Greek Reports (Ελληνικά)

Κόβουν το ρεύμα στις ελεύθερες περιοχές επειδή έχει βλάβη στα κατεχόμενα

Στις 2 Απριλίου Σάββατο γύρω στο μεσημέρι σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε ο λόγος της βλάβης από την ΑΗΚ

Κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι η διακοπή που υπέστησαν ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και επιχειρηματικών μονάδων οφειλόταν σε βλάβη η οποία σημειώθηκε στο παράνομο σύστημα ρεύματος στα κατεχόμενα.

Η βλάβη προκάλεσε απώλεια παραγωγής, τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές. Αυτά όλα τεχνηέντως αποσιωπώνται.
Κάτι που επίσης δεν είναι γνωστό είναι ότι το σύστημα μεταφοράς ρεύματος στις ελεύθερες περιοχές είναι συνδεδεμένο σε συνεχή βάση με το σύστημα των κατεχομένων. Τίθενται ως εκ τούτου τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Γιατί δεν ανακοινώθηκε στους Κύπριους πολίτες ο λόγος της βλάβης από την ΑΗΚ;
  • Ήταν σκόπιμη ή όχι η διακοπή ρεύματος στις ελεύθερες περιοχές; Αν η διακοπή έγινε σκόπιμα λόγω της βλάβης στα κατεχόμενα, ποιοι έλαβαν την απόφαση και με ποια έγκριση;
  • Θα αποζημιωθούν όσοι Κύπριοι καταναλωτές υπέστησαν βλάβες λόγω της βλάβης στο δίκτυο των κατεχομένων;
  • Έχει καταβληθεί ποτέ οποιοδήποτε ποσό για το ρεύμα που παρέχει η ΚΔ στο ψευδοκράτος; Αν όχι, υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για είσπραξη των συσσωρευμένων οφειλών;

Αν οι κύριοι στη κυβέρνηση επιθυμούν να επιδείξουν περισσότερη γενναιοδωρία τότε ας μην το κάνουν εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη.

Λευκωσία, 12 Απριλίου 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button