Greek Reports (Ελληνικά)

Διάσταση και Τραγωδία

Κλείνουν σήμερα οκτώ μέρες από την εκλογή 56 βουλευτών και των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κατά το ήμισυ κατεχόμενη από την Τουρκία από το 1974- 40.000 στρατού κατοχής, εποικισμός, εθνοκάθαρση, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λίγων εγκλωβισμένων Ελλήνων και Μαρωνιτών.

Η ΚΔ από το 1974 πορεύεται σε δικοινοτικές συνομιλίες υπό την «αιγίδα» των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες συνομιλεί με τον εκάστοτε εκπρόσωπο της «Τουρκοκυπριακής κοινότητας», ο οποίος από το 1983 (ανακήρυξη του μορφώματος της ΤΔΒΚ = καθεστώς υποτελές στην Τουρκία, «εκλογές» με συμμετοχή των εποίκων) τυχαίνει να είναι ο εκλελεγμένος «πρόεδρος» του μη αναγνωρισμένου κρατιδίου.

Η ελληνική πλευρά υποχωρεί από το 1974 προοδευτικά, κλιμακωτά μέχρι του σημείου να «διαπραγματεύεται» την πολιτική και εθνική υποτέλεια της ελληνικής πλειοψηφίας στην Τουρκία, μέσω λύσης ΔΔΟ και την μόνιμη ομηρία του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία εφόσον επιθυμεί αυτή τον έλεγχο της ανατολικής μεσογείου γεωπολιτικά, ενεργειακά και ναυτικά.

Η ευφυέστατη κίνηση του Ραούφ Ντενκτάς το 2003 να επιτρέψει την δίοδο των Ελλήνων στα κατεχόμενα εδάφη δια της γραμμής καταπαύσεως του πυρός με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου οδήγησε προοδευτικά και συνεργικά προς τις προαναφερθείσες υποχωρήσεις, στο έγκλημα της απεμπόλησης του δικαιώματος της Ελευθερίας, της Επιστροφής των προσφύγων στη συνείδηση ενός μέρους του ελληνικού πληθυσμού.

Η ΚΔ ζει πλέον σε καθεστώς διπλής κατοχής από την Τουρκία και την Πέμπτη Φάλαγγα στις «ελεύθερες περιοχές» της δημοκρατίας, η οποία χρηματοδοτείται από την ΕΕ, πολλές ΜΚΟ και ορισμένες πρεσβείες. Η Πέμπτη Φάλαγγα ενώ είναι μειοψηφία, κατέχει πολιτικές θέσεις και αξιώματα σε θέσεις κλειδιά σε πολλά κόμματα, στο Δημόσιο, τα ΜΜΕ, τον χώρο της Τέχνης κλπ.

Οι 56 βουλευτές την τελευταία εβδομάδα ασχολούνται με το ποίο νεοεκλεγέν πολιτικό πρόσωπο θα γίνει Πρόεδρος της Βουλής.

Προ 4 ημερών το κατοχικό καθεστώς, οι έμποροι, τα καζίνα, τα μπουρδέλα, οι εστίατορες, οι καφετζήδες, οι καλλιτέχνες, οι ακτιβιστές και η κουτσή Α’ι’σιέ «άνοιξαν» τις αγκάλες τους και τις διόδους προς τα κατεχόμενα για να υποδεκτούν τους «από το νότο» αδερφοποιητούς και πελάτες τους.

Οσονούπω,ο διεθνής παράγοντας θα επανέλθει για να πιέσει την ελληνική πλευρά για περαιτέρω υποχωρήσεις. Ο Ερντογάν εξήγγειλε ήδη εκπλήξεις για την επέτειο της εισβολής στους εορτασμούς της 20ης Ιουλίου 2021 και ένα θερμό καλοκαίρι στις θάλασσες.

Η ΚΔ και η υποταγμένη Ελλάς θα συνεχίσουν να συνομιλούν με την Άρπαγα Τουρκία.

Εγώ δεν βλέπω παρά μονάχα δύο επιλογές: αποδοχή νέας Τουρκοκρατίας ή Άρνηση και Αγώνας Ελευθερίας.

Το γεγονός ότι κανένα κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο στον Τόπο δεν μιλά για Αγώνα για Ελευθερία, σημαίνει ότι το πολιτικό προσωπικό είναι σε ΔΙΑΣΤΑΣΗ με τον λαό τον οποίο εκπροσωπεί.

Σκεφτείτε το και πείτε μου πόσος καιρός «μας έμεινε» να παριστάνουμε το ημιθανές αρνί.

Τραγωδία;

Όπως το βλέπει ο καθένας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button