Greek Reports (Ελληνικά)

Αδούλωτη Κερύνεια : Υπάρχει Υποψήφιος Αλλαγής

Προεδικές Εκλογές 2023 - Ανακοίνωση 2

Ανοικτή Επιστολή προς τα κομματα της αντιπολίτευσης της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και τους ψηφοφόρους γενικώτερα

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ έχουν επιλέξει τον υποψήφιό τους με διακηρυγμένη πρόθεσή τους να συνεχίσουν την ίδια πολιτική την οποία, έχουμε ως Λαός βιώσει την τελευταία δεκαετία, με τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Μέσα από το έργο αυτής της διακυβέρνησης, το οποίο έργο θα συνεχιστεί με άλλο πρόσωπο στην Προεδρία, ο Λαός γνωρίζει και τα καλά και τα κακά που έγιναν και έχει και νοημοσύνη και κρίση.

Εμείς ως πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, θύματα της Κυπριακής τραγωδίας, καθώς και ολόκληρος ο Κυπριακός Λαός, δεν θέλουμε να συνεχίσει η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και η πολιτική τους στο Κυπριακό, μια διεφθαρμένη πολιτική η οποία εξυπηρετεί μια ξένη συνωμοσία σε βάρος των δικών μας Δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε να συνεχίσει η πολιτική τους στο Κυπριακό η οποία υπαγορεύθηκε εξαρχής ως συνέχεια της εισβολής και κατοχής από τις ξένες δυνάμεις: την Τουρκία, Βρετανία και Αμερική και υποστηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θέλουμε να συνεχίσει η  πολιτική η οποία αποδείχθηκε  ότι εξυπηρετεί αποκλειστικά τα δικά τους, ξένα, συμφέροντα και αν ολοκληρωθεί,

  • θα σημαίνει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και
  • στέρηση των δικών μας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών.

Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται μέσα από τις υποχωρήσεις που ήδη έγιναν καθ΄ υπαγόρευση των ξένων συνωμοτών και θεωρούνται μη αναστρέψιμες συγκλίσεις. Πρόκειται, κατά την άποψή μας, για διεφθαρμένη πολιτική από τη στιγμή που έχει ξένη προέλευση  και δικοί μας Ηγέτες ανέλαβαν να μας την «φορτώσουν». Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι, η ξένη παρέμβαση και οι πιέσεις για συμμόρφωση με αυτήν, είναι που φέρνει και τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και την κατάρρευση αξιών, τις οποίες βιώνουμε σε άλλους τομείς της Κοινωνίας μας.

Δεν επιθυμούμε λοιπόν συνέχιση αυτής της διεφθαρμένης πολιτικής, είτε από τους σημερινούς κυβερνώντες, είτε από άλλους υποψηφίους Προέδρους που είτε δηλώνουν συνεχιστές των ξενόφερτων πολιτικών στο Κυπριακό που γνωρίσαμε μέχρι τώρα, είτε θα κρύβονται πίσω από επικοινωνιακές διατυπώσεις συνέχειας  των ίδιων ξενόφερτων πολιτικών στο Κυπριακό, έστω και αν με επικοινωνιακή διγλωσσία τους, παρουσιάζουν  αντικατοχική χροιά.

Καλούμε την Κομματική «αντιπολίτευση» της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει τη θέση της πόσο αντιπολίτευση ήταν/είναι, στο  Κυπριακό, για να δικαιολογείται το κάλεσμά της για αλλαγή της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ.

Καλούμε την Κομματική «αντιπολίτευση», να σταματήσει τα παζάρια στη βάση απλά νομής της εξουσίας και να αποφασίσει επί ουσιαστικής αλλαγής της διακυβέρνησης του τόπου. Κάτι τέτοιο, κατά την άποψή μας την οποία θα επαναλάβουμε, εξυπακούει  και αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό. Εξυπακούει επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση των αρχών Δικαίου, όπως ξαφνικά είδαμε τελευταίως να τις διατυπώνουν και οι Δυτικοί «εταίροι» μας, τις οποίες στο Κυπριακό, μέχρι τώρα παραμέριζαν και τις ποδοπατούσαν, ζητώντας μας να νομιμοποιήσουμε την κατοχή και τα παράγωγά της. Τώρα δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία και πρόσχημα για να μην προχωρούμε σε επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

Καλούμε την Κομματική και μη, «αντιπολίτευση» Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, να σταματήσουν τα παζάρια για νομή της εξουσίας, να δουν την ουσία των Προεδρικών εκλογών και να στηρίξουν τον μοναδικό μέχρι τώρα υποψήφιο Πρόεδρο στις επόμενες εκλογές, ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ, ο οποίος έχει ξεκάθαρη αντιπολιτευτική γραμμή στο Κυπριακό,

Γιώργος Κολοκασίδης
  • ευθυγραμμισμένη με το Διεθνές Δίκαιο, τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ,
  • ευθυγραμμισμένη με τις θέσεις της Βρετανίας, Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως διατυπώνονται από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη γραμμή τότε δεν νομιμοποιούνται να θεωρούν τους εαυτούς τους αντιπολίτευση της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, τουλάχιστον σε ότι αφορά το Κυπριακό.

Καλούμε επίσης, τους συμπατριώτες μας ψηφοφόρους, να σταθμίσουν σωστά τη μεγάλη σημασία των επερχόμενων Προεδρικών εκλογών και να ενεργήσουν αυτή τη φορά με καθαρό μυαλό και ελεύθερα σκεπτόμενοι, μακριά από Κομματικές και Ιδεολογικές αγκυλώσεις, με γνώμονα τα Δίκαια του Λαού μας και του μέλλοντος των παιδιών και των εγγονιών μας. Αποκατάσταση της Δικαιοσύνης στην Κύπρο θα φέρει και την κάθαρση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρέπει λοιπόν,  να είμαστε έτοιμοι όλοι ανεξαίρετα, να ασκήσουμε το Δημοκρατικό μας Δικαίωμα της ψήφου. Πρέπει να πάμε στην κάλπη και να ρίξουμε τη ψήφο μας, σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ βούλησή μας και είμαστε βέβαιοι ότι ψήφος που θα δοθεί με πραγματικά ελεύθερη βούληση,

  • δεν θα βγάλει Πρόεδρο ο οποίος να συνεχίσει τη διεφθαρμένη πολιτική στο Κυπριακό, κρατώντας την Κύπρο και το Λαό μας όμηρο των συμφερόντων της Τουρκίας, Βρετανίας, Αμερικής και Ευρωπαίων,
  • θα αναδείξει Πρόεδρο ο οποίος θα επιδιώξει αποφασιστικά την αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας στο Κυπριακό, ανοίγοντας προοπτική για τερματισμό της κατοχής και αποκατάστασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας,
  • θα αναδείξει Πρόεδρο ο οποίος θα αποκαταστήσει στο ενδιάμεσο στάδιο αγώνα για απελευθλερωση, το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και
  • θα αναδείξει Πρόεδρο ο οποίος θα εξυγιάνει την εσωτερική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτός ο υποψήφιος Πρόεδρος ήδη υπάρχει και ακούει στο όνομα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ.

Καθαρά ανεξάρτητος, άμεμπτος, συνειδητοποιημένος υποστηρικτής της ανάγκης για σωστή αλλαγή τόσο στο Κυπριακό όσο και στην άσκηση της διακυβέρνησης του τόπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button