Greek Reports (Ελληνικά)

Να ματαιωθεί η συναυλία προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ

Θα έπρεπε να είναι εκτός συζήτησης η διοργάνωση συναυλίας για το λεγόμενο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Κύπρο που βασανίζεται ακόμα από τα κατάλοιπα της αγγλικής αποικιοκρατίας.

Κι όμως, πριν περίπου είκοσι μέρες, οι Βρετανικές Βάσεις, ένα από αυτά τα κατάλοιπα, μας ενημέρωσαν για φιλανθρωπική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Κούριο στις 2 Ιουνίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από την 70χρονη μοναρχία, θα εορταστεί και η «φιλία» μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συναυλία προκαλεί για αριθμό λόγων:

Αφενός η συγκεκριμένη μονάρχης έχει συνδέσει το όνομα της με τις σκοτεινότερες στιγμές της κυπριακής ιστορίας. Και αυτό χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε διόρθωση ή απολογία.

Αφετέρου, η περιώνυμη ‘φιλία’ είναι τουλάχιστον συζητήσιμη με δεδομένο τον ρόλο των Βρετανών μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας και μέχρι σήμερα.  

Η συναυλία πρέπει να ματαιωθεί. Αν θα εορτάζεται η αγγλοκυπριακή φιλία θα πρέπει πρώτα οι Βρετανοί να δείξουν απτά δείγματα μεταστροφής στην πολιτική τους έναντι της Κύπρου και του λαού της.

  • Λευκωσία 4 Μαΐου 2022

One Comment

  1. Brainless idiots.
    We need friends not enemies.
    We fought for a purpose.
    Now we want the help of Britain as a guarantor.
    If you are morons and you do not understand better to shut your mouth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button