Greek Reports (Ελληνικά)

Όλα τα είχε το ΑΚΕΛ, ο Καραχάν του έλειπε!

Οζ Καραχάν.

Νεαρός Τουρκοκύπριος κομμουνιστής.

Θέτει εαυτόν στην κρίση του εκλογικού σώματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Με το ΑΚΕΛ;

Όχι φυσικά αφού αντιτίθεται στη ΔΔΟ!

  • «Δεν μπορώ να υποστηρίξω προτάσεις για μια λύση Απαρτχάιντ που θα διαχωρίζει γεωγραφικά τους Κύπριους με βάση το φυλετικό τους υπόβαθρο», λέει!
  • «Η Κύπρος δεν είναι διαιρεμένη, είναι κατεχόμενη και δεν μπορεί να επανενωθεί, αλλά μπορεί να απελευθερωθεί»!
  • «Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θεσμοθετεί φυλετικές ποσοστώσεις σε κάθε πτυχή της ζωής», επισημαίνει ο νεαρός και με τόλμη συμπληρώνει πως «η λύση προϋποθέτει αγώνα κατά της Τουρκίας»!

Πως να χωρέσει μέσα στο ΑΚΕΛ τέτοιος Αριστερός αντάρτης;

Αν είναι δυνατόν!

Να θέλει λέει Απελευθέρωση, Ισότητα και Δημοκρατία!

Και τι είναι το ΑΚΕΛ για να τον δεχτεί στις τάξεις του;

Είναι Αριστερό Κόμμα;

Προασπίζεται τις Αρχές και τις Αξίες της Αριστερής Ιδεολογίας, για μία Κοινωνία της Ελευθερίας και της Διαγραφής των Φυλετικών Διακρίσεων;

Μέχρι και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ τους τα έψαλλε προχτές:

«Αντιταχτήκαμε φανερά στο απαράδεκτο, διχοτομικό και μη βιώσιμο Σχέδιο Ανάν και οι συζητήσεις για λύση ΔΔΟ θα οδηγήσουν σε Δύο Κράτη με όλους τους παράγοντες διαίρεσης και διάσπασης»!

Μόνος του τα έλεγε, μόνος του τα άκουγε όμως.

Ήρθε, τα είπε, έφυγε… κανείς δεν πήρε είδηση.

«Ομοσπονδία Δύο Κοινοτήτων που θα ζουν πλάι-πλάι» απαίτησαν οι Τούρκοι το 1957.

«Αυτό προϋποθέτει απόδοση Ξεχωριστών Πολιτικών Δικαιωμάτων και στη συνέχεια Μετακινήσεις Πληθυσμών» απάντησαν οι Βρετανοί (Σημείωση: δύο Εγκλήματα Κατά της Ανθρωπότητας μαζεμένα στην ίδια πρόταση).

«Στο τελικό στάδιο, θα πρέπει να εφαρμοστεί και ένα Πολίτευμα συνδιαχείρισης της Εξουσίας, με Πολιτική Ισότητα» (Σημείωση: κατάργηση δηλαδή, κάθε Δημοκρατικής Αρχής).

Αυτά είναι τα σχέδια των κατακτητών, ιμπεριαλιστών, Βρετανών και Τούρκων από το 1957. Πως έγιναν «σημαία» και του «Αριστερού» ΑΚΕΛ, μόνο το ίδιο ξέρει.

Πως να καταδεχτεί ο Καραχάν να γίνει μέλος του ΑΚΕΛ;

  • «Ανήκω» λέει, «σε ένα προοδευτικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που υποστηρίζει μια ενιαία Κύπρο».
  • «Οι ρίζες του κινήματος ανάγονται στα κύματα διαδηλώσεων κατά της Τουρκίας, που σημειώθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου το 2011. Μεταξύ των στόχων μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κατοχή της Κύπρου μέσω της διεθνούς προβολής».

Δεν έχει χρόνο το ΑΚΕΛ για τέτοιους αγώνες.

Διαδηλώσεις για άλλους λαούς μάλιστα.

Βγαίνει στους δρόμους με την αμφίεση του Αριστερού Επαναστάτη και απαιτεί ελευθερία και δικαιοσύνη για κάθε άλλον, υπόδουλο και κατατρεγμένο.

