Greek Reports (Ελληνικά)

Αχαλίνωτες Φιλοδοξίες

Τα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΔΗ.ΚΟ και ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023 προχωρούν και ότι άτυπα το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου έχει πέσει στο τραπέζι, με το επιχείρημα από πλευράς του ΔΗ.ΚΟ ότι ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί να συσπειρώσει του ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους και ταυτόχρονα είναι ένα πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να συστρατευθούν και οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ, αλλά και ψηφοφόροι των Οικολόγων!

Πόσο λανθασμένο αλήθεια είναι ένα τέτοιο επιχείρημα!

Τι κοινό μπορεί έχουν οι θέσεις του ΔΗ.ΚΟ με αυτές του ενδοτικού ΑΚΕΛ είναι κάτι που πρέπει, σε τέτοιο θλιβερό ενδεχόμενο, να απασχολήσει και θα απασχολήσει κάθε τίμιο μέλος η φίλο του ΔΗ.ΚΟ.

Ο κόσμος του ΔΗ.ΚΟ δεν είναι ούτε αρνιά ούτε προσωπολάτρες για  υπηρετήσουν τυφλά τις φιλοδοξίες του Νικόλα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο Εθνικό μας πρόβλημα!

Την ίδια ώρα η δημόσια δήλωση του προέδρου του ΔΗ.ΚΟ ότι διακαώς επιθυμεί και θα είναι οπωσδήποτε μέλος της επόμενης κυβέρνησης, παραπέμπει κάποιον να σκεφθεί ότι επιδίωξη του είναι, είτε ιδανικά η δική του υποψηφιότητα με στήριξη του ΑΚΕΛ, είτε σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάτι τέτοιο, στήριξη από το ΔΗ.ΚΟ της υποψηφιότητας ενός εκ των δύο Συναγερμικών μονομάχων, με αντάλλαγμα μερικά Υπουργεία!

Δυστυχώς έχει γίνει πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η αχαλίνωτη φιλοδοξία του Νικόλα για τον Προεδρικό θώκο δεν έχει όρια και εμείς φοβούμαστε ότι ενδεχομένως στην επιδίωξη αυτής της φιλοδοξίας, άθελα του ίσως να ξεπουλούσε όχι μόνο αρχές του ιστορικού κόμματος που σήμερα ηγείται, αλλά και την Κύπρο την ίδια. Κρίμα!

Ακόμα όμως πιο κοντά στη σφαίρα  φαντασίας και ευσεβοποθισμού είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ μπορούν ποτέ να επιλέξουν τον Νικόλα μέσω της διαπλοκής με το ΑΚΕΛ ή άλλον ενδοτικό υποψήφιο, έναντι της επιλογή αρετής του Γιώργου Κολοκασίδη του οποίου οι θέσεις είναι πολύ κοντά εάν όχι ταυτόσημες με τις θέσεις που πρεσβεύει η ΕΔΕΚ και οι ψηφοφόροι της.

Την ίδια στιγμή η καθαρή χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση του Γιώργου Κολοκασίδη συνάδει τόσο με την πλειοψηφία των θέσεων των αγνών ΔΗΚΟϊκών όσο και με αυτές άλλων κομμάτων του ούτω αποκαλούμενου Κέντρου, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πλειοψηφίας των Οικολόγων, της Αλληλεγγύης και του ΕΛΑΜ, νοουμένου ότι το τελευταίο θα σταθεί στο ύψος των αρχών που επικαλείται και ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει.

Ο Νικόλας θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι όσο θα συνεχίζει να το παίζει σε δύο ταμπλό, με μη καθαρές θέσεις όπως αυτή της δημόσιας υποστήριξης της Άθλιας ΔΔΟ με δήθεν το σωστό περιεχόμενο, η αρχική ενθουσιώδης αποδοχή του από τον κόσμο του ΔΗ.ΚΟ, αποκλειστικά και μόνο λόγω του ένδοξου ονόματος που φέρει, θα πάρει εάν δεν έχει ήδη έχει πάρει ανεπιστρεπτί την κατιούσα!

Είμαστε σίγουροι ότι σε ενδεχόμενη σύμπραξη ΔΗ.ΚΟ και ΑΚΕΛ, οι ψηφοφόροι τόσο το ΔΗ.ΚΟ όσο και των άλλων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, που είναι ενάντια στην Άθλια ΔΔΟ, θα προτιμήσουν ακόμα και τον τραγελαφικό Φούλη ή τον Νίκο Χριστοδουλίδη και οι δύο βασικά στελέχη της διεφθαρμένης διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και συνυπεύθυνα των σκανδάλων ολκής για τα οποία δεν ακούσαμε ποτέ είτε το έναν είτε τον άλλον να κάνουν την όποια μικρή ή μεγάλη κριτική, παρά τον υποψήφιο μια τέτοιας ενδοτικής υποψηφιότητας, έστω και εάν αυτός είναι ο Νικόλας.

