Greek Reports (Ελληνικά)

Αδούλωτη Κερύνεια : Ανοικτή επιστολή στις οργανώσεις των Αποδήμων Κυπρίων

ΚΥΠΡΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ,  ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ και ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Απόδημοι,

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, στη Λευκωσία, το τετραήμερο συνέδριο των Επιτροπών σας ανά το Παγκόσμιο.

Διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά το ψηλό σας φρόνημα, την αγάπη σας για την πατρίδα και την ετοιμότητα σας να συνεχίζεται η σύνδεση με την Πατρίδα, συντηρώντας και μεταλαμπαδεύοντας στους απογόνους σας, τη γλώσσα, ήθη, έθιμα, ιστορία και πολιτιστική παράδοση.

Αποτελείτε πράγματι τους καλύτερους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό με ιδιαίτερη παρουσία και ισχύ στα βασικά Διεθνή Κέντρα αποφάσεων.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Απόδημοι,

Σας  συγχαίρουμε  και σας ευχαριστούμε  για την ετοιμότητα σας να συνεχίζετε να προσφέρετε  στην Πατρίδα.

Ο Κυπριακός Λαός εκτιμά και βασίζεται σε όλους σας,  στον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας και αποκατάσταση των Δικαιωμάτων μας Κρατικών και Ανθρωπίνων.

Επιτρέψετε μας παράλληλα να σημειώσουμε κάποιες  παρατηρήσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και με τις οποίες να σας προβληματίσουμε:

Λυπούμαστε πραγματικά που για ακόμα μια φορά διαπιστώσαμε το θλιβερό γεγονός οι απεριόριστες δυνατότητες σας να βοηθήσετε στο Κυπριακό επί της ουσίας του και στη βάση αρχών, να συνεχίζουν να χειραγωγούνται εξαιτίας της πολιτικής  των Κυπριακών Κυβερνήσεων. Η πολιτική διαχείριση του Κυπριακού που κάνουν  οι Κυπριακές Κυβερνήσεις και η σχοινοβασία τους μεταξύ αρχών Δικαίου και συνθηκολόγησης με την κατοχή, με τους όρους μάλιστα  του κατακτητή, το θεωρούμε βέβαιο ότι  δεν επιτρέπει την εκ μέρους σας δυναμική προσέγγιση των ξένων Κυβερνήσεων επί της ουσίας του Κυπριακού που είναι,

  • η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ,  με στρατιωτική εισβολή , κατοχή και κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας και,
  •  η ανάγκη, οι ξένοι,  να βοηθήσουν να αποκατασταθεί πλήρως η παραβίαση αυτή των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ από την Τουρκία.

Δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει ότι επαναλήφθηκε και φέτος το ίδιο μοτίβο των προηγούμενων χρόνων. Έχετε «βομβαρδισθεί» τις ημέρες του Συνεδρίου, από τη μια, με τη ρητορική ότι η παρούσα ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση δεν είναι αποδεκτή, ότι δεν γίνονται δεκτά τετελεσμένα της εισβολής, ότι επιδιώκεται λύση που θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, λύση που θα δικαιώνει όλους μας και  θα απελευθερώνει την Κύπρο. Από την άλλη, προστίθεντο στην πιο πάνω ρητορική και οι «ουρές» ότι η λύση θα είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία  με πολιτική ισότητα δύο Κοινοτήτων-μιας  μειοψηφίας του 18% με την  πλειοψηφία του 82%- και οι  οποίες θα διαμοιράζονται την εξουσία στη Δικοινοτική Ομοσπονδία,  σε δύο  ξεχωριστές Ζώνες:

  • μια ζώνη για τους Έλληνες, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και
  • μια ζώνη για τους Τουρκοκύπριους, τους Τούρκους και τους Ευρωπαίους και άλλους έποικους.

Τίποτε δεν ακούσατε για επιστροφή και  επανεγκατάσταση των προσφύγων και εκτοπισμένων μας στα κατεχόμενα σήμερα χωριά και πόλεις μας.

Δύο καθαρά αντιφατικές τοποθετήσεις. Η δεύτερη εξουδετερώνει την πρώτη και ευνοεί τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα, εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Λαού μας. Αυτήν, δυστυχώς την επιλογή  είναι που τιμούν οι Κυβερνήσεις και οι Κομματικές Ηγεσίες, σύμφωνα με τις Βουλές της αποικιοκρατικής Βρετανικής πολιτικής η οποία, δυστυχώς,  δεν τερματίστηκε το 1960 αλλά απλά, ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ και συνεχίζει να κυριαρχεί.

Δεν έφταναν αυτά τα αντιφατικά που ακούσατε εδώ, με ρητορική αντικατοχική, σας έχουν κατευοδώσει για ακόμη μια φορά δεσμεύοντας σας με τα ψηφίσματα που σας έχουν σερβίρει και τα οποία εγκρίνατε, να συνεχίσετε και εσείς στις χώρες που μένετε να διαφωτίζετε για τη βούληση των Ηγετών μας να συνθηκολογήσουν με την κατοχή, ανεξάρτητα αν ο Κυπριακός Λαός αρνείται να συνθηκολογήσει και απαιτεί πραγματική ελευθερία.

Τη βούληση αυτή του Λαού μας πρέπει να την έχετε διαπιστώσει την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 στο κατάμεστο θέατρο Σκαλί στην Αγλαντζιά.  Ο Κυπριακός Λαός εκεί σας κατευόδωσε με το σωστό μήνυμα.  ΚΥΠΡΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ και  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ…!

Η Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και το παραλήρημα του κοινού ήταν ενδεικτικό της Λαϊκής Βούλησης. ΟΧΙ στην κατοχή. ΟΧΙ στους εξευτελιστικούς συμβιβασμούς με τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα που τον στηρίζουν. ΝΑΙ σε πραγματική ελευθερία και απαλλαγή του τόπου μας από κηδεμονίες κάθε μορφής.

Η Αδούλωτη Κερύνεια σας καλεί αυτό το μήνυμα να κρατήσετε από την εδώ παραμονή σας και όλοι μας μαζί, σιγά-σιγά να συνεχίσουμε την προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό με επανατοποθέτηση και διαχείρισή του στη σωστή του βάση, ως Διεθνές πρόβλημα ξένης στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε μια τέτοια βάση θα ανοίξουν οι ορίζοντες για Δικαίωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button