Greek Reports (Ελληνικά)

Δήλωση Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη μετά το τέλος της πορείας κατά των εκποιήσεων

«Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών λαθών της κυβέρνησης και της κακοδιαχείρισης της διοίκησής που διορίστηκε από την κυβέρνηση και με την συνενοχή των κομμάτων. Επιπλέον, η συμφωνία εξυπηρετεί φιλικά προς την κυβέρνηση ιδιωτικά συμφέροντα.

PerLed 1aΜε τις μαζικές και ισοπεδωτικές εκποιήσεις δεν λύνεται το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ). Με ισοπεδωτικά κατασταλτικά μέτρα κατά των δανειοληπτών, οι τράπεζες μπορεί να πάρουν βραχυπρόθεσμη παράταση αλλά δεν λύνουν τα μεγάλα θεσμικά και διαχρονικά τους προβλήματα.

Η λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα δοθεί μόνο αν ταξινομηθούν τα δάνεια, οριστούν οι κατηγορίες των δανειοληπτών, προστατεύονται οι ευάλωτοι δανειολήπτες και επικεντρώνεται το σύστημα στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ ένα μεγάλο μέρος του φορτίου των ΜΕΔ , στοχευμένα – και συγκεκριμένα σε δάνεια που αφορούν την μικρή πρώτη κατοικία, τη επαγγελματική στέγη μικρών επιχειρήσεων και την μικρή αγροτική επιχείρηση – αναληφθεί η διαχείριση τους από το ανεξάρτητο και δημόσιο φορέα διαχείρισης ΜΕΔ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν πρόκειται να παίξει το ρόλο του σκουπιδιάρη της κυβέρνησης και να αναλάβει να καθαρίσει τα απόβλητα της αποτυχημένης και εγκληματικής «success story» οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button