Την ίδια στιγμή η πολιτική διαδρομή του τελευταίου θα έχει οριστικά τερματιστεί άδοξα όπως έγινε και με την πολιτική διαδρομή της Ελένης Θεοχάρους, ένα αξιόλογο κατά τα άλλα άτομο, που για περίπου τον ίδιο λόγο αχαλίνωτης φιλοδοξίας να παραμείνει Ευρωβουλευτής, ουσιαστικά εγκατέλειψε το κόμμα της και εντάχθηκε στο ΔΗ.ΚΟ ένα γεγονός που τα πλείστα μέλη και φίλοι της Αλληλεγγύης δεν της το συγχωρέσαν μέχρι και σήμερα!

Καλούμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο όπως τερματίσει την διαπλοκή προώθησης του εαυτού του, ως υποψηφίου Προέδρου με δεκανίκια άλλων και επιστρέψει στο αγώνα της αρετής ενάντια στην Άθλια ΔΔΟ εγκαταλείποντας το ενδοτικό ΑΚΕΛ στην αγωνία της μοναξιάς του!

Καλούμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο όπως ταχθεί υπέρ της τίμιας, χωρίς διαπλοκές και αμφιταλαντεύσεις, υποψηφιότητας του μέλους του δικού του κόμματος, Γιώργου Κολοκασίδη αποδεικνύοντας έτσι ακόμα και σε άπιστους όπως εμάς στο ΚΑΖΑΝΙ (άπιστους βεβαίως αυτός μας κατάντησε με τις παλινδρομήσεις του  ενώ εμείς, σε κρίσιμες ώρες για εκείνον, ένθερμα τον είχαμε υποστηρίξει) ότι έχει κληρονομήσει έστω κάποιες λίγες από τις ηγετικές ικανότητες και την αναμφισβήτητη αρετή και αγάπη προς την πατρίδα, του αείμνηστου πατέρα του.

ΔΗ.ΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι μαζί και το ΕΛΑΜ (εμείς δεν έχουμε αλλεργία για κανένα που αποδεδειγμένως αγαπά την πατρίδα μας) μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία αυτών που μέχρι σήμερα απείχαν λόγο του ότι δεν υπήρχε επιλογή αρετής, εκλέγουν τον επόμενο ΠΤΔ από την 1η Κυριακή και ενταφιάζουμε οριστικά και αμετάκλητα την Άθλια ΔΔΟ, υιοθετώντας την ίδια ώρα πατριωτική διεκδικητική πολιτική ενιαίου κράτους, που είναι η μόνη που καταλαβαίνει η Τουρκία, κλείνοντας της τελευταίας όλες τις Ευρωπαϊκές πόρτες (ναι μπορούμε να το κάνουμε αυτό!).

Τι θα μπορούσαν να κάνουν άραγε οι συνεταίροι μας Ευρωπαίοι ηγέτες εάν γινόμαστε το κακό παιδί που φέρνουμε ένσταση και θέτουμε βέτο σε οποιανδήποτε προοπτική στενότερης σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία χωρίς την αποχώρηση της τελευταίας από την Κύπρο?

Θα μας άκουγαν καλύτερα? Θα μας συμπαραστέκονταν περισσότερο?

Εμείς λέμε ναι, όχι γιατί θα μας είχαν ξαφνικά αγαπήσει, αλλά γιατί δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά χωρίς ουσιαστικά να θιγούν τα δικά τους συμφέροντα!

Αυτή είναι η διεκδικητική πολιτική που εμείς το ΚΑΖΑΝΙ έχουμε ενσωματώσει στις 10 Κόκκινες Γραμμές μας από το 2015.

Ας μη αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να φύγει μέσα από τα χέρια μας χάριν προσωπικών φιλοδοξιών και ατζεντών ηγετίσκων, αυτοί έρχονται και παρέρχονται, η Κύπρος πρέπει να παραμείνει και να σωθεί ως κυρίαρχο και αδιαίρετο κράτος.

Ζητούμε υποστήριξη του τίμιου Ευπατρίδη Γιώργου Κολοκασίδη από όλους όσους νοιάζονται και αγαπούν τον τόπο τούτον.

Ας κάνουμε πράξη το τι μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ!

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

  • Υδρυτικό Μέλος του κινήματος ΚΑΖΑΝΙ
  • scstylianou@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button