Greek Reports (Ελληνικά)

Καμία επίθεση δεν θα μπορέσει να γονατίσει τους ανθρώπους μας

No Attack Will Be Able to Bring Our People to Their Knees

Να καταδικαστούν οι επιθέσεις της Τουρκίας

Σημαντική δήλωση της Ένωσης Δημοκρατικών Κοινοτήτων Κουρδιστάν

Πρόσφατα έγιναν επιθέσεις των τρομοκρατών του «Ισλαμικού χαλιφάτου» εναντίον της πόλης Αλ-Χασάκε, και της φυλακής Σαναά. Υποκινητής των επιθέσεων αυτών ήταν η τουρκία.

Δυο ή τρεις μέρες μετά έγιναν επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας και του πυροβολικού εναντίον των περιοχών Σεγκάλ και Μαχμούρ, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας,

Ακολουθεί πιο κάτω μια σημαντική δήλωση της Ένωσης Δημοκρατικών Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, σχετικά με τις επιθέσεις αυτές. Όσο δεν καταδικάζονται έντονα, το τουρκικό κράτος θα τις επαναλάβει.

Ένωση Δημοκρατικών Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK)

Εκτελεστικό Συμβούλιο

4 Φεβρουαρίου 2022

Καμία επίθεση δεν θα μπορέσει να γονατίσει τους ανθρώπους μας

Το τουρκικό κράτος έχει ξεκάθαρα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει τη γενοκτονική αποικιοκρατία του στο Βόρειο Κουρδιστάν όσο υπάρχει η αυτοδιοίκηση του Ροζαβά. Και για τον λόγο αυτό επιτίθεται παντού στα επιτεύγματα των ελεύθερων Κούρδων. Ένας άλλος λόγος για τις πρόσφατες επιθέσεις στο Ροζαβά, τη Σενγκάλ και τη Μαχμούρ είναι οι προσπάθειες της φασιστικής κυβέρνησης AKP-MHP να μείνει στην εξουσία. Υποθέτει ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη δική της ισχύ αυξάνοντας την εχθρότητα κατά των Κούρδων και τον σωβινισμό. Έτσι, η εχθρότητα κατά των Κούρδων και ο φόβος να χάσουν τη δική τους εξουσία γίνονται ένα. Σε αυτή τη βάση, αυτού του είδους οι επιθέσεις γίνονται κατόπιν εντολής του Ερντογάν. Ο φασίστας Ερντογάν αποδεικνύει καθημερινά εκ νέου ότι είναι εχθρός όλων των Κούρδων. Επιπλέον, υπάρχει ένα πρόσφατο πολιτικό γεγονός που μπορεί να γίνει κατανοητό ως ένας ακόμη λόγος για τις πρόσφατες επιθέσεις: Η Κεντρική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) δημοσίευσε πρόσφατα μια λεπτομερή δήλωση για την τελευταία της συνεδρίαση. Η δήλωση αποδεικνύει ότι, παρά τους ισχυρισμούς της φασιστικής κυβέρνησης AKP-MHP ότι έχουν καταφέρει βαριά πλήγματα στο PKK και το συνέτριψαν, υπάρχει ισχυρή βούληση στη βάση της οποίας ο αγώνας θα ενταθεί περαιτέρω. Αυτό απλώς φέρνει τον Ερντογάν, τον Μπαχτσελί και τον Σοϊλού σε απόγνωση.

Παρ’ όλες αυτές τις επιθέσεις, ο λαός μας στο Βόρειο Κουρδιστάν, στο Ροζαβά, στο Νότιο Κουρδιστάν, στη Σεγκάλ, στο Μαχμούρ και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, συνεχίζει να διεξάγει μια ιστορική αντίσταση ενάντια στις προσπάθειες του φασισμού να σπάσει τη θέλησή του. Σήμερα, ο Κουρδικός λαός δίνει έναν αποφασιστικό αγώνα παντού. Οι επιθέσεις κατά των ανταρτών έχουν επίσης αποτύχει, λόγω της αυτοθυσιαστικής αντίστασής τους. Η Κεντρική Επιτροπή του PKK εξέφρασε πρόσφατα ξεκάθαρα τα σημαντικά αποτελέσματα, στα οποία οδήγησε αυτή η αντίσταση μέχρι τώρα, και τη στάση που θα συνεχίσουν να τηρούν οι ελεύθεροι Κούρδοι στο μέλλον. Αυτό έχει αναστατώσει εντελώς τον φασισμό των [τουρκικών κομμάτων] AKP-MHP. Ως αντίδραση, το φασιστικό καθεστώς αποφάσισε να επιτεθεί στις περιοχές Μαχμούρ, Σεγκάλ και Ροζαβά, που στα μάτια του είναι ανυπεράσπιστες. Ο στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν ξεκάθαρα να τρομάξουν, να εκφοβίσουν και να εξαναγκάσουν τον λαό να παραδοθεί.

