Greek Reports (Ελληνικά)

Η «διαφάνεια» στο αποκορύφωμά της στη ευρωπαϊκή ΚΔ εν έτη 2024!

Παραπολιτικά

Το πιο κάτω σύντομο Ανακοινωθέν εκδόθηκε σήμερα 21.2.2024 από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς η συστηματική απουσία διαφάνειας στην ΚΔ συνεχίζεται. Εν έτη 2024.  Γιατί δηλαδή κάποιος/κάποια πρέπει να πληρώσει για να πάρει μια νομοθεσία της ΚΔ;

Ακόμα πιο εξοργιστικά, γιατί κάποιος/κάποια πρέπει φαινομενικά να ταξιδέψει στη Λευκωσία (!) για να αγοράσει αυτή τη νέα νομοθεσία;

Και γιατί δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμη αυτή η νέα νομοθεσία,  ηλεκτρικά, όπως είναι η νομοθεσία στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ελεύθερα στο κάθε άτομο, χάρη στην εξαίρετη ιστοσελίδα www.legislation.gov.uk και την οποία διατηρεί και χειρίζεται το Εθνικό Αρχείο του ΗΒ (National Archives of the UK) εκ μέρους της Κυβέρνησης.   Στο οποίο, από προσωπική πείρα δεκαετιών διαβεβαιώνω πόσο εξαιρετικά βοηθητικοί από κάθε άποψη είναι οι υπάλληλοί του. Και ότι το εξαίρετο αυτό Αρχείο συμβαδίζει με τις εξελίξεις στον ηλεκτρονικό τομέα για γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση του κοινού.

Εξάλλου πως αναμένεται , από μια ευρωπαϊκή χώρα, η συμμόρφωση του νόμου αυτού,  με τέτοια …προσέγγιση;

Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας

Ταυτόχρονα στους συνδέσμους πιο κάτω…  διαβάστε και την  ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Νομοθεσίας ότι «κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι πιο κάτω εκδόσεις, οι οποίες διατίθενται προς πώληση από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο»!!!

Καμία ανακοίνωση ότι ο πολίτης μπορεί ελεύθερα να εξασφαλίσει τη νομοθεσία ηλεκτρονικώς και να μην θέλει να ταξιδέψει στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο (!)  Λευκωσίας από οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου ή της… υφηλίου!!!

Απίστευτο

https://www.olc.gov.cy/olc/olc.nsf/All/1061D0B55F1AFA83C2258ACA00218229?OpenDocument

https://www.olc.gov.cy/olc/olc.nsf/All/1061D0B55F1AFA83C2258ACA00218229/$file/kykloforia%20Newn%20ekdosewn.pdf

Το ανακοινωθέν:

Νέες εκδόσεις από το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας ανακοινώνει ότι κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι πιο κάτω εκδόσεις, οι οποίες διατίθενται προς πώληση από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο:

Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμοι του 2002 έως 2022 – (Ενοποίηση) – ΓΕΝ–Ν.71

  • The Radiocommunications Laws of 2002 to 2022 – (English translation and consolidation) – ΓΕΝ(Α) – L.197
  • The Trade Marks Regulations, 2020 – (English translation) – ΓΕΝ(Α) P.I.91

(ΜΣ/ΓΣ)

https://www.pio.gov.cy/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF.html?id=39910#flat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button