“Kıbrıs Cumhuriyeti tek çözümdür” ve “apartheid çözüm değildir”
Pankıbrıslı Özgürlük Hareketi 01 10 2025
Bugün Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilanının yıldönümü ile özgürlüğünü savunan tüm savaşçılarının kahramanca fedakârlıklarını onurlandırıyoruz. Bu topraklarda kan hiçbir zaman kurumadı.
Türk istilası ve işgali, özgürlük, egemenlik, onur ve adaletin her anlamını ihlal etmeye devam etmektedir.

Bugünkü mücadelemiz maalesef yalnızca topraklarımızın kurtuluşu ile ilgili değildir, aynı zamanda devletimizin tam egemenliği ile ilgilidir; bu egemenlik mücadelesi yalnızca yabancıların saldırılarına karşı değil, aynı zamanda onlarla işbirliği yapan içimizdeki işbirlikçilere karşıdır.
«H Δημοκρατία της Κύπρου είναι η μόνη λύση» και «το απαρτχάιντ δεν είναι λύση»
“The Republic of Cyprus is the only solution” and “apartheid is not a solution”
Memleketimizin siyasi elitleri, onlarca yıldır Kıbrıs Cumhuriyeti’nin temellerini baltalamaktadır. Bunu işgale hoşgörü gösterip, kolonizasyonu sessizce kabul edip ve sözde çözüm adına devletimizin tasfiyesi fikriyle tam bir uzlaşı sağlayarak yapmaktadırlar.
Türkiye’nin ayrılıkçı taleplerine göz yumarak, egemenliğimize, birliğimize, insan haklarımıza ve vatanımızın demokratik geleceğine karşı hareket etmektedirler.
Bugün uluslararası hukuku dahi küçümseyen, Kıbrıs’ı açıkça tehlikeli diplomatik yollara sürükleyen ve ulusal kurtuluşumuzu tehlikeye atan bir hükümete tanıklık ediyoruz.
Kıbrıs halkı özgürlüğünden daha azıyla yetinemez. Biz Pankıbrıslı Özgürlük Hareketi olarak mücadelemizin iki yönü olduğunu söylüyoruz: işgale karşı direniş ve Cumhuriyetimizi içeriden çürüten yapıları deşifre etmek.
Bizim vizyonumuz, egemen, bağımsız, demokratik ve üniter bir Kıbrıs’tır. Halkına ait olan, işgalcilere ve onlarla işbirliği yapanlara ait olmayan bir Kıbrıs.
Bu vesileyle, üzerinde “Kıbrıs Cumhuriyeti Tek Çözümdür” yazılı pankartı açan yurttaşlarımızın eylemini selamlıyoruz.

Bu pankart dün, sadece bir yıl önce aynı mesajı taşıyan pankart sebebiyle yurttaşlarımızın şiddet kullanılarak tutuklandığı ve hâlâ utanç verici bir şekilde yargılandığı tören alanında asıldı.
Aynı içeriğe sahip pankartı Londra’da Westminster Köprüsü’ne asarak tüm Avrupa’ya Kıbrıs’ın bir olduğunu ve özgürlüğün tek çözüm olduğunu güçlü bir şekilde ileten Kıbrıslıları da selamlıyoruz.

Bu yıldönümünde geçmişi onurlandırıyor ve geleceği şekillendirmeyi taahhüt ediyoruz.
Vatanımız için mücadeleyi sürdüreceğiz, çünkü “Kıbrıs Cumhuriyeti tek çözümdür” ve “apartheid çözüm değildir.”
