Greek Reports (Ελληνικά)

Τη Κερύνεια την ξεπούλησαν από το 1977

Ήδη γράφτηκαν ενδιαφέρουσες αναλύσεις για τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Για τις απώλειες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και την ευρεία διασπορά των ψήφων στα άλλα μικρότερα κόμματα.

Το σχόλιο του συνάδελφου Αλ. Μιχ στο Φιλελεύθερο 2.6.2021 «Τι ψηφίζουν οι Κερυνειώτες» είναι πολύ ενδιαφέρον και αγγίζει το θέμα πιστεύω.

Προσθέτω εδώ και άλλο σχόλιο που κυκλοφόρησε διαδικτυακά αναφορικά με την Κερύνεια.

Έγραψε συμπατριώτης μας: « Δυστυχώς οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η κυπριακή διπλωματία έχουν ξεχάσει και εγκαταλείψει την κατεχομένη επαρχία Κερύνειας».

Καλά τα λένε. Εδώ βρίσκεται και το όλο θέμα. Ποίους και γιατί να ψηφίσουν οι Κερυνειώτες; Όταν την Κερύνεια την ξεπούλησε από το 1977 η κυβέρνηση Μακαρίου με τον διζωνικό χάρτη που παρέδωσε στους Τούρκους στις 31.3.1977 στη Βιέννη  ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Δίχως να πάρει οτιδήποτε! Και μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν τον  απέσυρε! Τον χάρτη ετοίμασαν ο Μακάριος και οι δίπλα του και τον ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ του όταν τον επισκέφθηκε ο Κλάρκ Κλίφφορτ στον οποίο τον έδειξε αλλά του ζήτησε να μην πει τίποτα σε κανένα! (Ο Κλίφφορτ έφθασε στην Κύπρο στις 23/2/1977 και έφυγε στις 26/2/1977).

Και όταν έδωσαν τον διζωνικό τους χάρτη ΓΝΩΡΙΖΑΝ οι σχεδιαστές του πολύ καλά ότι τα μέρη εκείνα με πρώτη την ΚΕΡΥΝΕΙΑ και το αεροδρόμιο της Τύμπου, θα ήσαν εσαεί τουρκικά πλέον!

Εν κατακλείδι οι εκλογές έδειξαν ότι στην καρδιά του διασκορπισμού των ψήφων βρίσκεται η απόρριψη της  βρετανο-τουρκικής Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας! Την οποία υποστηρίζουν έντονα τα τρία πρώτα κόμματα, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ… Και έτσι πολλοί που δεν τόλμησαν να ψηφίσουν ΕΛΑΜ που είναι το μόνο κόμμα που ξεκάθαρα απορρίπτει την απαρτχάιντ βρετανο-τουρκική, σκόρπισαν στην απόγνωσή τους ψήφους στα διάφορα άλλα κόμματα μικρά και μικρότερα. Εκτός και της μεγάλης αποχής…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button