Greek Reports (Ελληνικά)

Μεταναστευτικό: Αλληλεγγύη, όχι άλλα χρήματα

Με αφορμή την περιδιάβαση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, στην Πράσινη Γραμμή και την εξαγγελία του για γενναιόδωρη κοινοτική χρηματοδότηση, οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Η Κύπρος δεν χρειάζεται άλλα ευρωπαϊκά χρήματα για να διατηρεί Κέντρα Φιλοξενίας, με κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο της κοινωνικής συνοχής. Χρειάζεται αλληλεγγύη από τις μεγάλες χώρες της ΕΕ, αφενός ως προς το ανθρωπιστικό κομμάτι του μεταναστευτικού ζητήματος και αφετέρου ως προς την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία.

Χρειάζεται να καταγγελθεί η λεγόμενη βιομηχανία της αλληλεγγύης, που υποχρεώνει τους ανθρώπους να παραμένουν στα Κέντρα Φιλοξενίας.

Πρέπει να καταστεί σαφές, στα υψηλότερα δώματα των Βρυξελλών, ότι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να εγκλωβιστούν στη μικρή Κύπρο ή στα νησιά του Αιγαίου αλλά να αναζητήσουν την τύχη τους στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Πρέπει επίσης να καταστεί σαφές ότι ο ωμός εκβιασμός της Τουρκίας για το Μεταναστευτικό, δεν βλάπτει το Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, αλλά την Κύπρο, την Ελλάδα και φυσικά τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button