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν (KDP, Μπαρζανί) κάνει ακριβώς αυτό που θέλει το τουρκικό κράτος να κάνει, και καταφεύγει σε προπαγανδιστικές δηλώσεις ότι οι επιθέσεις δεν στράφηκαν εναντίον αμάχων, αλλά εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Το KDP και τα προπαγανδιστικά του όργανα δημιουργούν έτσι τη βάση για το τουρκικό κράτος να επιτίθεται ξανά και ξανά σε όλες αυτές τις περιοχές που κατοικούνται από αμάχους.

Στον αγώνα ενάντια στο «Ισλαμικό χαλιφάτο» , το Ροζαβά έχει δώσει 12.000 Σαχίτ [μάρτυρες, πεσόντες]. Στη Σενγκάλ υπάρχουν εκατοντάδες, ενώ στο Μαχμούρ δεκάδες άνθρωποι έπεσαν στον αγώνα κατά του «ισλαμικού χαλιφάτου». Βέβαια, οι αντάρτες των Λαϊκών Δυνάμεων Άμυνας (HPG) και των Δυνάμεων Ελεύθερων Γυναικών (YJA-STAR) αντιστάθηκαν επίσης ενάντια στους τρομοκράτες, μαζί με τον λαό του Ροζαβά, της Σενγκάλ και του Μαχμούρ. Μέσω της αντίστασης του λαού μας μαζί με τις δυνάμεις αυτοάμυνας μας, το «Ισλαμικό χαλιφάτο» εμποδίστηκε με επιτυχία από το να καταλάβει το Νότιο Κουρδιστάν, τη Σενγκάλ και το Ροζαβά. Την ίδια στιγμή, αυτό εμπόδισε επίσης τους τρομοκράτες να καταλάβουν το Ιράκ, την Συρία και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Έτσι, όλη η ανθρωπότητα προστατεύτηκε από αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας του Ροζαβά, της Σενγκάλ και του Μαχμούρ αποτελούνται αποκλειστικά από τον λαό των περιοχών αυτών. Έτσι, το να χωρίζεις λαό και δυνάμεις αυτοάμυνας είναι σίγουρα λάθος. Κατά συνέπεια, μια επίθεση στις δυνάμεις αυτοάμυνας συνιστά επίθεση στον ίδιο τον λαό. Επίθεση στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σημαίνει επίθεση στον λαό. Ως εκ τούτου, όχι μόνο οι ζωές του άμαχου πληθυσμού στη Σεγκάλ, το Μαχμούρ και το Ροζαβά, αλλά και η ύπαρξη των δυνάμεων αυτοάμυνας είναι νομιμοποιημένη. Αυτές οι δυνάμεις υπερασπίζονται τον λαό από τις επιθέσεις του «Ισλαμικού χαλιφάτου» και των άλλων δυνάμεων. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει μια σαφής θέση ενάντια στις επιθέσεις από όλες αυτές τις δυνάμεις.

Οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του «Ισλαμικού χαλιφάτου», του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέπουν στην Τουρκία –τον ​​πιο στενό σύμμαχο του «Ισλαμικού χαλιφάτου»– να επιτίθεται στον λαό και τις δυνάμεις αυτοάμυνας του Ροζαβά, της Σεγκάλ και του Μαχμούρ. Και αυτό γίνεται τι στιγμή που όσοι ζουν εκεί πολεμούν ενεργά κατά του «Ισλαμικού χαλιφάτου». Ως αποτέλεσμα, το Ροζαβά, η Σεγκάλ και το Μαχμούρ έχουν βιώσει πολλές σφαγές στο πρόσφατο παρελθόν. Η σιωπή των ΗΠΑ, της Ρωσίας και όλων των άλλων μελών του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του «Ισλαμικού χαλιφάτου», και η άρνησή τους να λάβουν σαφή στάση, τους καθιστά συνένοχους σε αυτές τις δολοφονίες. Όλοι ισχυρίζονται ότι πολεμούν ενάντια στο «Ισλαμικό χαλιφάτο». Ωστόσο, η σιωπή τους απέναντι στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά του λαού του Ροζαβά, του Μαχμούρ και της Σεγκάλ, που είναι όλοι ενωμένοι στην αντίσταση ενάντια στο «Ισλαμικό χαλιφάτο», θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα πολιτικής ανηθικότητας. Όλες αυτές οι δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα εάν είναι στο πλευρό όσων μάχονται κατά του «Ισλαμικού χαλιφάτου» ή αν υποστηρίζουν τους συμμάχους του «Ισλαμικού χαλιφάτου».

Ως εκ τούτου, ο Κουρδικός λαός και οι φίλοι του σε όλο τον κόσμο πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη στάση έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, των χωρών της Ευρώπης και του Ιράκ. Μα επίσης και οι λαοί όλου του κόσμου, όλοι οι δημοκράτες, οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες –η συνείδηση ​​της ανθρωπότητας– πρέπει να διαμαρτυρηθούν για τη στάση αυτών των χωρών. Μέσω της στάσης αυτής ανοίγεται ο δρόμος για το τουρκικό κράτος και τις επιθέσεις του. Όλοι και παντού πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση, για να αποτραπούν άλλες τουρκικές επιθέσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, οι δυνάμεις πίσω από το φασιστικό, γενοκτονικό και αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος θα καταφέρουν να κρύψουν τον δικό τους ρόλο. Αυτό θα ενθάρρυνε το τουρκικό κράτος να κάνει και άλλες τέτοιες επιθέσεις.

Ο λαός μας και οι υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο πρέπει να βγουν στους δρόμους ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Διότι αυτές οι επιθέσεις στρέφονται κατά του πατριωτικού και ελεύθερα σκεπτόμενου Κουρδικού λαού. Στον αγώνα τους ενάντια στο τουρκικό κράτος, πρέπει επίσης να πάρουν σαφή θέση ενάντια στις προσπάθειες του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν (KDP, Μπαρζανί) να νομιμοποιήσει αυτές τις επιθέσεις.

Το τουρκικό κράτος μπορεί να επιτεθεί όσο θέλει. Δεν θα καταφέρει ποτέ να εκφοβίσει και να αποτρέψει τους λαούς του Ροζαβά, που έχουν δώσει 12.000 πεσόντες μάρτυρες και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, από τον αγώνα τους. Παρά τις επιθέσεις του «Ισλαμικού χαλιφάτου», τα παιδιά του Ντεβρές Εβντίς (Dewrêşê Evdîs) δεν εγκατέλειψαν την Σεγκάλ, αντιστάθηκαν και την έσωσαν. Δεν θα αναγκαστούν να παραδοθούν από αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ένα ελεύθερο Εζιντχαν (Êzidxan). Το ίδιο και ο λαός του Μαχμούρ, όπου κάθε οικογένεια έχει δώσει μάρτυρες, δεν θα τρομοκρατηθεί από καμία επίθεση και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το όνειρό του για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν. Αυτές οι επιθέσεις θα κάνουν το λαό μας πιο δυνατό, θα αυξήσουν την οργή του και θα τον κάνουν να εντείνει τον αγώνα του.

Ως Κίνημα για την Ελευθερία του Κουρδιστάν, επαναλαμβάνουμε ότι θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του λαού του Ροζαβά, της Σεγκάλ και του Μαχμούρ, και τους ευχόμαστε να νικήσουν στον αγώνα τους για ελευθερία.

  • Η συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβούλιου της Ένωσης Δημοκρατικών Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK)

4 Φεβρουαρίου 2022

σημείωση

ΑΚΡ : Ερτογάν

ΜΗΡ: Μπαχτσελί, σωβινιστικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button