Greek Reports (Ελληνικά)

Οι νέες εμπρηστικές και ανιστόρητες δηλώσεις του Tatar

Ο πολιτικός εγκάθετος του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος Ersin Tatar, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα Turkiye με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως δόθηκαν στους Έλληνες της Κύπρου, επιθετικά όπλα αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίοι δήθεν «προσπαθούν να χύσουν αίμα» στο νησί.

H μαριονέτα της Τουρκίας υποστήριξε ότι οι χώρες που εξοπλίζουν τους Έλληνες στο νησί, είναι οι ίδιες που θέτουν το θέμα της κατάργησης των τουρκικών εγγυήσεων σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Πρόσθεσε δε ότι, ο στόχος αυτών των δυνάμεων είναι η δημιουργία μιας Κύπρου χωρίς την παρουσία της Τουρκίας αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ελληνική ταυτότητα.

Στη συνέχεια, με προκλητικό και απειλητικό ύφος τόνισε ότι η κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων θα δημιουργήσει χάος στην Κύπρο, επισείοντας τον δήθεν κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι Τουρκοκύπριοι.

Στο τέλος των δηλώσεων του, αποδεικνύοντας την νέο-οθωμανική ανάγνωση της ιστορίας, τόνισε ότι «Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας.

Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια.

Δεν έχουν καμία εξουσία.

Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου.

Στο βουνό της Κύπρου (εννοεί τον Πενταδάκτυλο), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του.

Δεν μπορούν να το σβήσουν.

Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια».

Το φερέφωνο της φασιστικής Τουρκίας, παραγνωρίζει βέβαια πως η ελληνικότητα του νησιού μαρτυρείται εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, και πως όσοι κατακτητές πέρασαν από το νησί έφυγαν αργά ή γρήγορα.

Τούτος ο λαός όμως διατήρησε την εθνική ταυτότητα του αναλλοίωτη και έχει να επιδείξει πλούσιο υλικό και πνευματικό πολιτισμό.

Αντίθετα, οι Οθωμανοί κατέκτησαν με τη βία την Κύπρο το 1570/71, έσφαξαν, βίασαν, λεηλάτησαν και διοίκησαν με τον χειρότερο τρόπο το λαό της, χωρίς να ενδιαφερθούν για οποιαδήποτε ανάπτυξή του.

Αυτό είναι το τεκμήριο για το ποιος αγάπησε και πόνεσε αυτό τον τόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button