Greek Reports (Ελληνικά)

Η νάρκωση τους δεν είναι πλέον αποτελεσματική

Η λογική του ψηφίζω τον Α για να στείλω μήνυμα του Β μας έχει όλους κουράσει

Αγαπητοί φίλοι, ζητώ την προσοχή σας για μερικά μόνο λεπτά!

Την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται αυτή η μακρά εκλογική διαδικασία.

Είναι όμως η αρχή μιας νέας 5ετιας διακυβέρνησης, ακόμα 5 χρόνια από την ζωή μας, άλλα 5 χρόνια που μπορούν να καθορίσουν πολλά.

  • Είμαστε happy με την Κύπρο που ζούμε; Μα γιατί να μην είμαστε!

Η παιδεία μας διαπρέπει, οι νέοι επιστρέφουν και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην πατρίδα τους, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς στο ζενίθ, τα κόμματα είναι υπόλογα στους πολίτες, η διαφάνεια ξεσκεπάζει τα λαμόγια, η δικαιοσύνη τρέχει αδυσώπητα την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, η αξιοκρατία διασφαλίζει πρόσληψη και ανέλιξη των καλύτερων, η τεχνολογία έχει μεταλλάξει την σχέση πολίτη – πολιτεία (με ναυαρχίδα την ευχέρεια ηλεκτρονικής ψήφου!), οι ανίκανοι «άριστοι» διαθέτουν την ηθική ευθιξία να παραιτηθούν, το «πράσινο» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, το ήθος της πολιτικής έχει περιθωριοποιήσει κάθε δήθεν, το Κυπριακό διαβατήριο δεν ξεπουλιέται για πλούτο μερικων κλπ

Αν αυτά ισχύουν, τότε ναι … «this is cyprus & we are Cypriot and proud”!

Δυστυχώς, όμως αυτή είναι η Κύπρος των παραμυθιών και των ονείρων. Όχι αυτή που ζούμε καθημερινά.

Θέλω, λοιπόν, να σας ζητήσω 3 πράγματα με την πιο κάτω ιεράρχηση:

  • 1. Ένα από τα καλά της δημοκρατίας μας είναι το … κάθε πολίτης και μια ψήφος! Η ψήφος καθεμίας/ενός από εμάς έχει την ίδια δύναμη και ισχύ με αυτή του πιο δυνατού, του πιο πλούσιου, του πιο προνομιούχου στον πλανήτη Κύπρος. Μην την πετάξετε στον κάλαθο και μην την κάνετε δώρο σε κανένα, αβασάνιστα. Πολύ περισσότερο οι νέοι που εύκολα λέν «δεν ασχολούμαι με την πολιτική» ή «τους …πολιτικούς!». Λοιπόν σας έχω νέα: η πολιτική ασχολείται μαζί σας κάθε μέρα. Στην παιδεία, στην υγεία, στην ισονομία, στην δικαιοσύνη, στην αγάπη σας για τον τόπο, στην επιθυμία σας να επενδύσετε στον τόπο σας και πολλά άλλα που «δυούν» πάνω σας κάθε μέρα!
  • 2. Σκεφτείτε πριν ψηφίσετε. Βεβαιωθείτε ότι σε αυτόν/ή που θα τιμήσετε με την ψήφο σας, σας εκφράζει και ανταποκρίνεται σε όλα αυτά τα «θέλω» που ζητάτε ή αυτά που σας ενοχλούν. Μην σας παρασύρουν κάποιοι με την λογική του παραλογισμού στην χαμένη ψήφο! Την συνείδηση σας δεν μπορεί κάποιος τρίτος να την χαρακτηρίζει «χαμένη». Ιδιαίτερα όταν αυτός ο τρίτος προέρχεται από αυτά τα «πρωτοκλασάτα» κόμματα (😲) που μέσα σε μια 10ετία «έχασαν» συνολικά 116.000 ψήφους χωρίς να προβληματιστούν. Μήπως, τελικά, σε αυτούς του κατεστημένου είναι η χαμένη ψήφος;
  • 3. Αξιολογείστε την επιλογή Γιώργου Κολοκασιδη. Προφανώς και είμαι προκατειλημμένος και δεν θα σας κουράσω με τα αυτονόητα από ένα αδελφό! Θα σας ζητήσω όμως να αξιολογήσετε αν ο Γιώργος σας εκφράζει. Αν αναγνωρίζετε σε αυτόν κάποιες αξίες και οράματα που θα θέλατε να ανταποκρίνονται σε ένα πρόεδρο, αν σας εκφράζει το ήθος του και αν είναι συνεπής στις θέσεις του, όχι μόνο κατά την διάρκεια της εκστρατείας, αλλά διαχρονικά.

Οι εκλογές δεν είναι μόνο για τον ένα που θα πάρει το χρίσμα αλλά και για την ένταση της φωνής που θα έχουν και άλλοι. Όσο σημαντικός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης τόσο σημαντικός είναι και ο ρόλος της άλλης άποψης. Ναι είμαι ρεαλιστής, ο Γιώργος έχει πολύ περιορισμένες πιθανότητες να εκλεγεί αλλά πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεχίσει να είναι μια καθαρή φωνή ενάντια στο κατεστημένο και όλους αυτούς που παρτάρουν με τα λεφτά μας χωρίς εμάς. Η πορεία του Γιώργου στις εκλογές δεν είναι μόνο για να αφήσει το στίγμα στην ιστορία αλλά για να αποτελέσει φάρο για το μέλλον. Αν συμφωνείτε, δώστε την ψήφος σας στον Γιώργο και όχι στους διαχρονικά «χαμένους» κομματάρχες ή εξαρτώμενους τους.

Και κάτι τελευταίο:

Η λογική του ψηφίζω τον Α για να στείλω μήνυμα του Β μας έχει όλους κουράσει.

Αυτοί ΔΕΝ καταλάβουν απο μηνύματα!

Το μόνο ηχηρό μήνυμα είναι να αντιληφθούν ότι η νάρκωση τους δεν είναι πλέον αποτελεσματική και ο κόσμος εξασκεί την ψήφο του εκεί όπου τον οδηγεί η συνείδησης του.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και Καλή Ψήφο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button