Greek Reports (Ελληνικά)

Η ψήφος είναι ευθύνη του κάθε πολίτη

Είναι ένα από τα θεμελιώδη εργαλεία με τα οποία το έθνος μας έχει εγγυηθεί τα αναφαίρετα δικαιώματά μας

Η καθημερινότητά μας εξαρτάται συχνά από τους αξιωματούχους που εκλέγουμε στην εξουσία

Οπότε αν ανησυχείτε για την διαφθορά, τη παιδεία, την πρόληψη του εγκλήματος, τον καθαρό αέρα και το νερό, πρέπει να ψηφίσετε αυτούς που πιστεύετε ότι θα εκπροσωπήσουν αυτά που για σας είναι σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμμετάσχετε στις εκλογές.

Τι συμβαίνει όταν ο κόσμος δεν ψηφίζει;

  • Εδώ είναι ένα σενάριο:

Δεν πιστεύετε ότι μετράει ο ψήφος σας και ότι και να γίνει, υπάρχει διαφθορά και τίποτα δεν θα αλλάξει. Οπότε απέχετε από την ψηφοφορία την ημέρα των εκλογών. Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι χαμηλή, γεγονός που ευνοεί πάντα το κατεστημένο —οι ίδιοι κομματικοί άνθρωποι με τους οποίους δεν είστε ευχαριστημένοι. Παρά τη δυστυχία σας και την απέχθεια σας, επανεκλέγονται. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να σας εκπροσωπήσουν καλύτερα δεν αναλαμβάνουν το αξίωμα, και για άλλη μια φορά μένετε απελπισμένοι από την κυβέρνηση. Αναρωτηθείτε: Σε αυτό το σενάριο, πώς μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα;

Πιστεύω ότι η αλλαγή δεν μπορεί ποτέ να συμβεί αν δεν γίνουμε ενεργεί πολίτες και δεν ψηφίσουμε. Παρ’ όλη την διαφθορά που βλέπουμε γύρω μας, τους διεφθαρμένους πολιτικούς που μας κυβερνούν σήμερα και την ακαταστασία της δημοκρατίας που βλέπουμε και διαβάζουμε, αυτό το σύστημα διακυβέρνησης μας ανήκει. Το πληρώνουμε. Προσλαμβάνουμε ανθρώπους για να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, και αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση τους, σε κάθε εκλογικό κύκλο μπορούμε να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε άλλους.

Στις επόμενες προεδρικές εκλογές έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και το κομματικό κατεστημένο. Έχουμε την ευκαιρία να απολύσουμε τους ανίκανους και να προσλάβουμε ανεξάρτητους, ικανούς και σωστούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν σε αυτό τον τόπο και όχι να πάρουν.

Έχουμε την επιλογή να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη κάνοντας καλύτερη την εκλογική διαδικασία.

Γιατί δεν θα συμμετάσχετε σε αυτό;

Τι έχετε να χάσετε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button