Greek Reports (Ελληνικά)

Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης – Πορεία Διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση Τύπου

Αύριο Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεόφιλος Γεωργιάδης» διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στην Λευκωσία.

Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για την ευθύνη της Γαλλικής Κυβέρνησης στην δολοφονία των τριών Κούρδων αγωνιστών στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου 2022.

Η Γαλλική Κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε προστατεύσει τους Κούρδους πολιτικούς στην επικράτειά της.

Δεν το έκανε όμως! Ο λόγος είναι ότι το ΝΑΤΟ εν γένει, και ιδιαίτερα η Γαλλία δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία, την οποία θεωρούν πολύτιμο εταίρο ενάντια στην Ρωσσία την οποία παρουσιάζουν ως τον μέγα εχθρό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αντιπαράθεση μεταξύ καπιταλιστικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ της «Δύσης» της οποίας ηγούνται και ποδηγετούν οι ΗΠΑ. Οι χώρες της ΕΕ, και ιδιαίτερα η Γαλλία, φαίνονται να ευθυγραμμίζονται με τις επιβουλές των ΗΠΑ. Δεν δικαιολογείται η επίθεση της Ρωσσίας στην Ουκρανία αλλά ταυτόχρονα η «Δύση» δέν μπορεί να θεωρηθεί …αναμάρτητη. Η ηγεσία τόσον της Ουκρανίας, όσον και της ΕΕ εμφανίζονται ως χρήσιμοι – για το ΝΑΤΟ – ηλίθιοι και επιβαρύνονται με την υποτιθέμενη άμυνα έναντι της επιθετικής Ρωσσίας.

Ταυτόχρονα όμως, η υποτιθέμενη σύμμαχος Τουρκία, εκμεταλλεύεται το καλόπιασμα της Δύσης για τα δικά της αιμοσταγή επεκτατικά σχέδια. Επί πλέον, ο παρών πρόεδρος της Τουρκίας και το κόμμα του χρειάζονται μιαν ένεση δημοτικότητας για να κερδίσουν τις επικείμενες εκλογές αργότερα φέτος, και φαίνεται να θεωρεί την Ελλάδα, Κομπανέ και Βορειο-Ανατολική Συρία, ΣΥΝ την Κύπρο, ως αδύνατους κρίκους όπου θα μπορέσει να έχει μιαν «γεννέα» νίκη προς εσωτερική (και εξωτερική) κατανάλωση.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά πως η Τουρκία βομβαρδίζει Κουρδικούς στόχους, στρατιωτικούς αλλά και αμάχου πληθυσμού πολύ πρίν αρχίσει η Ρωσσική επίθεση στην Ουκρανία. Τα ενορχηστρωμένα ΜΜΕ και οι προπαγανδιστικές μηχανές της Δύσης ή τα αποσιωπούν ή τα υποτονίζουν. Η υποκρισία τους είναι άκρατη! Λές και οι ζωές των Κούρδων είναι αναλώσιμες ενώ των Ουκρανών πολύτιμες.

Καλούμε την Γαλλία να πάψει να κάνει πλάτες στον Τουρκικό επεκτατισμό και πρώτη, ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να αποχαρακτηρίσει το PKK από τρομοκρατική οργάνωση. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για την Κυπριακήν Κυβέρνηση. Στο κάτω-κάτω, ο εχθρός μας, η Τουρκία, κατέχει τόσον το Βόρειο τμήμα των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον και το Βόρειο Κουρδιστάν. Στα σημερινά δελτία ειδήσεων ακούσαμε για το ΝτιγιάρΜπακίρ της Τουρκίας …όμως, πρόκειται για το κατεχόμενο ΑΜΕΤ (Ahmet) στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος του Κουρδιστάν.

Berxwatan Jiyane
Αντίσταση – Ζωή
JIN JIYAN AZADI
ΓΥΝΑΙΚΑ ΖΩΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

  • Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button