Greek Reports (Ελληνικά)

Η απόλυτη ανάγκη ενός νέου παραδείγματος για τον Ελληνισμό

Έχει εκ των πραγμάτων αναδυθεί ως ιστορική αναγκαιότητα, η δημιουργία ενός νέου παραδείγματος στην διαχείριση των εθνικών και εσωτερικών θεμάτων διακυβέρνησης  από τις δυο κρατικές συνιστώσες του Ελληνισμού δηλαδή τη μητροπολιτική Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με τον όρο ‘’νέο παράδειγμα’’ εννοούμε τις νέες προσεγγίσεις που θα πρέπει απαραίτητα να υιοθετηθούν στην εξάσκηση της εξωτερικής πολιτικής μας, της πολιτικής μας ειδικά έναντι του Κυπριακού ζητήματος και όλων των άλλων εθνικών θεμάτων καθώς και στον τρόπο διακυβέρνησης των κρατών μας.

Η μετατροπή της χρεωκοπημένης και επικίνδυνης διπλωματίας του κατευνασμού η οποία μας οδήγησε στα φοβερά αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα σε μια διπλωματία αποτροπής με κύριους πυλώνες την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την ενίσχυση των πολιτικών και στρατιωτικών συμμαχιών μας, την κεφαλαιοποίηση με όλους τους τρόπους της γεωπολιτικής και ενεργειακής μας σημασίας καθώς και την δημιουργία σκληρής κουλτούρας ασφάλειας και συγκροτημένης πολιτικής η οποία θα εκπορεύεται από ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποτελεί πράξη εκ των ων ουκ άνευ.

Η απόδραση από τις καταστροφικές δεσμεύσεις με τις οποίες οι ανεπαρκείς και ελλειμματικές ηγεσίες στις δυο κρατικές συνιστώσες του Ελληνισμού κατέστησαν όμηρο την μεγαλόνησο και έθεσαν υπό αμφισβήτηση θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων Κύπρου και Ελλάδας, αποτελεί την μεγαλύτερη από τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Η πολιτική βούληση να χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα τα όπλα που έχουμε ως Ελληνισμός απουσιάζει προκλητικά για πολλά χρόνια δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες αλλά και απορίες αναφορικά με την στάση των ηγεσιών μας.

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ενεργειακός μας πλούτος, η γεωγραφική μας θέση, η σταθερότητα και η συνέπεια μας ως Δυτικοί σύμμαχοι παραμένουν αδρανοποιημένα, ανεξαργύρωτα και ανεκμετάλλευτα κεφάλαια ενάντια σε κάθε λογική και σε κάθε στοιχειώδη έννοια πατριωτισμού.

Ειδικά αυτή την περίοδο όπου η υφιστάμενη γεωπολιτική τάξη ξαναρευστοποιειται και οδεύει επίπονα προς το να πάρει την νέα της μορφή δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για να επαναχαραξουμε και για να επικοινωνήσουμε την εθνική μας στρατηγική και τις κόκκινες γραμμές μας ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή και να ενταφιάσουμε τα Τουρκοβρεττανικά σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τα Τουρκικά σχέδια επέκτασης σε Αιγαίο και Δυτική Θράκη.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα βρούμε στηρίγματα εντός Ευρώπης, εντός Ηνωμένων Πολιτειών και εντός των συμμαχιών μας με Γαλλία , Ισραήλ, Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο σκέλος της εσωτερικής διακυβέρνησης είναι απαραίτητη η μετατροπή της Κύπρου μας σε ένα εκσυγχρονισμένο κράτος με περιθωριοποιημένη την διαπλοκή και τη διαφθορά ώστε το κράτος μας να αποτελεί ελπίδα και στήριξη στους πολίτες ειδικά στους πολύ δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Χρειαζόμαστε άμεσα πατρίδες απαλλαγμένες από τον κομματικό φασισμό και τις πελατειακές σχέσεις κομμάτων και ψηφοφόρων οι οποίες φέρνουν ανίκανους και κατωτέρους των περιστάσεων ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά με δυσάρεστα αποτελέσματα για την διακυβέρνηση, δημιουργώντας παράλληλα δυσφορία και έντονα αισθήματα αδικίας στον λαό.

Όλα τα πιο πάνω δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν στις ηγεσίες των κρατικών συνιστωσών εξακολουθούν να εκλέγονται άτομα τα οποία αποτελούν μέρος του υφιστάμενου σαθρού κατεστημένου και πολιτικού συστήματος.

Κανένα νέο οικοδόμημα δεν μπορεί να αναγερθεί με παλαιά υλικά και κανένα σύστημα δεν μπορεί να βελτιωθεί αν συνεχίσουν να επικρατούν μικροκομματικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Το μεγάλο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών του 2023 είναι το αν αυτές θα αποτελέσουν την απαρχή αυτής της ζητούμενης τεράστιας μεταμόρφωσης στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Κύπρου μας και η οποία, αν επιτευχθεί, μπορεί να διαχυθεί έστω μερικώς και έστω για κάποια θέματα και εντός του μητροπολιτικού Ελληνισμού.

Η υποψηφιότητα Γιώργου Κολοκασιδη ακριβώς αυτή την μεταμόρφωση πρεσβεύει.

Με αδιαμφισβήτητο ήθος το οποίο είναι γενικά παραδεκτό ακόμη και στους αντιπάλους του και μονίμως ευρισκόμενος σε πλήρη αντιπαράθεση και ρήξη με την διαφθορά, χωρίς παρεκκλίσεις από τις αρχές του, με θέσεις που πηγάζουν και εκπορεύονται από την γνώση και ανάλυση του διεθνούς και του τοπικού γίγνεσθαι, και έχοντας την πραγματική και όχι λεκτική θέληση για αλλαγή αποτελεί την μόνη κατάλληλη υποψηφιότητα.

Αποτελεί την μόνη ορθή επιλογή που τέθηκε ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες και επιτέλους οι σιωπηρές πλειοψηφίες θα έχουν πλέον φωνή και αντιπροσώπευση.

Ο λαός έχει τώρα όσο ποτέ την μεγάλη ευκαιρία να υλοποιήσει μια ειρηνικότατη, νομιμότατη και βασισμένη σε ιδεολογικές αρχές κινητοποίηση η οποία θα παραμείνει πλέον ως μόνιμο συστατικό στην καθημερινή ζωή της Κύπρου μας. Μια κινητοποίηση η οποία θα αντιπαλεύεται την υποταγή, την ηττοπάθεια , την εθελοδουλία, την αναξιοπρέπεια , την διαφθορά και τόσα άλλα τα οποία επιβλήθηκαν στον Κυπριακό Ελληνισμό ως ‘’κανονικότητα’’ και ως ‘’ρεαλισμός’’.

Ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να επιμένει στην αύξηση της συνέργειας όλων των Ελληνισμών (μητροπολιτικού, κυπριακού και απόδημου) και θα πρέπει να προτάξει ξανά τα ξεχασμένα και μη αναδειγμένα από τους πολιτικούς μας τεράστια εγκλήματα πολέμου που έγιναν εις βάρος της Κύπρου όπως ο εποικισμός των κατεχομένων εδαφών.

Ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να καλύψει την τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ ενός λαού ο οποίος με σαφή εντολή απέρριψε λύσεις τύπου ΔΔΟ και ενός πολιτικού συστήματος το οποίο έχει προάγει μια τέτοια λύση ως εθνικό σκοπό.

Ο Γιώργος Κολοκασιδης είναι ο μόνος ο οποίος έχει τη διάθεση και τη θέληση να το πράξει.

  • Πολιτικός Μηχανικός, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μορφου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button