Greek Reports (Ελληνικά)

Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα

Nikos Ioannou 1a drΧαράς Ευαγγέλια! Ο χαριέστατος, νέος υπουργός Εξωτερικών της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας, αποδεικνύεται και μεγάλος …… χουβαρδάς!

Προσφέρει (αλήθεια ποιος σε ποιον;), το ήμισυ της εκτάσεως των Αγγλικών Βάσεων στην Κύπρο, ΑΝ επιτευχθεί λύση. And the winner is ??

Καιρός να σοβαρευτούμε. Λύση, με τους τοις πράγμασι συνομιλητές κρυμμένους πίσω από τον πάνοπλο στρατό κατοχής, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί και κυρίως να ευδοκιμήσει.

Είναι αναχρονισμός και ματαιοπονία συνάμα, να γίνεται συζήτηση για ένα πολυκέφαλο, ρατσιστικά διαχωρισμένο κράτος, το οποίο να έχει ανάγκη από την εγγύηση ενός στυγνού δικτατορικού καθεστώτος, που στην ουσία έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ήδη κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση καταγγέλλοντας και διακόπτοντας τις άγονες συνομιλίες, δύο φορές. Πιστώνεται, όθεν, με τη διόρθωση του λάθους συμμετοχής σ’ αυτές, δις…

Δεν είναι ανάγκη να μπει στη διαδικασία αναμονής της τρίτης δικαιώσεως με το να εκτεθεί άλλη μία φορά στις θνησιγενείς δήθεν διακοινοτικές συνομιλίες.

Η αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής θα πρέπει, επιτέλους να τεθεί σαν απαίτηση της Ενωμένης Ευρώπης, αν δεν θέλει να μετατραπεί η μικρή Κύπρος, σε μεγάλη αποτυχία του θεσμού.

Όσον αφορά τις βάσεις και τον γαλαντόμο νεοαποικιοκράτη, καλόν είναι να ξεκινήσει κάποια σοβαρή συζήτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button