Greek Reports (Ελληνικά)

Ισραήλ και Χαμάς είναι αδέρφια δίδυμα

Το Ισραήλ δεν πιάστηκε στον ύπνο από τη Χαμάς με τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον πολιτών

Το Ισραήλ και οι κυβερνήσεις του βολεύονται με την ύπαρξη της Χαμάς και τη ριζοσπαστικοποίηση του παλαιστινιακού λαού που μετρά εκατοντάδες νεκρούς από την αρχή του έτους, εκατοντάδες χιλιάδες από τις συμφωνίες του Όσλο, εκατομμύρια ξεριζωμένους, πρόσφυγες, φυλακισμένους.

Το Ισραήλ δεν αποτελεί δημοκρατία και οι ακραίες κυβερνήσεις του ενισχύονται με την υπό εξέλιξη επίθεση της Χαμάς, η οποία -όπως τον Νετανιάχου- δεν θέλει ειρήνη για την Παλαιστίνη, καθώς θα χάσει κάθε λόγο ύπαρξης.

Το Ισραήλ πληρώνει την υπόσκαψη της Παλαιστινιακής Αρχής και την έμμεση αναγνώριση της κυριαρχίας της Χαμάς, όχι μόνο στη Γάζα αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Όχθης. Πληρώνει τις επιδρομές εναντίον προσφυγικών καταυλισμών (στη Τζενίν, στη Νάμπλους, στη Ραμάλλα), καθώς και την αυθαιρεσία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, την εκδίωξη Αράβων, Αρμενίων και Ελληνορθόδοξων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Το μακελειό δεν έχει τέλος ούτε αν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ισοπεδώσουν τη Γάζα, που παραμένει αποκλεισμένη από το 2007 (2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι σε έκταση 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων) διότι δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν για έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει μια ηγετική μορφή όπως ο Γιασέρ Αραφάτ, που κατόρθωσε να συνενώσει τον παλαιστινιακό λαό και να τον θέσει σε τροχιά απελευθέρωσης, πριν το ίδιο το Ισραήλ εκτροχιάσει τη διαδικασία και προκαλέσει τη δεύτερη Ιντιφάντα. Δεν υπάρχει διάθεση ούτε από τους πιο μετριοπαθείς Παλαιστινίους, έναν λαό πολύ νέο που μεγαλώνει χαμένες γενιές εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορεί να υπάρξει διάθεση όταν συνοικισμοί εποίκων κτίζονται σε παλαιστινιακή γη και ένα αξεπέραστο τείχος διχοτομεί τις ζωές των ανθρώπων τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη.

Όλα αυτά έπρεπε να συζητούνται τώρα, με τις όψιμες ευαισθησίες για τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Για να μην καταντήσουμε από άνθρωποι, χειροκροτητές πολεμικών μηχανών που διψούν μόνο για αίμα και θάνατο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button