Greek Reports (Ελληνικά)

Επιβάλλεται εγρήγορση απέναντι στην τουρκική εθνική στρατηγική

Ο πολιτικός εγκάθετος της Τουρκίας στα κατεχόμενα Ersin Tatar εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, εννοώντας το κουρδικό κόμμα PYD στη Συρία, που διαθέτει γραφείο την ελεύθερη Κύπρο και θεωρείται συνεργαζόμενο κόμμα με το κουρδικό PKK στην Τουρκία.

Η αντικουρδική ρητορική της Τουρκίας συνεχίζεται, καθώς η θέση του κατοχικού ηγέτη έρχεται μετά τους ισχυρισμούς των Τούρκων για συνεργασία της Σουηδίας με «τρομοκράτες» του PKK.

Παράλληλα, σε ένα ακόμα βήμα προσάρτησης των κατεχομένων, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay έδωσε εντολή για μεταφορά του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου σε καθεστώς εγχώριων πτήσεων της Τουρκίας.

Όλα αυτά, πραγματοποιούνται ένα και πλέον μήνα μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας της Τουρκίας με το κατοχικό καθεστώς.

Εδώ και δεκαετίες, υπήρχαν προειδοποιήσεις από πολλούς εμπειρογνώμονες, πως η Κύπρος αποτελεί το πρώτο βήμα της Τουρκίας για διεκδίκηση εδαφών στη Θράκη και στο Αιγαίο. Έφτασε δυστυχώς η περίοδος αυτή, αφού πρόσφατα η τουρκική πολεμική αεροπορία διενήργησε για πρώτη φορά υπερπτήση κοντά στην Αλεξανδρούπολη παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Επιπρόσθετα, σε μια ακόμη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu τόνισε για πρώτη φορά, πως η χώρα του θα θέσει ζήτημα κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά αν δεν αποστρατικοποιηθούν.

Το αφήγημα που επικρατεί στην Κύπρο και στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, ότι η Τουρκία εξωτερικεύει τα εσωτερικά της προβλήματα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη, είναι παντελώς λανθασμένο και εθνικά επιζήμιο. Πρέπει να γίνει σαφές ότι, όλες οι κινήσεις της Τουρκίας απέναντι στον Ελληνισμό, εντάσσονται στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της, για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε νέα πολιτικά ή και στρατιωτικά τετελεσμένα, να απαντήσουμε άμεσα.

Χρειαζόμαστε νέα εθνική στρατηγική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button