Greek Reports (Ελληνικά)

Συμπόσιο Agora Dialogue

Zena Poulli 1a
Ζήνα Πουλλή

Τον τελευταίο καιρό ακούμε για σκάνδαλα  ανθρώπων  υπεράνω υποψίας («λευκού κολάρου») αλλά με θράσος χιλίων πιθήκων που νομίζουν ότι «δικαιούνται» και ότι η κοινωνία τους χρωστά.

Αυτή η κοινωνία χρειάζεται κάτι να την αφυπνίσει.

Αυτό που έλειπε ήταν ένας απροκατάληπτος χώρος συζητήσεων – ένα αμερόληπτο φόρουμ που να αποσκοπεί να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τον διάλογο όσον αφορά την προώθηση μιας κοινωνίας βασισμένης στη δικαιοσύνη, την ισότητα και τη βιωσιμότητα, που αποτελεί  το όραμα και την αποστολή του Agora Dialogue, μια υπερκομματική πλατφόρμα.

AG Sharing 1a LLLLΤο Agora Dialogue πιστεύει στην ανάπτυξη και προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας ενεργοί πολίτες μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις στην καθημερινότητά τους.

Θεμελιώδεις στόχοι του Agora Dialogue είναι να ενισχύσει την ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών, να ενθαρρύνει την εμπεριστατωμένη διαβούλευση και τη λελογισμένη πράξη, και να συμβάλει στον εποικοδομητικό διάλογο για βασικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Το Agora Dialogue προσφέρει μια σειρά Συμποσίων στρογγυλής τραπέζης, με σκοπό να καλλιεργήσει την προσαρμοστική σκέψη και να βελτιώσει την επικοινωνία πάνω σε θέματα όπως η ελευθερία, η ισότητα και η υγιής κοινωνία.

Τα Συμπόσια, που θα διοργανώνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, υποστηρίζουν αυτή τη φιλοσοφία και είναι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης οι οποίες ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν με σεβασμό και να εξετάσουν επίκαιρα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Οι συνεδριάσεις αυτές επικεντρώνονται πρωτίστως στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και εμβάθυνσης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν την ικανότητα λήψης συνειδητών αποφάσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αποσκοπεί επίσης να εκθέσει τους ανθρώπους σε νέους τρόπους σκέψης και ενημερωμένης συζήτησης σχετικά με βασικά τρέχοντα θέματα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πιο πεπαιδευμένη και με επίγνωση συμμετοχική κοινωνία.

Το βασικό πρόγραμμα του Agora Dialogue αποβλέπει στην ενθάρρυνση ανώτερων στελεχών, προερχόμενων από εταιρικούς, δημόσιους και κοινοτικούς τομείς όλης της υφηλίου, να εξετάσουν τους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους.

Επίκεντρο πολλών σχολών σκέψης είναι να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με τον πιο γρήγορο, απλό και αποτελεσματικό τρόπο. Σε έναν τέτοιο κόσμο, περισσότερη σημασία δίνεται στην απάντηση παρά στην ερώτηση.

Τα Συμπόσια της Agora Dialogue εξετάζουν την αποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης και παράλληλα προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη σπάνια ευκαιρία να μην επισπεύσουν τις αποφάσεις τους και να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο τι συμβαίνει γύρω τους.

Το Agora Dialogue θεωρεί βασικό δεδομένο ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να επηρεάσουμε και να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και, ταυτόχρονα, ότι αποτελεί καθήκον μας να το πράξουμε.

Η προώθηση συζητήσεων και προβληματισμού είναι θεμελιώδης για τη σύγκριση σύγχρονων τρόπων σκέψης και για την ανταπόκριση σε κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν.

Οι εμβριθείς ηγετικές τακτικές έχουν την ικανότητα να επιτείνουν την προσοχή μας και να ενθαρρύνουν τις ενέργειές μας σε οποιονδήποτε κλάδο.

Με την ολοκλήρωση ενός Συμποσίου, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης εργαλείων σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, ούτως ώστε να εμπλουτίσουν τις ζωές των ανθρώπων γύρω τους και να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία πιο βιώσιμη και πιο ασφαλή.

Μεταξύ των συντελεστών του Agora Dialogue αναφέρονται ο δικηγόρος του Nelson Mandela, Γεώργιος Μπίζος, o Νομπελίστας (Dr.) Jose Horta-Ramos, ο δικηγόρος, συγγραφέας και ακτιβιστής Αυστραλός Julian Burnside, η επίσης ακτιβίστρια και ιδρυτής ειδικών καταλυμάτων για αιτητές πολιτικού ασύλου καλλιτέχνης Kate Durham και η ψυχή και κινητήριος δύναμη του Agora Dialogue, πρόσφατα επαναπατρισθείς συμπατριώτης μας Ντίνος Τουμάζος.

Το πρώτο Συμπόσιο στην Κύπρο θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 11 Νοεμβρίου.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συντελεστές και συμμετέχοντες στο Συμπόσιο και προσδοκούμε την έναρξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button