Greek Reports (Ελληνικά)

Αναξιόπιστο «πόρισμα» με πλαστά και κλεμμένα έγγραφα

Το ΝΑΤΟ διέψευσε από το 2014, κ. Μ. Σιζόπουλε! – Τα γεγονότα καθόλου δεν επιβεβαιώνουν την ιστορική διαδρομή γεγονότων στο Κυπριακό στο ημιτελές αφήγημα, λεγόμενο «Πόρισμα»

Ηδιαφθορά στην ημέτερή μου πατρίδα (Κυπριακή Δημοκρατία) έχει διευρυνθεί, όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης («Φ», 26.2.2023, «Φάκελος Δικαιοσύνη: Σκιές για διαφθορά και στο σπίτι της Θέμιδας»).

Και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με πλαστά και κλεμμένα σφουγγαρόπανα, δολοφονώντας την Ιστορία…

Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος (Πρόεδρος της ΕΔΕΚ), ερωτηθείς σε τηλεοπτική εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης από τον συνομιλητή του κ. Παντελή Σαββίδη, για το περιβόητο «έγγραφο του ΝΑΤΟ», τάχα υπογραμμένο από τον κ. Τζ. Λουνς (και το οποίο διαψεύσθηκε, είπε ο κ. Σαββίδης) και που χρησιμοποίησε ο Σιζόπουλος στο «Πόρισμα» της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφόρητη αφέλεια, είπε: «Αν είναι πλαστό ας το διαψεύσει ο ίδιος ο κ. Λουνς». Και ορθώς του απάντησε ο κ. Σαββίδης ότι ο κ. Λουνς πέθανε όταν ήταν Γ.Γ. του ΝΑΤΟ το 1974 (συγκεκριμένα, πέθανε στις 17.7.2002!).

Ο Ολλανδός Joseph Luns, Γ.Γ. του ΝΑΤΟ 1/10/71-25/6/1984. Αντικαταστάθηκε από τον Βρετανό Λόρδο Carrington (https://www.nato.int/cps/en/natohq/who_is_who_7301.htm).

Και συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος: «Ας το διαψεύσουν κάποιοι. Το γεγονός ότι το αρχείο του ΝΑΤΟ λέει ότι δεν υπάρχει στα αρχεία του δεν σημαίνει ότι δεν συντάχθηκε από τον συγκεκριμένο. Απ’ εκεί και πέρα, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτήν την εξέλιξη. Ως εκ τούτου, λοιπόν, ας μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα για διάφορους λόγους» https://www.youtube.com/watch?v=Oa9FhqhF3t4 (στα 25’).

Ψεύδεται ο κ. Σιζόπουλος. Αυτοί οι «κάποιοι» το έχουν διαψεύσει από τις 13 Αυγούστου 2014 και το γνωρίζει πολύ καλά. Δεν το συνέταξε κανένας στο ΝΑΤΟ! 1) Το Αρχείο του ΝΑΤΟ, ενυπογράφως απαντώντας σε ερώτησή μου κατά πόσον ήταν γνήσιο, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΓΝΗΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, και 2) ήταν ο πρώτος με τον οποίο επικοινώνησα και ενημέρωσα προτού δημοσιεύσουμε στη «Σημερινή», 26.8.2014, σε συνεννόηση τότε με τον αγαπητό Σάββα Ιακωβίδη.

Σελ. 67, «Παγκόσμιοι Συνωμότες», Α. Στριγά – Εκδοτικός Οίκος Νέα Θέσις, Αθήνα.

Εδώ η πρώτη μου δημοσίευση στη Σημερινή, 26.8. 2014: https://simerini.sigmalive.com/article/2014/8/26/arkheio-nato-to-eggrapho-den-einai-gnesio/ με τίτλο: «Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο».

Η απάντηση του ΝΑΤΟ προς τη γράφουσα.

