Greek Reports (Ελληνικά)

Aδούλωτη Κερύνεια : Η ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Κον Νίκο Χριστοδουλίδη

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Και

Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Κύριοι και κυρία  Προέδροι, Γενικέ Γραμματέα,

  • Θέμα: Η ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού

Τον τελευταίο καιρό έχει σπάσει το παραπέτασμα του σκοτεινού παρασκηνίου στο Κυπριακό και πληροφορηθήκαμε  για το βαθμό και τις μεθόδους λεηλασίας των κατεχομένων περιουσιών μας τόσο στο Βαρώσι όσο και στις άλλες κατεχόμενες περιοχές, Όρκα, Λιβερά , Τρίκωμο, Κερύνεια. Ευρωπαίοι, Ρώσσοι, Ισραηλίτες, Τούρκοι επιχειρηματίες εξασφαλίζουν κατεχόμενη γη μας με παράνομες μεθόδους και τη βεβηλώνουν με παράνομες αναπτύξεις.

Όπως διαπιστώνεται μάλιστα από τις τελευταίες αποκαλύψεις, Κύριε Πρόεδρε και κύριοι Αρχηγοί των  Κομμάτων, το Κράτος μας όχι μόνο είναι ενήμερο αλλά συμβάλλει (μπορούμε να αναφερθούμε αναλυτικά τί είναι που θεωρούμε συμβολή και υποβοήθηση του Αττίλα) ποικιλοτρόπως στην υλοποίηση των σχεδιασμών του Αττίλα και των  Ευρωπαίων συνοδοιπόρων του, για δημιουργία τέτοιας έκτασης κατοχικών δεδομένων τα οποία, στο τέλος, θα βαφτιστούν ως τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναστραφούν  και θα κλιμακωθεί η πίεση στο Λαό μας να συμβιβασθεί και να συνθηκολογήσει.

Το παράνομο καθεστώς ενισχύεται έτσι, οικονομικά και πολιτικά, εξασφαλίζοντας μάλιστα κυριαρχική κυριότητα στα κατεχόμενα εδάφη μας και από κατακτητής σφετεριστής, μετατρέπεται σε ιδιοκτήτη των κατεχομένων εδαφών, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550, τα οποία είναι απόλυτα σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, σε αντίθεση με άλλα που αναφέρονται στη λύση ΔΔΟ και στα οποία γίνεται συνεχής αναφορά, παρά το γεγονός ότι  το περιεχόμενό τους αντιστρατεύεται τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Αυτή η κατάσταση όπως εξελίχθηκε μέχρι τώρα και συνεχίζει να εξελίσσεται με τη σιωπηρή συγκατάθεση σας, αντί  αντικατοχικής αντιμετώπισης από τις Κυπριακές Κυβερνήσεις και Κόμματα, «απλώνει» κόκκινο χαλί για τη νομιμοποίηση και τελικά αναγνώριση του παράνομου Καθεστώτος, ως ξεχωριστού Κράτους, είτε αυτό θα αποκαλείται Συνιστών Κράτος σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, είτε κυριαρχικά ισότιμο Κράτος σε μια Συνομόσπονδη Νέα Κύπρο.

Όλα τα δεδομένα «κραυγάζουν» ότι, έστω και καθυστερημένα, επιβάλλεται ΤΩΡΑ, επανατοποθέτηση του Κυπριακού και αντιμετώπιση της κατοχής στην ουσία της, με ξεκάθαρο αίτημα την αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου  που παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974 και συνεχίζει να παραβιάζεται για 49 τόσα χρόνια, μέχρι σήμερα.

Αυτό εξάλλου δεν είναι που καθημερινά όλοι σας διακηρύττετε;

Λέτε ότι, επιδιώκετε λύση του Κυπριακού η οποία: «να συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, λύση Ευρωπαϊκή που να ικανοποιεί όλους τους Κυπρίους και να απελευθερώνει  την Κύπρο».

Αυτό μπορεί να ισχύσει μόνο με επανατοποθέτηση του Κυπριακού και ανάληψη αγώνα για απελευθέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα τερματίζει ουσιαστικά την κατοχή και όλα τα παράγωγά της και όχι με λύση ΔΔΟ η οποία οδηγεία ακριβώς στο αντίθετο αποτέλεσμα – τη νομιμοποίηση της κατοχής και των παραγώγων της και τη θεσμοθέτηση γεωγραφικού, ρατσιστικού διαχωρισμού της χώρας και του λαού μας στη βάση αντιδημοκρατικών αρχών δικαίου. Τέτοιου είδους συνθήκες απαρτχάιντ δεν δημιουργήθηκαν στην Κύπρο ούτε στα 307 χρόνια Οθωμανικής κατοχής, ούτε και στα 80 χρονια  Βρετανικής κατοχής που ακολούθησε. Είναι ιστορικά, ηθικά και Εθνικά παράλογο να επιτρέψουμε  να συμβεί  αυτό επί της εποχής μας όταν μάλιστα έχουμε Κράτος Διεθνώς αναγνωρισμένο και ισότιμα κυρίαρχο μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για συνάντηση με τον καθένα σας για να συζητήσουμε το θέμα. Θέμα το οποίο μας αφορά άμεσα, αφορά τα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα και την ύπαρξή μας.

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος

ΑΚ65/2023                                                                             3/6/2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button