Greek Reports (Ελληνικά)

Επιβάλλεται σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου το οποίο ελπίζουμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Αντί να επικεντρωνόμαστε στις μεταξύ μας διαφορές ας επικεντρωθούμε σε αυτά που  η Τουρκία σχεδιάζει και ας προσπαθήσουμε σε πνεύμα συναίνεσης να σχεδιάσουμε μια πολιτική ικανή να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Lillikas 1a LLLL
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Τουρκία επεδίωκε συνομιλίες με χρονοδιαγράμματα.

Επεδίωκε άρον-άρον σύγκληση διάσκεψης που θα θεωρείτο η τελική φάση ή η κορύφωση της διαδικασίας.

Πέτυχε τη σύγκληση διάσκεψης χωρίς όρους και προϋποθέσεις όπως το ήθελε αλλά η διάσκεψη ήταν ανοιχτού τέλους σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με αποτέλεσμα ο Τσαβούσογλου στη Γενεύη να μην πετύχει την κήρυξη αδιεξόδου.

Αυτό βέβαια δεν άλλαξε τους τουρκικούς σχεδιασμούς οι οποίοι από την επομένη της διάσκεψης άρχισε να δηλώνουν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει  για πολύ αυτή η διαδικασία.

Την απάντηση για τις πραγματικές αιτίες  της αποχώρησης Ακιντζί από τις συνομιλίες έδωσε χθες ο κ. Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε ότι «πλέον τέτοιες συνομιλίες δεν θα ξαναγίνουν. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Είναι πασιφανές ότι επεδίωξαν τη διάσκεψη για να την οδηγήσουν σε αδιέξοδο έτσι ώστε η Τουρκία να εφαρμόσει τα πλάνα που σχεδίασε.

Για αυτό αντί να επικεντρωνόμαστε στις μεταξύ μας διαφορές ας επικεντρωθούμε σε αυτά που  η Τουρκία σχεδιάζει και ας προσπαθήσουμε συλλογικά και σε πνεύμα συναίνεσης να σχεδιάσουμε μια πολιτική ικανή να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Είναι για αυτό το λόγο που ως Συμμαχία  Πολιτών  επιμένουμε σε άμεση  σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο ελπίζουμε να αρθεί στο ύψος των σοβαρών περιστάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button