Greek Reports (Ελληνικά)

«Κύπρος ελεύθερη, χωρίς διαχωρισμούς»

Η Πρωτοβουλία «Παγκύπρια Κινητοποίηση για την Ελευθερία της Κύπρου» επέδωσε επιστολή προς την κ. Κουεγιάρ και ζήτησε συνάντηση μαζί της.

Η Πρωτοβουλία «Παγκύπρια Κινητοποίηση για την Ελευθερία της Κύπρου» επέδωσε χθες επιστολή προς την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κυρία Ολγκίν Κουεγιάρ. Αντιπροσωπεία παρέδωσε την επιστολή σε εκπρόσωπο του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ προηγήθηκε γραπτώς αίτημα για συνάντηση με την κ. Κουεγιάρ στο πλαίσιο των επαφών της με μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας ζήτησε από την κ. Κουεγιάρ τη διευθέτηση συνάντησης με την επιστροφή της στην Κύπρο στις αρχές Μαρτίου.

Η επιστολή που παραδόθηκε στα Ηνωμένα Έθνη, μεταφέρει τη σθεναρή στήριξη της Πρωτοβουλίας στον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και το όραμά της για ένα «ενιαίο, δημοκρατικό, πλουραλιστικό και κοσμικό κράτος».

Η «Παγκύπρια Κινητοποίηση για την Ελευθερία της Κύπρου» είναι μία πρωτοβουλία πολιτών, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, οι οποίοι υπογράφουν κοινή Διακήρυξη με θέσεις αρχών στο Κυπριακό. Κοινός στόχος είναι μία ελεύθερη πατρίδα, χωρίς εδαφικούς και εθνοτικούς διαχωρισμούς.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι:

Ντίνος Τουμάζος: dinos@toumazos.com – τηλ. 97676712

Οζ Καραχάν: oz.karahan@mail.com – τηλ. 96272796

Τώνια Σταυρινού: t.stavrinou@gmail.com – τηλ. 9920809

  • Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button