Greek Reports (Ελληνικά)

Το φαινόμενο σε Ελλάδα και Κύπρο

Διαβάζουμε ότι κυκλοφόρησε νέο βιβλίο με την ονομασία «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο οποίο ο συγγραφέας (Μανώλης Κοττάκης – διευθυντής της «Εστίας», κανένα πρόβλημα με τον συγγραφέα βέβαια) φανερώνει πολλά και διάφορα για την πρωθυπουργία Κώστα Καραμανλή (νεότερου).

[ΒΙΒΛΙΟ] ”Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή” το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη (Βίντεο)

Αυτό το φαινόμενο, να βγαίνουν στη φόρα μέσω βιβλίων έγγραφα που αφορούν τις διεργασίες αξιωματούχων του κράτους, που σε άλλες χώρες καταχωρούνται σε επίσημα αρχεία του κράτους και αποδεσμεύονται σε τακτά διαστήματα για επίσημη ενημέρωση του λαού, μελετητών, ερευνητών, πανεπιστημιακών και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, τα οποία (έγγραφα) τις πλείστες φορές οι διατελέσαντες στις κυβερνήσεις τα εξαφανίζουν παίρνοντάς τα στο σπίτι τους όταν φεύγουν, μόνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα προφανώς γίνεται.

Τρανταχτό παράδειγμα ο Γιώργος Βασιλείου! Που τα πήρε μαζί του σαν να ήταν προσωπική του περιουσία, και αποφάσισε να… τα δωρίσει, ο αθεόφοβος, χρόνια αργότερα, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου! Όσα «δώρισε». Συμπτωματικά τον ίδιο καιρό που οι Βρετανοί αποδέσμευσαν τις απαράδεκτες παραχωρήσεις του προς τους Τούρκους κάνοντας ό,τι του ζητούσαν οι ίδιοι (Βρετανοί)!!!

Και ερωτούμε:

Πού είναι τα αρχεία Προέδρου Μακαρίου μεταξύ 1960-1977, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γενικού Εισαγγελέα, των άλλων Προέδρων, περιλαμβανομένου και του ολιγοήμερου ντε-φάκτο καθεστώτος Νίκου Σαμψών;

Έστω και μετά από 30 χρόνια στην κάθε περίπτωση;

Για να συγκριθούν με όσα καταλογίζουν σε δικούς μας τα ξένα αρχεία;

Ιδού γιατί στην «μπανανία» Κύπρο δεν πρόκειται να φθάσει ο πραγματικός «Φάκελος Κύπρου» από την Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button