Greek Reports (Ελληνικά)

Άνανδρη εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία

Δεν είμαι ουδέτερος!

Δεν μπορώ να παραμένω ουδέτερος θεατής πολυθρόνας όταν βλέπω να σκοτώνονται αδιακρίτως αθώοι και παιδιά!

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί και απαγορευμένες βόμβες (cluster bombs) που σκορπούν αδιακρίτως τον θάνατο στους αμάχους, με τον Πούτιν πλέον να συγκαταλέγεται ανάμεσα διάφορους ηγέτες κρατών που αποδείχθηκαν ως εγκληματίες πολέμου!

Κρίμα γιατί η πορεία του μέχρι τώρα δεν μας προετοίμαζε για την σημερινή στάση του, στάση γεροντικής άνοιας, κατά πολλούς!

Και όλο το δίκαιο του κόσμου να είχε η Ρωσία και πάλι θα ήταν καταδικαστέα όταν χρησιμοποιεί την δύναμη των όπλων για να καταστείλει ένα λαό απλώς και μόνο επειδή θέλει να ορίζει τη δική του μοίρα, τον δικό του τρόπο ζωής!

Αναρωτήθηκε άραγε ποτέ ο Πούτιν γιατί όλες οι χώρες που αποτελούσαν την πρώην κραταιά Σοβιετική Ένωση, είτε έχουν ενταχθεί είτε επιζητούν να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ?

Μήπως βρίσκουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερέχουν στη Δύση?

Μήπως από την διαχρονική εμπειρία τους με τη Ρωσία, δεν την εμπιστεύονται πλέον και δεν νοιώθουν ασφαλείς?

Όποιος όμως και να είναι ο λόγος, είναι απόλυτο δικαίωμα οποιασδήποτε κυρίαρχης χώρας, με δημοκρατικές διαδικασίες, να επιλέξει το δρόμο που εκείνη θέλει να ακολουθήσει!

Η Κύπρος έχει και αυτή υποστεί παρόμοιου τύπου και λόγου εισβολή από μία υπέρτερη σε δύναμη βάρβαρη χώρα και όλοι εμείς νοιώσαμε στο πετσί μας τι θα πει θάνατος αθώων και θάνατος παιδιών που σε τίποτα δεν έφταιξαν. Παιδιά που πέθαναν με τρόπο τραγικό και επώδυνο πριν καλά καλά καταλάβουν τι είναι η ζωή, πολύ δε λιγότερο τι είναι πολιτική βρωμιά και δυσωδία!

Το να κάθεται ο Πούτιν ή ο κάθε Πούτιν στο παλάτι του, στην πολυθρόνα του και να απολαμβάνει τον θάνατο χιλιάδων ατόμων, τόσο Ρώσων όσο και Ουκρανών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους!

Βεβαίως και οι ΗΠΑ διέπραξαν και ακόμα διαπράττουν πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και αυτά πρέπει να καταγγέλλονται, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τον Πούτιν από του να κάνει τα ίδια.

Δύο κακά δεν μας κάνουν ένα καλό!

Κακώς πιστεύω η Ελλάδα του Μητσοτάκη έχει στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία χώρα που, πρέπει να ειπωθεί, ποτέ δεν ήταν φιλική προς τον Ελληνισμό.

Η Ελλάδα δεν παράγει οπλισμό και το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει ακόμα ένα αδίστακτο, όπως φάνηκε, εχθρό που ήδη είναι σε συνεργασία με τον μεγάλο εχθρό της πατρίδας μας που είναι η Τουρκία.

Ως δείγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης, εάν αυτό ήθελε να εμπεδώσει, θα μπορούσε η Ελλάδα του Μητσοτάκη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια από ρούχα, φαγητό και τα συναφή.

Διαχρονικά ο Ελληνισμός υποφέρει από τα λάθη μικρότερων των περιστάσεων ηγεσιών αποτέλεσμα της κομματοκρατίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο.

Μόνο όταν απολακτίσουμε παντελώς τα κόμματα και τους ηγετίσκους τους θα δούμε προκοπή.

Γιατί αλήθεια ο τόσος φανατικός θαυμασμός για μια Συμμορία κλεφτών και απατεώνων που θέλουμε σώνει και καλά να θεωρούμε αρχηγούς μας?

Αρχηγός ένας πρέπει να είναι ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button