Το αρχείο του ΝΑΤΟ δεν είπε ότι «δεν υπάρχει στα αρχεία του», όπως γνωρίζοντας την αλήθεια επικαλείται ο κ. Σιζόπουλος. Η απάντηση του αρχείου του ΝΑΤΟ είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Άρα, δεν υπάρχει στα αρχεία του. Έχω δημοσιεύσει αυτούσια την απάντηση του αρχείου το 2014, αμέσως μετά την παραλαβή της, στη «Σημερινή» στην Κύπρο και στην «Ελευθερία» Λονδίνου, ότι: «ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…».

Και έγραψαν σχετικά τότε η «Ελευθερία» και η «Cyprus Mail» στη Λευκωσία:

  • • http://www.eleftheria.co.uk/pdf/92201612275ELEFTHERIA04092014.pdf σελ.5.
  • • http://cyprus-mail.com/2014/09/07/tales-from-the-coffeeshop-welcome-to-our-foreclosures-free-zone-for-now/ Cyprus Mail, 7 September 2014.

Και όντως τέτοια γλώσσα δεν χρησιμοποιείται από διπλωματικές αποστολές. Ένα κατασκεύασμα βιομηχανίας πλαστογράφησης επιπέδου πεζοδρομίου, που δεν τιμά κανέναν που το χρησιμοποιεί. Επιπλέον τα γεγονότα καθόλου δεν επιβεβαιώνουν την ιστορική διαδρομή γεγονότων στο Κυπριακό στο ημιτελές αφήγημα, λεγόμενο «Πόρισμα». Καθώς αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επιλεκτικό και ξεδιάντροπο patchwork για «διάφορους λόγους» των συντακτών του.

Ακολούθησαν πολλά άρθρα μου για το θέμα. Όπως στις 23.7.2018 με τον ίδιο τίτλο στη «Σημερινή» και στον «Ονήσιλο» (https://www.onisilos.gr/?p=19287).

Με έρευνά μας τόσο εγώ όσο και άλλοι, όπως ο Δρ Θ. Χαραλάμπους και ο συγγραφέας/ερευνητής Λεωνίδας Λεωνίδου, εντοπίσαμε το περιβόητο αυτό κατασκεύασμα, πλαστό έγγραφο τάχατες του ΝΑΤΟ, να βρίσκεται προ ετών δημοσιευμένο σε βιβλία του Αθανάσιου Στριγά, με σωρεία πλαστών εγγράφων που διαστρεβλώνουν την Ιστορία και παραπληροφορούν αφόρητα το αναγνωστικό κοινό.

Στο άρθρο μου «Δολοφονία της Ιστορίας: Το αναξιόπιστο ‘‘πόρισμα’’ της Βουλής των Αντιπροσώπων», 24.1.2022, δημοσίευσα και τη σελίδα σε βιβλίο του Α. Στριγά, όπου από το 1995 βρίσκεται το εν λόγω ΠΛΑΣΤΟ κατασκεύασμα (https://simerini.sigmalive.com/article/2022/1/24/dolophonia-tes-istorias-to-anaxiopisto-porisma-tes-boules-ton-antiprosopon/).

Πέραν της ανελέητης χρήσης ενός ΠΛΑΣΤΟΥ κατασκευάσματος στον «Φάκελο της Κύπρου», πάνω στο οποίο ουσιαστικά έστησε την όλη υπόθεση του φακέλου, καταντώντας το ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ο Μ. Σιζόπουλος δήλωσε δημόσια διά τηλεοράσεως («Sigma», 25.10.2018) ότι χρησιμοποίησε ΚΛΕΜΜΕΝΑ έγγραφα από την Ελλάδα! Προσθέτοντας στην ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του λεγόμενου «Φακέλου της Κύπρου» (Άρθρο μου, «Σημερινή», 5.11.2018, με τίτλο: «Η υποκλοπή Σιζόπουλου και το περιβόητο «Πόρισμα» της Βουλής» https://simerini.sigmalive.com/article/2018/11/5/e-upoklope-sizopoulou-kai-to-periboeto-porisma-tes-boules/): «Το είπα ξεκάθαρα, ήταν υποκλοπή. Αφού δεν μου έδωσαν πρόσβαση, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους για να τα εξασφαλίσω. Και εξασφάλισα έναν σημαντικό αριθμό τέτοιων εγγράφων».

