Greek Reports (Ελληνικά)

Ανυπόστατη η κινδυνολογία για προσάρτηση ως δικαιολογία για τις επικίνδυνες υποχωρήσεις

EDEK 1a logo on the wal LLLLLL
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια φορά μέσα από τις χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της κατοχικής Τουρκίας κατά τρόπο σαφή περιγράφει τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό:

  • είτε την εφαρμογή της ΔΔΟ με τουρκικές προδιαγραφές ώστε η Τουρκία να ελέγχει το σύνολο της κυπριακής επικράτειας, μαζί και τους υδρογονάνθρακες, με απώτερο στόχο την  ενσωμάτωση στην τουρκική επικράτεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, κατά τα πρότυπα της Αλεξανδρέττας,
  • είτε σε περίπτωση αποτυχίας να ακολουθεί η εναλλακτική επιλογή για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η σύσταση τουρκικού κράτους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Είναι πράγματι ειλικρινής ο κ. Ακιντζί όταν δηλώνει πως δεν επιδιώκεται επίσημη προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, γιατί με αυτή την ενέργεια τερματίζεται η οπουδήποτε προσπάθεια για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και του συνόλου της κυπριακής επικρατείας.

Για αυτό και η κινδυνολογία την όποια επιστρατεύουν οι  γνωστοί κύκλοι εντός Ελληνοκυπριακής πλευράς για να δικαιολογήσου τις απαράδεκτες και επικίνδυνες υποχωρήσεις τους, επιβεβαιώνεται, κατά τον καλύτερο τρόπο, ότι ουσιαστικά είναι ανυπόστατη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button