Greek Reports (Ελληνικά)

Η Αδούλωτη Κερύνεια καλωσορίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό και εκφράζει ανησυχίες

Κους, Νίκο Χριστοδουλίδη

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Και

Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Πρώτιστα  το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια συγχαίρει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επανεκλογή του και τον καλωσορίζει στη Λευκωσία και σημειώνουμε τη διαβεβαίωση που δίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι δύο Κυβερνήσεις μας, συντονίζονται και έχουν κοινή γραμμή, κοινή προσέγγιση και κοινούς στόχους στα θέματα που θα συζητήσουν, Κυπριακό, μεταναστευτικό και άλλα τρέχοντα θέματα της περιόδου αυτής.

Αυτό όμως που εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους της Κυπριακής τραγωδίας, μας ανησυχεί και με το οποίο διαφωνούμε και με τις δύο Κυβερνήσεις, είναι το περιεχόμενο της κοινής γραμμής, της κοινής προσέγγισης και τους κοινούς στόχους που και οι δύο Κυβερνήσεις έχουν στο Κυπριακό.

Κύριε Πρόεδρε και κύριε Πρωθυπουργέ,

Διαφωνούμε με την κοινή σας γραμμή και προσέγγιση στο Κυπριακό για επανάληψη των Δικοινοτικών συνομιλιών και μάλιστα από το σημείο που έμειναν στο ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ το 2017, με στόχο τη ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα της Μουσουλμανικής μειοψηφίας (18%) και της Ελληνικής πλειοψηφίας. (82%).

Διαφωνούμε διότι:

  • Αυτή η γραμμή και προσέγγιση, καθώς και ο στόχος για λύση ΔΔΟ, έχουν διαμορφωθεί από την Τουρκία σε συμφωνία με την Αποικιοκρατική Βρετανία και συμφωνούντων και των Αμερικανών και των λοιπών Ευρωπαίων, με σκοπό από τη μια την ικανοποίηση του Τουρκικού επεκτατικού στόχου επανάκτησης της Κύπρου και αφετέρου προς ικανοποίηση άλλων ξένων στρατηγικών συμφερόντων σε βάρος των δικών μας Δικαίων.
  • Αυτή τη γραμμή, προσέγγιση και λύση, είχε ως στόχο η Τουρκική στρατιωτική εισβολή με όλες τις άλλες παράνομες συνέπειες της στη συνέχεια.
  • Αυτή η γραμμή και προσέγγιση, καθώς και ο στόχος για λύση ΔΔΟ, οδηγούν στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα και στη βάση των μέχρι τώρα συγκλίσεων στις συνομιλίες, θα προκύψει μια Νέα Κύπρος στο έλεος της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. Μια Νέα Κύπρος υπό κηδεμόνευση. Θα είναι μια λύση όχι δίκαιη, ούτε λειτουργική, ούτε και βιώσιμη η οποία απλά θα υποθηκεύσει το μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο με ημερομηνία λήξης και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω, ευρύτερη συρρίκνωση του Ελληνισμού.
  • Θυματοποιεί,  33% του πληθυσμού της Κύπρου, το οποίο έχει υποστεί γενοκτονικό Εθνικό ξεκαθάρισμα, σε μόνιμη προσφυγιά και δικαιώνει το Τουρκικό έγκλημα Εθνικού ξεκαθαρίσματος των κατεχομένων εδαφών μας από τον αυτόχθονα πληθυσμό
  • Νομιμοποιεί τον παράνομο εποικισμό που ακολούθησε το δικό μας Εθνικό ξεκαθάρισμα.
  • Νομιμοποιεί τη σημερινή ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση ”απαρτχάιντ” σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ, σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το Διεθνές  και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αυτή η ξενόφερτη, ΔΟΤΗ γραμμή, προσέγγιση και λύση ( σε επανάληψη των λαθών του 1959-1960 με το ΔΟΤΟ Ζυριχικό Σύνταγμα ) που αποτελούν όρο του Τούρκου κατακτητή και των ξένων συνοδοιπόρων του, πρέπει να εγκαταλειφθεί και το Κυπριακό να επανατοποθετηθεί στη σωστή του βάση ως Διεθνές Πρόβλημα ξένης εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τέτοια επανατοποθέτηση και τον ανάλογο πανεθνικό σχεδιασμό και δράση, θα ανοιχθεί ο ορίζοντας Διπλωματικού αγώνα με απεριόριστες δυνατότητες επιτυχίας να αποκατασταθεί στην Κύπρο η Διεθνής Νομιμότητα που τόσο βάναυσα παραβιάστηκε το 1974 και συνεχίζει να παραβιάζεται μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, αν επιμείνουμε, σε συνέχιση της ίδιας πορείας με κατάληξη τη λύση ΔΔΟ, ακόμη και η τυχόν απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων δεν θα αποτελούν «αντιστάθμισμα», αφού, οι Τουρκικοί όροι θα έχουν ικανοποιηθεί και η διαχρονική Τουρκική επιδίωξη, έστω για προσωρινή διχοτόμηση και δημιουργία Τουρκικού Κρατικού προγεφυρώματος στο Κυπριακό έδαφος θα έχουν υλοποιηθεί κατά τρόπο που η Τουρκία θα έχει στη διάθεσή της το «εφαλτήριο» για ολοκλήρωση των επεκτατικών της βλέψεων επί της Κύπρου. Θα έχουμε δηλαδή κατάληξη παρόμοια με το 1960 όταν, υπό την κάλυψη:

  • της δημιουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αντί εξασφάλισης και άσκησης του αναφαίρετου  Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης,
  • της παράλληλης τάχατες απαλλαγής μας από τα αποικιακά δεσμά,
  • των υποσχέσεων για μια νέα εποχή για την Κύπρο, για ειρήνη και ευδαιμονία

δεχθήκαμε συμβιβασμό με παραμερισμό του Διεθνούς Δικαίου όπως αυτό διατυπώνεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό έγινε βασιζόμενοι σε ψεύτικες υποσχέσεις των ιμπεριαλιστών αποικιοκρατών, οι οποίες αποδείχθηκαν κάλπικες και δολοπλόκες, αφού όλοι αυτοί που υπόσχονταν είχαν ήδη επεξεργασμένο σχέδιο διάλυσης της κολοβής «δημοκρατίας» που μας έδωσαν, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή με τα πρώτα «βήματα» της «δημοκρατίας» μας.

Αυτή η δολοπλόκα συμπεριφορά των ξένων, κατά τη δική μας εκτίμηση ισχύει και σήμερα και μια ΔΔΟ θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης που έτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία του 1960. Θα υπονομευθεί μέσα από τις Συνταγματικές δομές που της προσφέρονται και θα οδηγηθεί σε διάλυση.

Επαναλαμβάνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την προειδοποίηση των σοφών προγόνων μας:

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΩΝ ΣΟΦΩΝ.

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος

Σημείωση. Η επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα για ενημέρωση του κόσμου.

ΑΚ79/2023                                                                                                31/7/2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button