Greek Reports (Ελληνικά)

Εμπαιγμός ή ειρωνεία;

Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει στον Φτωχούλη του Θεού, πως «η τρέλα είναι το αλάτι που δεν αφήνει τη φρονιμάδα να σαπίσει».

Άλλη μία ευεργετική δράση του άλατος αναφέρεται από τον Ιησού στην επί του Όρους ομιλία «Υμείς εστέ το άλας της γης˙εάν το άλας μωρανθεί εν τινι αλισθήσεται;»

Υπάρχει όμως και μία ιδιότης, πλην της επιβαρυντικής για την υπέρταση, που γίνεται όπλο στα χέρια των βασανιστών όταν το ρίχνουν στις πληγές των θυμάτων τους.

Περιήλθε σε γνώση μου, με σημερινή ημερομηνία, ανοικτή πρόσκληση από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για εκδήλωση που θα λάβει χώραν στη Μεγάλη Αίθουσα στις 16 του μηνός.

Εκεί ο (εκτοπισμένος) Δήμαρχος θα ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη Μόρφου, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα της απονείμει το Κλειδί της Πόλης!!

Είμαι κι εγώ εκτοπισμένος δημότης Κυρηνείας και δεν έχω «επισκεφθεί» την αγαπημένη γενέτειρά μου διότι θα πρέπει να παραδεχθώ την επικυριαρχία και κυριότητά της στον εισβολέα, χωρίς την άδεια του οποίου δεν περνώ τα οδοφράγματα.

Ήξερα μέχρι τώρα ότι επίτιμοι δημότες ανακηρύσσονται κάποιοι που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στο Δήμο όντες ξένοι. Η δε τελετή και απονομή του κλειδιού της πόλης λαμβάνουν χώρα στο οικείο Δημαρχείο.

Υπάρχει κάποια άγνωστη προσφορά της Προέδρου η οποία αλλοιώνει το καθεστώς κατοχής και θα ανακοινωθεί στην τελετή ή θα χρειαστεί την άδεια του Τουρκοκύπριου «αστυνομικού» αν επιθυμήσει να επισκεφθεί τη Μόρφου; Στη δε αντιφώνηση αποδοχής της διακρίσεως θα μιλήσει για το «θετικό κλίμα» με την Τουρκία και την επίσημη γραμμή της ΔΔΟ την οποία η Τουρκία δεν συζητεί καν;

Και ο καλός Δήμαρχος τι επιδιώκει με την κίνησή του αυτή: Ολίγων λεπτών δημοσιότητα, στρατευμένα χειροκροτήματα και φωτογραφίες με διασημότητες για το αρχείο του;

Λυπούμαι που οι «Άρχοντές» μας επιδίδονται σε δραστηριότητες που μπορούν να κινούνται μεταξύ εμπαιγμού και ειρωνείας για το κοινό, αλλά δεν παύουν να ρίχνουν αλάτι στις πληγές των εκτοπισμένων, καθώς και των συγγενών των νεκρών και των αγνοουμένων μας.

  • Καρδιολόγος

Οδός Υψηλάντου 1, Κυρήνεια

Ευγνώμων προσωρινός κάτοικος Αθηνών

  • ΥΓ: Θα αναθεωρήσω όλα τα ανωτέρω αν η αξιότιμη κυρία Πρόεδρος δηλώσει ότι στρατεύεται στον αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων και αναφωνήσει: «Ζήτω η ελεύθερη Μόρφου, ζήτω η ελεύθερη Κυρήνεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button