνει αποδεκτό, θα ήταν να γίνει ορισμός των διαιτητών από την μία ομάδα, γιατί θα ήταν προφανής η μεροληψία.

Στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος (Εθνικού θέματος για τον Ελληνισμό) εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια, σαν εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και διαμεσολαβητής ένα βορειοευρωπαίος διπλωμάτης ο οποίος είναι εξόφθαλμα μεροληπτικός. Έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψιν να υποστηρίζει ανερυθρίαστα τις Τουρκικές θέσεις, λέει χονδροειδή ψεύδη και μεθοδεύει παγίδες για την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας απεργάζεται την διάλυση.

Έχει μεταβληθεί σε δημόσιο πρόσωπο και τηλεοπτικό αστέρα, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην παρθενογένεση ενός εκτρωματικού ρατσιστικού μορφώματος.

Η τελευταία πράξις της καριέρας του, ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη. Είχε την πρωτοβουλία του περιβόητου δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου, επέλεξε τους συνδαιτημόνες και εντελώς αυθαίρετα προανήγγειλε την Μείζονα Συνάντηση της Λύσης για την 12η Ιανουαρίου του 2017. Η παταγώδης αποτυχία εκτυλίσσεται ενώπιόν μας σε ζωντανή και πολυδάπανη απευθείας μετάδοση. Διερωτώμαι πως είναι δυνατόν, απλοί πολίτες, με ελλιπή πληροφόρηση να είχαν την δυνατότητα να προβλέψουν το ναυάγιο αυτής της κακοστημένης παράστασης και δεν χαμπάρισαν περισπούδαστοι διπλωμάτες και διαπραγματευτές…..

Ομολογώ πως πριν καταγράψω τις σκέψεις μου αυτές τις μέρες, έλαβα τοις μετρητοίς την αυστηρή παραίνεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας «Να σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο» την οποία επανέλαβε τρις σε μία πρόσφατη εμφάνιση.

Αμφισβητώ αν είχαν ανοικτά τ’ αυτιά τους υψηλόβαθμοι πολιτικοί, ακόμα και αρχηγοί κομμάτων στην Κύπρο, ν’ ακούσουν αυτή την προτροπή.

Όσον αφορά τις 135 οργανώσεις (!!) που μαζεύτηκαν στο γήπεδο της Τσιεττίνκαγια να διαδηλώσουν ΤΥΦΛΑ υπέρ της «λύσης ό,τι νάναι» είμαι σίγουρος ότι όχι μόνον δεν ακούν, δεν βλέπουν αλλά και δεν σκέφτονται (τυφλοί τα’ τ’ ώτα τον τε νούν τα τ’ όμμασι).

Και δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω την προβολή εκ μέρους του ΡΙΚ αυτής της εκδήλωσης, η οποία ήκιστα βοηθά τον Πρόεδρο και την επιθυμία του να διασώσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο μόνος που θα επιχαίρει μετά βεβαιότητος, είναι ο μετ’ ου πολύ, ελπίζω, έκπτωτος μεσολαβητής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button