Στο άρθρο μου «Πλαστών εγγράφων συνέχεια στο αναξιόπιστο ‘‘Πόρισμα’’ Φακέλου Κύπρου», 31.1.2022, αναφέρθηκα στα άρθρα του Καθηγητή Θεόδωρου Χαραλάμπους, που επίσης ερεύνησε και αποκάλυψε για το «Πόρισμα», όπως στις 3.1.22 («Αλήθεια» Κύπρου) «Φάκελος Κύπρου: Τώρα έχουμε τις αποδείξεις! – Το πόρισμα και τα πλαστά έγγραφα» (https://simerini.sigmalive.com/article/2022/1/31/plaston-eggraphon-sunekheia-sto-anaxiopisto-porisma-phakelou-kuprou/).

Ο Καθηγητής παρουσίασε στοιχεία για τρία χαλκευμένα έγγραφα τάχα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, με Πρόεδρο τότε τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, χρησιμοποίησε στο «πόρισμά» της για τον «Φάκελο της Κύπρου». Τα εν λόγω χαλκευμένα «έγγραφα» προέρχονται και αυτά από την ίδια βιομηχανία πλαστογράφησης, στα βιβλία Αθανάσιου Στριγά!

Ο Καθηγητής Χαραλάμπους αναφέρθηκε και στη δική μου αποκάλυψη στη «Σημερινή», στις 26.8.2014… «Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο».

Έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Θ. Χαραλάμπους:

«ΤΑ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Αυτά ετοιμάστηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και τη δημιουργία και ανάπτυξη του αντιαμερικανισμού στον ελλαδικό χώρο, στην Κύπρο αλλά και στην ομογένεια. Αναφέρει για τον Στριγά η ‘‘Ελευθεροτυπία’’ στις 1/4/2001: “Ο τρόπος που γράφει είναι η κλασική μέθοδος των “μετρ” της στρατιωτικής αντίληψης της Ιστορίας. Απαριθμεί χρονολογικά γεγονότα, τα οποία μπορεί ο καθένας να επαληθεύσει με τη μνήμη του. Χρησιμοποιεί διάφορα σκόρπια έγγραφα, τα οποία ενισχύουν σε διάφορους βαθμούς την πλοκή της πολιτικής μυθοπλασίας. Εισάγει τον εαυτό του ως αυτήκοο μάρτυρα ή και δράστη κάποιας επιχείρησης, έτσι ώστε να αποκλείεται οποιοσδήποτε έλεγχος ή αμφισβήτηση…».

«Η “ΑΓΓΛΙΚΗ” φρασεολογία και στα τρία πλαστά έγγραφα παραπέμπει σε ανάποδη μετάφραση από ελληνικά στα αγγλικά! Τα κείμενα που χρησιμοποίησαν οι χαλκευτές δεν συνάδουν/συμβαδίζουν με την αποτύπωση οδηγιών, φράσεων και λέξεων που χρησιμοποιούνται από αγγλόφωνους διπλωμάτες και υπουργούς».

Λεωνίδας Λεωνίδου

Στις 11.8.2010 η Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, της Βουλής των Αντιπροσώπων, πήρε κατάθεση και του συγγραφέα Λεωνίδα Λεωνίδου από το Λονδίνο. Ο συγγραφέας τούς κατέθεσε τον 3ον και 4ον τόμο της βιογραφίας τού Διγενή. Ο 3ος καλύπτει το καθεστώς Μακαρίου 1960-1970 και ο 4ος τα χρόνια 1971-1974 από το απόρρητο και αδημοσίευτο αρχείο του Γρίβα. Τους κατέθεσε επίσης σειρά ιδιόχειρων εγγράφων. Αλλά τίποτε από αυτά δεν δημοσίευσαν, όπως με ενημέρωσε. Όταν έφυγε, έμαθε από άνθρωπο, που ήταν παρών, ότι λέχθηκε: «Αν τα βάλουμε τούτα, θα μας ανατινάξει ό,τι δουλειά κάναμε ώς τώρα».

