Greek Reports (Ελληνικά)

Συνάντηση Κώστα Μαυρίδη με Πρέσβη Αιγύπτου

Συνάντηση είχε σήμερα ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D) στις Βρυξέλλες με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ε.Ε. κ. Ehab Fawzy.

Cun 4dΣτη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στην Ε.Ε. και Αίγυπτο καθώς και ειδικότερα για τις σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου κυρίως σε θέματα ενέργειας.

Για το Κυπριακό, ο Κ. Μαυρίδης εξήγησε το διαχρονικά παρεμβατικό ρόλο της Αγκύρας και ειδικότερα τον αυταρχικό ρόλο του Ερντογάν στις εξελίξεις στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα την προσαρμογή του Ακκιντζί στις υποδείξεις της κατοχικής Τουρκίας.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για καλύτερη προώθηση των σχέσεων Ε.Ε.-Αιγύπτου μέσω της Ομάδας Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αίγυπτο.

Ως πρώτο βήμα, αποφάσισαν να συντονίσουν από κοινού την πρώτη επίσκεψη, το συντομότερο, διακοινοβουλευτικής ομάδας ευρωβουλευτών στην Αίγυπτο.

Ο Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σταθερή στήριξη του κ. Μαυρίδη προς τον Αιγυπτιακό λαό.

Ο ευρωβουλευτής τον διαβεβαίωσε με τη σειρά του για την αποφασιστικότητα του να ενδυναμώσει την στήριξη του, με την ευχή όπως η κοινή απόφαση για προώθηση της πρώτης επίσκεψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποτελέσει την αρχή για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την Αίγυπτο στη βάση κοινά αποδεκτών αρχών και συμφερόντων.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής έθεσε το θέμα δολοφονίας του ιταλού φοιτητή στο Κάιρο, για το οποίο ο Πρέσβης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει σε εξέλιξη σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, έρευνα γύρω από τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button