Κατηγορεί και καταγγέλλει κάθε ιμπεριαλιστή και ακραίο, ο οποίος εφαρμόζει φασιστικές πρακτικές στη χώρα του.

Όπως ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, κ. Κιζίλγιουρεκ που καταγγέλλει τους ακροδεξιούς της Γερμανίας επειδή θέλουν λέει, να εκδιώξουν τους «μη-Γερμανούς» από το κράτος τους, επιδιώκοντας μία «ομογενοποιημένη πατρίδα».

Γι’ αυτό τους χαρακτηρίζει «απειλή κατά της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας».

Αυτή όμως η «ακροδεξιά προσέγγιση», θα είναι το βασικό συστατικό στοιχείο των «συνιστώντων κρατιδίων» της ΔΔΟ, που έχει ως στόχο του το ΑΚΕΛ.

Αυτά βλέπει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Αυτά βλέπει και ο νεαρός Τουρκοκύπριος κομμουνιστής και χαράζει την πορεία του μακριά από το ΑΚΕΛ.

Θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αν το Παγκόσμιο Αριστερό Κίνημα μελετούσε το φαινόμενο «ΑΚΕΛ» και δημοσίευε έκθεση με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του.

Ίσως να μην κρύβεται κάτι «ύποπτο» πίσω από τη στάση του.

Ίσως να είναι απλά θέμα έλλειψης Γνώσεως. Να είναι θέμα Παιδείας.

Ίσως χρειάζεται μια υπενθύμιση του τι εστί Αριστερή Ιδεολογία και ας αποφασίσουν τελικά, που ανήκουν:

Ο Επίκουρος, αντικρούοντας τον Δημόκριτο στα Περί Δημιουργίας του Κόσμου, κατέληξε στη θεωρία ότι «τα άτομα φέρουν μία εγγενής ικανότητα να παρεκκλίνουν της πορείας τους (θεωρία της «παρέκκλισης»).

Όλα τα άτομα δηλαδή, είναι μεν ίσα μεταξύ τους αλλά το καθένα φέρει εκ φύσεως τη δύναμη της αυτόβουλης μεταβολής της κατεύθυνσης του, ανά πάσα στιγμή. Λόγω αυτής της εσωτερικής δύναμης γεννήθηκε ο κόσμος!

Από φιλοσοφικής σκοπιάς, τις διαφορές στις Κοσμοθεωρίες των Δημόκριτου-Επίκουρου μελέτησε ο Καρλ Μαρξ. Στη διδακτορική του διατριβή, ο Μαρξ αποτυπώνει με ενθουσιασμό τη νέα του ανακάλυψη:

«Όλα τα άτομα είναι όμοια μεταξύ τους αλλά αυτοβούλως επιδιώκουν την απόκλιση. Το πού και πότε θα συμβεί η απόκλιση, δεν έγκειται σε κάποιες αιτίες, αλλά οφείλεται στην αυτοσυνειδησία του κάθε ατόμου».

Εδώ ήταν η γέννηση της Αριστερής Ιδεολογίας. Η ιδέα της ισότητας και της ελεύθερης βούλησης! Η κατάργηση των διακρίσεων πήρε πλέον, σάρκα και οστά. «Δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές, δεν υπάρχουν φύλα, φυλές και έθνη». Υπάρχει ο άνθρωπος, το «άτομο», που στέκεται ως ίσος μεταξύ «ομοίων» (κοινός – common) και είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον εαυτό του!

Αυτά είναι «Αριστερή Ιδεολογία» και η ΔΔΟ δεν είναι τίποτα από αυτά. Όπως και το ΑΚΕΛ.

Οζ Καραχάν
  • ΥΓ> Νεαρέ, επαναστάτη, ιδεολόγε Οζ Καραχάν σε θαυμάζω για το θάρρος σου. Σου εύχομαι καλό αγώνα. Μην έχεις όμως πολλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι που καταδικάζουν τη ΔΔΟ ανήκουν στη «Δεξιά» και δεν θα σε ψηφίσουν γιατί είσαι Αριστερός και οι περισσότεροι που ανήκουν στην «Αριστερά» δεν θα σε ψηφίσουν γιατί υποστηρίζουν το Απαρτχάιντ της ΔΔΟ.

Μεγάλο μπέρδεμα η Κύπρος.

Εσύ όμως, συνέχισε να ορθώνεις ανάστημα με το κεφάλι σου ψηλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button