Greek Reports (Ελληνικά)

Απάντηση προς Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Νίκο Χριστοδουλίδη   

Σχετικά με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, τα σχόλια του τελευταίου για τα παιδιά μικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με εποίκους και τις συναφείς δηλώσεις του υποψήφιου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην εφ. Γενί Ντουζέν, οφείλω να σημειώσω τα εξής:

  1. Εάν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε στοιχειώδη ανακλαστικά επιβίωσης, ας μην περιμένουμε από τρίτους να μας σώσουν.
  2. Το όλο ζήτημα δεν είναι καθαρά ανθρωπιστικό όπως τεχνηέντως και αφελώς παρουσιάζεται, αλλά αφορά τον πυρήνα του κυπριακού και αποτελεί απόρροια της εθνοκάθαρσης που υπέστησαν οι Ελληνοκύπριοι το 1974.
  3. Αφορά επίσης το διεθνές δίκαιο και την εδραίωση εγκλημάτων πολέμου, όπως είναι ο εποικισμός και τα παράγωγά του.
  4. Η κατοχή ανατρέπει το δημογραφικό ισοζύγιο και αυτό πρέπει να αναγνωρίσει η Κομισιόν και όσοι ανακαλύπτουν αδικία μόνο εκεί που τους βολεύει ή εκεί που εξυπηρετεί κομματικά αφηγήματα.
  5. Προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση των δικαιωμάτων των προσφύγων μας.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα καρτ, σάμπως και διέπραξε εισβολή εις βάρος των Τουρκοκυπρίων η Κυπριακή Δημοκρατία. Ιδιαίτερα ένα τέτοιο θέμα που άπτεται της ουσίας του Κυπριακού, δεν πρέπει να τίθεται προς συζήτηση.

Εάν κάποιοι θέλουν να επιδείξουν τα ανθρωπιστικά ανακλαστικά τους, ας πιέσουν την Τουρκία να σταματήσει τα προσκόμματα στον κορυφαίο ανθρωπιστικό ζήτημα της Κύπρου, αυτό της τύχης των αγνοούμενων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button