Η Επιτροπή Σιζόπουλου επιλεκτικά καταδέχτηκε να χρησιμοποιήσει χαλκευμένα κατασκευάσματα και κλεμμένα, που δεν έχουν καμιάν αξιοπιστία, απλώς για να παρουσιάσει ένα… ημιτελές αφήγημα, διαιωνίζοντας ότι τάχα για όλα φταίνε οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, αφήνοντας σχεδόν στο απυρόβλητο τους πραγματικούς αίτιους, αυτουργούς και σχεδιαστές των γεγονότων του 1974.

Αγνόησε εκατοντάδες βρετανικά πρωτογενή έγγραφα, τα οποία είχαν στη διάθεσή τους, τα οποία πλήρωσε το κράτος αλλά δεν άγγιξαν, γιατί δεν συνέφερε στο… αφήγημά τους. Κάλυψαν την τότε σοσιαλιστική βρετανική Εργατική κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Χάροντ Γουίλσον και του Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέιμς Κάλλαχαν, που συμφώνησαν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό της εισβολής Μπ. Ετζεβίτ στα σχέδιά του από τις 17.7.1974 και ότι το Σύνταγμα της ΚΔ είχε καταρρεύσει και έπρεπε να υπάρξει νέο στάτους κβο με δύο ομόσπονδες γεωγραφικά περιοχές… Αλλά και τη συγκατάθεση της Μόσχας…

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ στο Λονδίνο Μιχάλης Κασιής έχει δημόσια δηλώσει ότι η ΕΔΕΚ είναι το γνήσιο αδελφό σοσιαλιστικό κόμμα με το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα και όχι το ΑΚΕΛ! Παρόλο που προς τιμήν τους το Βρετανικό Εθνικό Αρχείο και το Φόρεϊν Όφις έχουν αποδεσμεύσει πολλά ενοχοποιητικά έγγραφα για το 1974 και όχι μόνο…

Το ΝΑΤΟ δεν είχε ανάμειξη, τόσο οι Βρετανοί όσο και ο Δρ Χένρι Κίσινγκερ (Αμερικανός ΥΠΕΞ) δεν ήθελαν ανάμειξη του ΝΑΤΟ. Ούτε «αμερικανική προδοσία» έναντι της Κύπρου υπήρξε, γιατί δεν ήταν οι ΗΠΑ οι εγγυητές της ΚΔ αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ο Κίσινγκερ εκεί που φταίει είναι στο ότι ακολούθησε την πολιτική τού Ηνωμένου Βασιλείου στο Κυπριακό, γιατί το τελευταίο δεν ήταν θέμα των ΗΠΑ αλλά του Λονδίνου. Όπως ισχύει μέχρι σήμερα δυστυχώς… Το αφήγημα Επιτροπής Σιζόπουλου, δυστυχώς, είχε στόχο να κουκουλώσει την αλήθεια αυτή για κομματικούς λόγους του περασμένου αιώνα…

Η ακεραιότητα του «πορίσματος»

Η αμφισβήτηση ήδη επεκτάθηκε. Το όλο οικοδόμημα πάσχει σοβαρά. Η ακεραιότητά του εξανεμίστηκε. Είναι αναξιόπιστο. Αντί να σεβαστεί την αλήθεια, μετετράπη με ενσυνείδητη περιφρόνησή της σε δολοφονία της ιστορικής αλήθειας.

Η σημερινή ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, επιφορτίζονται με την άμεση απόσυρση του εν λόγω αναξιόπιστου «έργου», με τη διερεύνηση και δημοσιοποίηση, με διαφάνεια, πού και πόσο δημόσιο χρήμα και από ποιους (σε σύνολο) σπαταλήθηκε και να απονεμηθούν ευθύνες.

Να αποδεσμευθούν πάραυτα όλα τα στοιχεία στον λεγόμενο «Φάκελο» που αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα κανένας εκτός του Μ. Σιζόπουλου δεν έχει πρόσβαση, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί από αυτά για να γράφει βιβλία! Έλεος!

Να αναληφθεί εκ νέου μια σοβαρή έρευνα για τα γεγονότα του 1974, αν στόχος είναι η καθαρή ΑΛΗΘΕΙΑ…

  • Το άρθρο δημοσιεύει επίσης το SigmaLive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button