Greek Reports (Ελληνικά)

Ευθύνες και όρια στο μεταναστευτικό

Δεν υπάρχει καμμιά απολύτως αμφιβολία ότι τόσον ως λαός όσο και ως Κράτος έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια – πολλές φορές και πέραν από τις δυνατότητές μας – για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που επιβάλλουν οι συνεχείς και υπεράριθμες ροές μεταναστευτικών ρευμάτων στην Πατρίδα μας, ακόμα και αυτών που εγκληματικά διοχετεύει η Τουρκία μέσω του ψευδοκράτους.

Ο Κύπριος φορολογούμενος διοχετεύει από τα υστερήματά του στον Κρατικό Προϋπολογισμό για να βοηθήσει τα Κρατικά Ταμεία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να προσφερθεί η καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους δυστυχούντες συνανθρώπους μας οι οποίοι κατέφυγαν στην ημικατεχόμενη Πατρίδα μας    αναζητώντας μια καλύτερη ζωή .

Η φιλοξενία αυτή επεκτείνεται ακόμα και σ’ αυτούς τους μετανάστες τους οποίους σκόπιμα , και με βάση ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, η Τουρκία διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με απώτερο στόχο να δημιουργήσει ρήγματα στην κοινωνική συνοχή και να επιφέρει αποσταθεροποίηση και αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Πατρίδας μας με προφανείς καταλυτικές συνέπειες.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους δίνουν στη δημοσιότητα καθημερινώς στοιχεία των παρανόμως εισερχομένων από αφύλακτα σημεία της γραμμής αντιπαράταξης και προερχομένων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η πλειοψηφία των οποίων προέρχονται από τις λεγόμενες «ασφαλείς χώρες» και ως εκ τούτου η αίτηση τους για παροχή πολιτικού ασύλου είναι «προδήλως αβάσιμη».

Όλες αυτές οι εξελίξεις δημιούργησαν τις συνθήκες υπερπληθυσμού και στο «Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα», με τις συνεπαγόμενες δυσκολίες στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων που αναφύονται.

Θεωρώ, προσωπικά, ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το όλο ζήτημα σκοπεύει στο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ουσία του προβλήματος που είναι η αναζήτηση λύσεων αφ’ ενός μεν για τον τερματισμό των παράνομων ροών μεταναστών και αφ’ ετέρου στον επαναπατρισμό όσων η αίτηση για πολιτικό άσυλο έχει εξετασθεί και απορριφθεί με βάση τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Το μεταναστευτικό και δημογραφικό πρόβλημα στην Κύπρο έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο και έχει καταστεί μείζον εθνικό θέμα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους όσους ανήκουν σε πολιτικά Κόμματα, Σωματεία, Οργανώσεις και γενικά από την Κοινωνία των Πολιτών, ανεξάρτητα από ιδεολογικοπολιτική και κομματική τοποθέτηση.

Όσοι εκμεταλλεύονται τη δυστυχία συνανθρώπων μας, είτε για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη είτε για να πουλήσουν εύκολο και ανέξοδο λαϊκισμό, θα είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την ήδη συντελούμενη δημογραφική και κοινωνική αλλοίωση της χειμαζόμενης Πατρίδας μας που δεν αντέχει άλλες δοκιμασίες και άλλες περιπέτειες .

Προτρέπω και προκαλώ όσους και όσες φωνασκούν, είτε από τα έδρανα της Βουλής, είτε από τα Μ.Μ.Ε. να θυμηθούν τον συγκλονισμό τον οποίο εξέφρασε κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Κύπρο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς όταν διαπίστωσε και ψηλάφησε κυριολεκτικά τις τραγικές διαστάσεις του μεταναστευτικού και δημογραφικού προβλήματος στην Κύπρο .

Τους καλώ επίσης να εγκύψουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αφιερώσουν το χρόνο τους για να εξεύρουν λύσεις στο πρόβλημα για να συνδράμουν τις προσπάθειες για σωτηρία της Πατρίδας μας από τον τρίτο Αττίλα που θα σαρώσει στο πέρασμα του ότι άφησε όρθιο η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι μόνο σε μια μέρα διοχετεύτηκαν από την Κωνσταντινούπολη μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στην γραμμή αντιπαράταξης 317 παράτυποι μετανάστες από τους οποίους οι 292 είναι μονήρεις άνδρες ηλικίας μέχρι 40 ετών .

Αυτή και μόνον η είδηση θα πρέπει να συνταράξει τους φωνασκούντες δημαγωγούς των εύηχων συνθημάτων που καπηλεύονται την ανθρωπιά και το φιλότιμο του λαού μας για να χτίσουν το κάλπικο και θεατρινίστικο προφίλ που θεωρούν ότι θα τους προσφέρει εφόδια στην κοινή γνώμη είτε θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να θησαυρίζουν εμπορευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο .

Τους προκαλώ εδώ και τώρα να εξηγήσουν στον κυπριακό λαό, τον οποίο βομβαρδίζουν από πρωίας μέχρι νυκτός με ατάκες και υπερβολές και να ερμηνεύσουν γιατί η Τουρκία προωθεί ένα μακρόπνοο σχέδιο για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με τη διοχέτευση παράνομων μεταναστών, προερχομένων κυρίως από Αφρικανικές και μουσουλμανικές χώρες και γιατί μεταξύ αυτών υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανδρών και μάλιστα ηλικιακά νέων;

Τους λέει κάτι αυτό για τον επερχόμενο κίνδυνο μουσουλμανοποίησης της Κύπρου ;

Tους δίνει κάποιο μήνυμα για το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της χώρας μας με εξτρεμιστικά στοιχεία;

Ας απαντήσουν πρώτα και πριν βιαστούν να μου προσάψουν κατηγορίες ότι στοχοποιώ τους μετανάστες και ενσπείρω το φόβο και την ανασφάλεια στους συμπολίτες μας .

Έχουν επιτέλους και ο λαϊκισμός και η δημαγωγία τα όρια τους!!!

  • Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
  • Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button