Greek Reports (Ελληνικά)

Απαράδεκτα υπονοούμενα από ΑΚΕΛ για τα δικαιώματα των προσφύγων

Λυπηρή η απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά λυπηρή και η χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την απόφαση.

Λέγεται στην ανακοίνωση ότι ευθύνη φέρουν και εκείνοι που προσπαθούν να επιλύσουν το περιουσιακό “με δικαστικά μέσα”. Αυτή η αναφορά είναι απαράδεκτη.

Το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει αποκατάσταση των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων με όλα τα σύννομα μέσα.

Και βεβαίως η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένα από αυτά τα μέσα.

Είναι απαράδεκτο μια πολιτική δύναμη να υπονοεί ότι θα πρέπει να μην διεκδικούνται τα καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφήνονται απλώς στη βούληση και τους συμβιβασμούς των κυβερνήσεων.

Και βεβαίως σε ό, τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα αυτό που υπονοείται είναι κάτι χειρότερο: είναι η αποδοχή του οικτρού συμβιβασμού που έγινε από τον τότε πρόεδρο Χριστόφια, όσο και από τον νυν πρόεδρο Αναστασιάδη, οι οποίοι αποδέχθηκαν την απεμπόληση του περιουσιακού δικαιώματος των προσφύγων.

Είναι οι κυβερνήσεις και δη η δική μας κυπριακή κυβέρνηση που πρέπει να σταθεί και να αγωνιστεί δίπλα στους πρόσφυγες. Και όχι οι πρόσφυγες που πρέπει να καταπιούν τους απαράδεκτους συμβιβασμούς των κυβερνήσεων ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button